Espressoman fresh
Dragasani
12-04-2024, 11:21
(Edited 12-04-2024, 11:21 by americanu.)
Salut as dorii si eu sa stiu daca pot schimba presiunea apei la acest aparat,el are 15 bar din fabrica
Espressor AVX EM3202SW
Espressoman infocat
Corbeanca
(12-04-2024, 11:21)americanu Wrote: Salut as dorii si eu sa stiu daca pot schimba presiunea apei la acest aparat,el are 15 bar din fabrica
Espressor AVX EM3202SW
Salut, poate iti da asta vreo idee:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid167900
DUO DE/XL/KINU/BRAVO/KRIBLI
past:SAB HX E61/ANFIM
Espressoman
Bucuresti
01-05-2024, 17:03
(Edited 01-05-2024, 17:16 by cradun.)
Am baut azi Guido Ethiopia Idido rasnita cu Aergrind pe acest espressor AVX, o experienta placuta, un espresso 1:3 cu ferment, corp si note dominante prezente.
Honne, DC Studio, Comandante X25 Trailmaster, Outin+Fino
Espressoman infocat
Bucharest
Surprinzator pentru pretul pe care il are, cu acest espressor chiar poti sa scoti niste extractii foarte ok.
Eu l-am cumparat de o saptamana si il folosesc ca al doilea echipament (ocazional).
L-am imperecheat cu o Eureka Libra second hand si workflow-ul este rapid si simplu.
Pe cafele mai prajite merge la fix, dar am reusit niste shot-uri foarte bune si cu niste columbia si ethiopia prajite mediu - de la AMOC si People Possession.
Pretul este imbatabil si acum ramane de fazut fiabilitatea. In manual am vazut ca recomanda decalcifiere la 2-3 luni.
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)
Espressoman infocat
Floresti, Cluj-Napoca
(02-05-2024, 11:58)neapci Wrote: Surprinzator pentru pretul pe care il are, cu acest espressor chiar poti sa scoti niste extractii foarte ok.
Eu l-am cumparat de o saptamana si il folosesc ca al doilea echipament (ocazional).
L-am imperecheat cu o Eureka Libra second hand si workflow-ul este rapid si simplu.
Pe cafele mai prajite merge la fix, dar am reusit niste shot-uri foarte bune si cu niste columbia si ethiopia prajite mediu - de la AMOC si People Possession.
Pretul este imbatabil si acum ramane de fazut fiabilitatea. In manual am vazut ca recomanda decalcifiere la 2-3 luni.
Deci ar fi potrivit pentru început de drum, cu o râșniță DF54/DF64? Până mă învăț cu tot procesul de preparare de espresso, cu Tips & Tricks de pe forum. Ca după să mă duc spre AVX DB1 sau Lelit Mara/Elizabeth (în funcție de bugetul adunat).
AVX DB1 Plus (2024) | Geimori GU64 | AVX CG301 | ousia | Hario V60 plastic | Hario Switch cu Mugen | Timemore B75 | NextLevel Pulsar | Kettle Timemore
Espressoman infocat
Bucharest
Nu am incercat DF54/DF64 dar din ce am citit sunt ok.
Eu cred ca merita pentru inceput de drum.
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)
Espressoman infocat
Floresti, Cluj-Napoca
(03-05-2024, 13:08)neapci Wrote: Nu am incercat DF54/DF64 dar din ce am citit sunt ok.
Eu cred ca merita pentru inceput de drum.
Mersi frumos pentru răspuns. Cel mai probabil îl voi lua de la Barshaker, cât de repede le intră și DF54.
Oricum, după ce mă obișnuiesc și adun bănuți, aproape sigur îmi iau un Lelit Mara X (de afară, văd că nou nouț e cu vreo 1000 de RON mai ieftin decât oferta pentru forum).
AVX DB1 Plus (2024) | Geimori GU64 | AVX CG301 | ousia | Hario V60 plastic | Hario Switch cu Mugen | Timemore B75 | NextLevel Pulsar | Kettle Timemore
Espressoman infocat
Craiova
Am luat si eu unul d’asta mic pentru parinti insa tamperul recomandat de ei ( skidd 49,3 ) este mult prea mic si face workflow ul sa fie un calvar oarecum . A incercat cineva un tamper de 50 sau alte dimensiuni pentru el ? Scoate un espresso foarte bun , in ciuda pretului .