Hello There, Guest! Login Register


Espressor Cafea Barista Mini Machine Breville sfaturi/alte optiuni

#1
Question 
https://www.breville-romania.ro/produse/...so-machine
Buna ziua, as dori un aparat de cafea decent cu buget mic si am gasit acest breville. Aveti sugesti de alte modele asemanatoare? (ma intereseaza steam wandul sa fie ok, sb). Beau maxim 3 cafele cu lapte pe zi si nu vreau sa investesc mai mult de 2500 cu totul

Totodata as avea nevoie si de recomandari de rasnita (as vrea o rasnita comandante dar nu as da peste 300 de lei pe o rasnita)
http://barshaker.ro/Brew-Bar/HandGrinder...rAeropress
ma gandeam la aceasta dar am auzit ca nu face fata decat pentru capsula presurizata 

momentan am un ibric si rasnita cu lama(pe care vreau sa o schimb) si cafea proaspat prajita de la pashacafe.ro 
o sa imi iau si un aeropress oricum ca e aproape obligatoriu in kitul unul homebrewer Smile

Multumesc
 
Reply
#2
Un Kinu SH sau Phoenix și un ROK espresso oferă un set-up excepțional la mai puțin de 2000 lei. Capucinno faci cu dispozitivul de ROK foarte ușor și în plus ai și portabilitate fără nevoia de curent electric. Un Gaggia ar fi indicat tot împerecheat cu Kinu. Breville cu thermoblock este o variantă mult prea scumpă pentru ce oferă. Mai degrabă un Breville de 500 lei care face și băuturi pe baza de lapte din Carrefour dar deja am ieșit din zona de confort cu așa propuneri.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#3
2200 pe espressor si 300 pe grinder... asta da distorsiune a scarii valorilor ... Smile
As zice ca pornesti de la ideea ca cele doua sa fie de valoare apropiata... ai fi cu un pas mai aproape de o cafea buna.
 
Reply
#4
Eu vin cu un sfat ceva mai constructiv...
Vezi ca pe reducerile espressoman gasesti pachetul barista home premium, care contine espressor lelit 41tem (are PID) si rasnita lelit 043MMI. La astea mai primesti cadou si tamper si sita blind pentru curatare (de ambele vei avea oricum nevoie).
Tot pachetul costa 2750 lei. Pentru ce ai nevoie acum, este arhisuficient.

Daca ulterior te prinde microbul, vei face si upgrade, vei lua alte accesorii etc., insa pentru acum este de ajuns ce ai in pachet.

Teoretic, iti va mai trebui un cantar (cca 100 lei) si un distribuitor/nivelator (tot cca 100) si o latiera (cca 50 lei), dar daca nu vrei perfectiune, împrumuți un cantar de undeva pt vreo 2 saptamani si te vei obisnui ulterior sa dozezi din ochi (laptele oricum mai mascheaza din imperfecțiunile extractiei).
In loc de latiera poți folosi, inițial, o cana sau un ibric mic de prin casa.

Sper sa te ajute sfaturile/sugestiile.

PS: pentru moment poti pune cei 150 lei de aeropress peste cei 2500. De la 2650 deja mai e doar un mic efort pana la 2750. Aeropressul il vei lua ulterior, daca vei mai avea nevoie.
Daca vorbesti cu importatorul, iti poate face un pachet personalizat. Analizeaza si cand stii ce vrei si ce posibilitati ai, vorbesti cu el.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
 
Reply
#5
Kinu Phoenix + Gaggia Classic 2018 de pe sectiunea de reduceri a forumului. Kinu e o placere de folosit. Lipsa PID-ului la Classic nu e deal breaker. Vezi si pachetele de pe barshaker.ro, de exemplu acesta la aprox 2500 RON. Si ce a spus colegul Oly e ok, dar un Kinu Phoenix e mai usor de folosit decat PL43, iar Eureka Mignon din pachetul de pe barshaker rasneste, probabil, mai bine decat PL43 - are cutite plate si pare mai bine construit.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#6
(27-10-2019, 21:47)Oly Wrote: Eu vin cu un sfat ceva mai constructiv...
Vezi ca pe reducerile espressoman gasesti pachetul barista home premium, care contine espressor lelit 41tem (are PID) si rasnita lelit 043MMI. La astea mai primesti cadou si tamper si sita blind pentru curatare (de ambele vei avea oricum nevoie).
Tot pachetul costa 2750 lei. Pentru ce ai nevoie acum, este arhisuficient.

Daca ulterior te prinde microbul, vei face si upgrade, vei lua alte accesorii etc., insa pentru acum este de ajuns ce ai in pachet.

Teoretic, iti va mai trebui un cantar (cca 100 lei) si un distribuitor/nivelator (tot cca 100) si o latiera (cca 50 lei), dar daca nu vrei perfectiune, împrumuți un cantar de undeva pt vreo 2 saptamani si te vei obisnui ulterior sa dozezi din ochi (laptele oricum mai mascheaza din imperfecțiunile extractiei).
In loc de latiera poți folosi, inițial, o cana sau un ibric mic de prin casa.

Sper sa te ajute sfaturile/sugestiile.

PS: pentru moment poti pune cei 150 lei de aeropress peste cei 2500. De la 2650 deja mai e doar un mic efort pana la 2750. Aeropressul il vei lua ulterior, daca vei mai avea nevoie.
Daca vorbesti cu importatorul, iti poate face un pachet personalizat. Analizeaza si cand stii ce vrei si ce posibilitati ai, vorbesti cu el.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

salut,
multumesc de sfat

Nu inteleg ce este PIDul si la ce ajuta

Un Gaggia Classic 2019 nu este suficient ? de ce zici ca as avea nevoie de upgrade daca ma prinde?
 
Reply
#7
Pid-ul iti permite sa setezi temperatura apei la valoarea dorita (ex. 92 grade).
Ti-am recomandat pachetul respectiv pt ca am luat recent pt la serviciu tot un lelit 41tem, iar colegii (care erau sceptici initial) sunt foarte multumiti de rezultatele din ceasca.
Ca rasnita, am mers pe macap m2d, insa asta din motive de robustete (fiind mai multi utilizatori), insa pt home use e foarte ok si lelitul ala. Stiu pe cineva foarte mulțumit de lelit 43mmi pt home - o are deja de vreo 2-3 ani.

Despre gaggia nu stiu ce sa iti zic. Am citit ca ar fi destul de ok, dar majoritatea spun ca i-ar trebui montat un pid. Nu stiu...poate e cineva care a folosit.
Personal, folosind lelitul 41tem, am ajuns la concluzia ca e foarte bun pentru nevoile si gusturile mele. Si nici nu am auzit sa aiba probleme in timp (cel putin nu semnificative).

PS. Kinu phoenix e, de asemenea, foarte ok, avand in vedere ca o poti lua noua la 700 lei (cu reducerea espressoman). Ramane espressorul, pe care il poti lua fie de la importator, fie de pe barshaker (aveau la un moment dat o promotie cu tamper si latiera cadou). Mai studiaza putin. Nu te arunca cu capul inainte. Vezi ce sfaturi mai primesti de la colegii de pe forum.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
 
Reply
#8
(27-10-2019, 22:46)Oly Wrote: Pid-ul iti permite sa setezi temperatura apei la valoarea dorita (ex. 92 grade).
Ti-am recomandat pachetul respectiv pt ca am luat recent pt la serviciu tot un lelit 41tem, iar colegii (care erau sceptici initial) sunt foarte multumiti de rezultatele din ceasca.
Ca rasnita, am mers pe macap m2d, insa asta din motive de robustete (fiind mai multi utilizatori), insa pt home use e foarte ok si lelitul ala. Stiu pe cineva foarte mulțumit de lelit 43mmi pt home - o are deja de vreo 2-3 ani.

Despre gaggia nu stiu ce sa iti zic. Am citit ca ar fi destul de ok, dar majoritatea spun ca i-ar trebui montat un pid. Nu stiu...poate e cineva care a folosit.
Personal, folosind lelitul 41tem, am ajuns la concluzia ca e foarte bun pentru nevoile si gusturile mele. Si nici nu am auzit sa aiba probleme in timp (cel putin nu semnificative).

PS. Kinu phoenix e, de asemenea, foarte ok, avand in vedere ca o poti lua noua la 700 lei (cu reducerea espressoman). Ramane espressorul, pe care il poti lua fie de la importator, fie de pe barshaker (aveau la un moment dat o promotie cu tamper si latiera cadou). Mai studiaza putin. Nu te arunca cu capul inainte. Vezi ce sfaturi mai primesti de la colegii de pe forum.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Leitul 41 lem, cel fara pid, nu are setata din fabrica temperatura optima pentru apa?
Imi place mai mult lelitul decat gaggiga clasic deoarece are acel manometru de presiune si imi pot regla celelalte variabile
 
Reply
#9
Setarea asta este cu cantec... la fel si optimul.
La toate cele fara PID temperatura se "regleaza" cu un termostat cu bimetal, foarte imprecis, incalzeste pana la 90-95, decupleaza, se raceste pana la 75-80, apoi recupleaza, si tot asa...
PID-ul iti tine tempaeratura fix la nivel de grad, plus ca o poti regla, unele cafele cer 88, altele 93... asta apropo de "optim".
Deja daca ai intrebat astea inseamna ca ai mult de citit... nu te repezi la cumparat, ca ai multe neclare.

Manometru este doar ca sa fie acolo, sa ai o dovada ca este presiunea care trebuie.
Nu umbli la el sa reglezi ceva in timpul prepararii, si nici nu se intampla asa des sa o ia din loc, odata reglata...
 
Reply
#10
(27-10-2019, 23:44)renatoa Wrote: Setarea asta este cu cantec... la fel si optimul.
La toate cele fara PID temperatura se "regleaza" cu un termostat cu bimetal, foarte imprecis, incalzeste pana la 90-95, decupleaza, se raceste pana la 75-80, apoi recupleaza, si tot asa...
PID-ul iti tine tempaeratura fix la nivel de grad, plus ca o poti regla, unele cafele cer 88, altele 93... asta apropo de "optim".
Deja daca ai intrebat astea inseamna ca ai mult de citit... nu te repezi la cumparat, ca ai multe neclare.

Manometru este doar ca sa fie acolo, sa ai o dovada ca este presiunea care trebuie.
Nu umbli la el sa reglezi ceva in timpul prepararii, si nici nu se intampla asa des sa o ia din loc, odata reglata...

Multumesc pentru lamurire privind pid-ul si termostatul bimetal. N-am inteles ce ai vrut sa spui aici: "setarea asta e cu cantec"
 
Reply
#11
Adica setarea din fabrica este doar pentru temperatura de decuplare a termostatului, nu pe cea de extractie... ai facut cateva flushuri, deja s-a dus
 
Reply
#12
Oricum, ai in vedere ca la un espressor entry level, cum este si 41tem, stabilitatea termica nu este punctul forte. Tu setezi acolo 92 de grade, sa zicem, dar temperatura aia ramane doar putin timp, dupa care scade (spre sfarsitul extractiei ajungi pana pe la 80-83 de grade).
Partea buna e ca pidul respectiv iti permite sa reduci temperatura apei astfel încât sa nu incepi extractia cu o temperatura prea mare, care ar putea scoate chestii si gusturi nedorite din cafeaua folosita (ex. daca folosesti o cafea pt care temperatura optima este de 90, iar tie espressorul iti baga de la inceput apa la 95, nu vei mai avea în ceasca ceea ce iti doresti, pentru ca cele 5 grade suplimentare, chiar daca sunt acolo doar pt cateva secunde, iti vor supraextrage sau arde cafeaua).

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
 
Reply
#13
(27-10-2019, 23:44)renatoa Wrote: Deja daca ai intrebat astea inseamna ca ai mult de citit... nu te repezi la cumparat, ca ai multe neclare.

Confirm.
Și asta spre binele tău Smile
Cu toții învățam și eu am luat o lecție recent.

Înainte sa dai banii încearcă sa vezi nevoile tale. Și eu am luat SB cândva și am zis ca ajunge... ce atata “tura vura”. Și... ?! Acea achiziție a fost primul pas sigur spre upgrade. Smile)

Sunt pe blog câteva articole bune și consistente. Citește-le. Despre extracție, despre sb și db. Pid și altele.

Ca sa îți dau un exemplu: temperatura e ținuta in multe cazuri cu un presostat. Adică la un anume volum de apa intr-un anume vas la i anume temperatura ai o anume presiune. Și atunci când schimbi temperatura ai o alta presiune. Altfel spus ai un presostat care pornește încălzirea si când ajunge la presiunea dorita se oprește. Când scade temperatura pornește sa încălzească din nou apa. Bun! Dar problema e ca nu e fidel. Și jonglează cu temperaturile.
PID măsoară “live” temperatura din boiler Și da impulsuri pentru a încălzi. Astfel ai o temperatura apropiată de cea dorita.
Trebuie știut ca temperatura e foarte importantă la extracție: atât ca sa fie cea dorita cât și sa fie aceeași pe toată durata extracției. Perfecțiunea duce la un cost mare. Dar oricum din moment ce are pid ești pe Deum bun.

Mai citește, întreabă pana ești convins ca faci alegerea buna, buna pentru tine. Dar alegerea sa o faci im cunoștința de cauza.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#14
(28-10-2019, 19:46)Oly Wrote: Oricum, ai in vedere ca la un espressor entry level, cum este si 41tem, stabilitatea termica nu este punctul forte. Tu setezi acolo 92 de grade, sa zicem, dar temperatura aia ramane doar putin timp, dupa care scade (spre sfarsitul extractiei ajungi pana pe la 80-83 de grade).

De fapt, ca sa fim onesti cu 41TEM, scaderea e doar cu 1 grad sau 2 sub sita de dus, masurata de un coleg de pe forum. Si de mine, cand aveam PL81T, cu acelasi rezultat. Explicatia e ca sonda de la PID e plasata aproape de locul de intrare in boiler a apei din rezervor, de aici diferenta mare aratata pe PID in timpul extractiei, dar temperatura scade cu mult mai putin in partea inferioara a boiler-ului. Ce mai stiu despre 41TEM e ca s-a comportat admirabil intr-un versus cu Brewtus 4, intr-un test organizat de Liviu, practic diferentele in ceasca au fost foarte mici, aproape insesizabile. Eu ziceam de Classic pt ca l-am vazut la lucru si mi s-a parut fain, bine construit si un aparat entry-level bun. 41TEM e deja mai avansat, insa are grupul pe 57 si prefer 58 (cum are Classic) pt versatilitatea oferita de sitele de 58.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#15
(27-10-2019, 23:15)ioan dan Wrote:
(27-10-2019, 22:46)Oly Wrote: Pid-ul iti permite sa setezi temperatura apei la valoarea dorita (ex. 92 grade).
Ti-am recomandat pachetul respectiv pt ca am luat recent pt la serviciu tot un lelit 41tem, iar colegii (care erau sceptici initial) sunt foarte multumiti de rezultatele din ceasca.
Ca rasnita, am mers pe macap m2d, insa asta din motive de robustete (fiind mai multi utilizatori), insa pt home use e foarte ok si lelitul ala. Stiu pe cineva foarte mulțumit de lelit 43mmi pt home - o are deja de vreo 2-3 ani.

Despre gaggia nu stiu ce sa iti zic. Am citit ca ar fi destul de ok, dar majoritatea spun ca i-ar trebui montat un pid. Nu stiu...poate e cineva care a folosit.
Personal, folosind lelitul 41tem, am ajuns la concluzia ca e foarte bun pentru nevoile si gusturile mele. Si nici nu am auzit sa aiba probleme in timp (cel putin nu semnificative).

PS. Kinu phoenix e, de asemenea, foarte ok, avand in vedere ca o poti lua noua la 700 lei (cu reducerea espressoman). Ramane espressorul, pe care il poti lua fie de la importator, fie de pe barshaker (aveau la un moment dat o promotie cu tamper si latiera cadou). Mai studiaza putin. Nu te arunca cu capul inainte. Vezi ce sfaturi mai primesti de la colegii de pe forum.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Leitul 41 lem, cel fara pid, nu are setata din fabrica temperatura optima pentru apa?
Imi place mai mult lelitul decat gaggiga clasic deoarece are acel manometru de presiune si imi pot regla celelalte variabile
Salut,

un coleg de al nostru are la vanzare asa ceva: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...-PID--4863

Este un aparat care din pmdv este peste Gaggia/Lelit cand vine vorba de modificarile ce pot fi adaugate materiale spatiu etc. Dupa cum a mai spus un coleg mai sus, poate tine piept cu usurinta unor espressoare cu mult mai scumpe (Nu in varianta stoc).
Eu am readus la viata un Rancilio Audrey predecesor al Silviei, care din pacate nu beneficiaza de spatiul generos care se regaseste in carcasa Silviei, si am ramas surprins de ce poate face. Un avantaj care eu il vad major este ca iti permite integrarea unui termometru Eric in grup cu care poti vedea foarte usor daca temperatura afisata pe PID este si aceeasi care iese prin grup. Odata ce ai vazut asta, calcule devin f simple si poti obtine temperaturile exacte de extractie. O sa ma opresc aici deoarece discutia se poate intinde f mult, dar dupa cum am mai sps-o si cu alte ocazii, un espressor  trebuie sa poata afisa, obtine si mentine temperatura dorita de user.

Mai studiaza forumurile, vezi ce skiluri practice ai daca iti doresti modificari viitoare si esti dispus sa le faci si vezi in ce directie o apuci.

Bafta.

Ps: Nu cunosc userul care vinde aparatul.
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#16
Multumesc mult de sfaturi.
Ma mai interesez doua saptamani pana sa iau o decizie.
Nu sunt sigur cat de mult influenteaza aceasta diferenta de temperatura de la pib/fara pid si nu stiu unde as putea testa pe limba mea sa vad daca merita pentru gusturile mele nu foarte educate.

Daca ar fi sa cumpar un expresor sh, la ce ar trebui sa ma uit sau care ar fi problemele mai comune?
 
Reply
#17
Influenteaza foarte mult sa ai si sa stii temperatura exacta pentru ca ea (temperatura, factor tertiar) te ajuta in extractie impreuna cu rasnita (factor secundar ) care trebuie sa scoata maximul dintr-o cafea (factor principal) prajita corect pentru a avea si a putea repeta o extractie gustoasa si corecta.

"Daca ar fi sa cumpar un expresor sh, la ce ar trebui sa ma uit sau care ar fi problemele mai comune?"

este vorba de cat vrei sa risti & ce cunostinte tehnice ai pentru a remedia problemele VS cat platesti cand vine vorba de SH-uri (gen OLX ).

Din cauza aceasta iti recomand sa iei ceva de pe bursa cand vine vorba de SH, deoarece consider (sper sa nu ma insel) ca sunt masini personale care au fost folosite cat mai corespunzator iar userii care le vand ar trebui sa stie daca au sau nu probleme. Plus ca respectivul vanzator te poate pune la curent cu fel de fel de sfaturi vizavi de cum sa folosesti masina respectiva.

BR
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#18
(29-10-2019, 15:19)gorexxx Wrote: "Daca ar fi sa cumpar un expresor sh, la ce ar trebui sa ma uit sau care ar fi problemele mai comune?"

este vorba de cat vrei sa risti & ce cunostinte tehnice ai pentru a remedia problemele VS cat platesti cand vine vorba de SH-uri (gen OLX ).

Din cauza aceasta iti recomand sa iei ceva de pe bursa cand vine vorba de SH, deoarece consider (sper sa nu ma insel) ca sunt masini personale care au fost folosite cat mai corespunzator iar userii care le vand ar trebui sa stie daca au sau nu probleme. Plus ca respectivul vanzator te poate pune la curent cu fel de fel de sfaturi vizavi de cum sa folosesti masina respectiva.

BR

Confirm.
Aici pe forum esti oarceum aparat de tepe, utilizatorii se cunosc.
Pe de alta parte vei gasi sprijin in utilizare si sfaturi. Indicatii
care luand on line le vei avea la cumparare si mai putin apoi....

Primele doua aparate au fost SH de pe forum si la fel cum am primit si eu
sfaturi am dat aparatele mai departe la fel.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#19
(29-10-2019, 15:19)gorexxx Wrote: Influenteaza foarte mult sa ai si sa stii temperatura exacta pentru ca ea (temperatura, factor tertiar) te ajuta in extractie impreuna cu rasnita (factor secundar ) care trebuie sa scoata maximul dintr-o cafea (factor principal) prajita corect pentru a avea si a putea repeta o extractie gustoasa si corecta.

"Daca ar fi sa cumpar un expresor sh, la ce ar trebui sa ma uit sau care ar fi problemele mai comune?"

este vorba de cat vrei sa risti & ce cunostinte tehnice ai pentru a remedia problemele VS cat platesti cand vine vorba de SH-uri (gen OLX ).

Din cauza aceasta iti recomand sa iei ceva de pe bursa cand vine vorba de SH, deoarece consider (sper sa nu ma insel) ca sunt masini personale care au fost folosite cat mai corespunzator iar userii care le vand ar trebui sa stie daca au sau nu probleme. Plus ca respectivul vanzator te poate pune la curent cu fel de fel de sfaturi vizavi de cum sa folosesti masina respectiva.

BR
salut, de pe care bursa? te referi la threadul de aparate de vanzare de pe forum?
 
Reply
#20
Da, Market place:
https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)