Espressoman fresh
calarasi
Buna ziua,
Sunt o mare bautoare de cafea si v-as ruga sa imi recomandati un espressor pentru un buget de cca. 2000RON.
Multumesc,
O zi buna!
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(24-11-2019, 14:50)narcisa Wrote: Buna ziua,
Sunt o mare bautoare de cafea si v-as ruga sa imi recomandati un espressor pentru un buget de cca. 2000RON.
Multumesc,
O zi buna!
Cafea...de care? Ne-ar si te-ar ajuta sa știm...espresso? Americano? Cu lapte? Cappuccino? Cate / zi? Faci doar pt tine sau pt mai multe pers.?
LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)
Espressoman fresh
calarasi
(24-11-2019, 14:52)Daaaaan Wrote: (24-11-2019, 14:50)narcisa Wrote: Buna ziua,
Multumesc,
O zi buna!
Cafea...de care? Ne-ar si te-ar ajuta sa știm...espresso? Americano? Cu lapte? Cappuccino? Cate / zi? Faci doar pt tine sau pt mai multe pers.?
cafea espresso, acasa,3 persoane
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(24-11-2019, 15:00)narcisa Wrote: (24-11-2019, 14:52)Daaaaan Wrote: (24-11-2019, 14:50)narcisa Wrote: Buna ziua,
Multumesc,
O zi buna!
Bun. Daca nu ai răsfoit forumul până acum, încep prin a-ți recomanda sa cumperi prima data o rasnita, și abia apoi espressorul.
Zic asta pt ca la espresso (si la o cafea boabe buna) rasnita e foarte importanta, mai importanta decât espressorul in sine.
Bugetul tau total e de 2000 lei sau doar cel pt espressor?
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)
Espressoman fresh
calarasi
(24-11-2019, 15:03)Daaaaan Wrote: (24-11-2019, 15:00)narcisa Wrote: (24-11-2019, 14:52)Daaaaan Wrote: (24-11-2019, 14:50)narcisa Wrote: Buna ziua,
Multumesc,
O zi buna!
Bun. Daca nu ai răsfoit forumul până acum, încep prin a-ți recomanda sa cumperi prima data o rasnita, și abia apoi espressorul.
Zic asta pt ca la espresso (si la o cafea boabe buna) rasnita e foarte importanta, mai importanta decât espressorul in sine.
Bugetul tau total e de 2000 lei sau doar cel pt espressor?
imi cer scuze dar nu inteleg dvs vorbiti despre 2 aparate (rasnita + espressor} ?
da total buget(pt ambele arfi 2000-2500.
Multumesc (imi cer scuze pt neintelegere)
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
24-11-2019, 15:28
(This post was last modified: 24-11-2019, 15:30 by Daaaaan.)
Da, e vorba de 2 aparate.
Nu o sa poti scoate un espresso peste nota 2 din cafea măcinată din comerț...cafea prăjită acum 1-2 ani, boabe de origine și calitate cel putin îndoielnică, uleiuri volatile zero, arome zero, etc. Nici nu sunt sigur ca poți numi espresso chestia care curge din cafeaua măcinată din supermarket. Poate doar teoretic.
Iar dacă îți cumperi cafea măcinată proaspăt la o prajitorie, nu vei nimeri gradul de măcinare pt espressorul tău în veci.
Sunt o gramada de articole pe tema asta pe forum...cauta-le, ca e foarte important.
Într-un buget de 2500 poți înghesui o rasnita manuală (Kinu Phoenix) și un espressor entry-level: Gaggia Classic de ex.
Sau poți căuta pe bursa forumului o rasnita automată cât de cât ok.
Oricum...ce trebuie sa tii minte e ca fara o rasnita decenta, espressorul nu e altceva decât un munte de bani aruncați. Nu spun asta ca sa te descurajez, dar nu as vrea sa faci o greșeală sa iti dai toți banii pe un espressor și sa iti para rau de rezultatele din ceașca.
Espressoman fresh
calarasi
(24-11-2019, 15:28)Daaaaan Wrote: Da, e vorba de 2 aparate.
Nu o sa poti scoate un espresso peste nota 2 din cafea măcinată din comerț. Nici nu sunt sigur ca poți numi espresso chestia care curge din cafeaua măcinată din supermarket. Poate doar teoretic.
Iar dacă îți cumperi cafea măcinată proaspăt la o prajitorie, nu vei nimeri gradul de măcinare pt espressorul tău în veci.
Sunt o gramada de articole pe tema asta pe forum...cauta-le, ca e foarte important.
Într-un buget de 2500 poți înghesui o rasnita manuală (Kinu Phoenix) și un espressor entry-level: Gaggia Classic de ex.
Sau poți căuta pe bursa forumului o rasnita automată cât de cât ok.
Oricum...ce trebuie sa tii minte e ca fara o rasnita decenta, espressorul nu e altceva decât un munte de bani aruncați. Nu spun asta ca sa te descurajez, dar nu as vrea sa faci o greșeală sa iti dai toți banii pe un espressor și sa iti para rau de rezultatele din ceașca.
Multumesc,tare mult,imisunteti de mare ajutor si sper sa nu va plictisesc.Eu in prezent am un espressor Delonghi Magnifica ESAAM 4000 B si un JURA A1 PiANO , daca iau o rasnita mai buna o pot adapta ?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Acela este un automat, si nu il consideram espressor, dupa standardele forumului.
Inca odata, cititi articolele de initiere care le-ati primit in emailul de inscriere forum.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Mmmmm......nu.
Sfatul meu?
1) citește minim 10 topicuri de peste 20 postari despre "sfat achiziție espressor" și "recomandare rasnita" cap-coadă...ca sa iti faci o idee despre subiect. Mai sunt și thread-uri cu "set-up espresso incepator"...îți recomand și din astea minim 5 citite.
2) pune pe OLX cele 2 espressoare...faci bani de un Barazza Sette sau Eureka Mignon sau Macap M2M...care sunt rasnite bunicele deja.
3) în felul ăsta îți eliberezi cei 2000 lei și iei un Gaggia Classic '19 sau si mai bine un Lelit 41TEM.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Narcisa, ai in mail-ul de confirmare a inscrierii pe forum un link spre un articol dedicat automatelor si incapacitatii acestora de a face espresso si cappuccino adevarate.
Daca nu, iti itirimit, plus alte si alte argumente diacutate de noi de multe ori pe aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman fresh
bucuresti
Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Nu sunt bautoare de cafea, insa ador sa beau ristretto. Atat. Acele 3-4 lingurite de lichid care cuprind intreaga esenta a cafelei. Nu ma pricep cafele, aparate, insa mi-as dori sa stiu daca exista vreun aparat care sa poata scoata adevratul ristretto pentru acasa. Nu espresso scurt cum primesc de 99% cand comand in oras.
Va multumesc frumos.
Espressoman infocat
Bucuresti
Orice espressor (Gaggia Cl, Lelit șpemodele....) este capabil. Râșnita este cheia. Restul tine de priceperea ta.
Orice pachet din secțiunea dedicata de pe forum poate face ristretto, espresso, espresso dublu etc...
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress