18-01-2020, 17:59
4ml pe mojloc, 3 ml la 45 de grade, 7-7.5ml la deschidere maximă
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
|
Espressoarele high end si profilarea de presiune
|
(08-10-2020, 11:53)dev Wrote: In mod normal arata asa, adica aprox. 10 secunde de preinfuzie nativa.......
(10-10-2020, 14:36)dev Wrote: Câteva aspecte: aparatul este legat la rețea iar asta se traduce prin faptul că preinfuzia se realizează la presiunea din rețea, respectiv 3 bar. Nu știu cum funcționează aparatele cu robineți sau pompe controlate din padelele, dar nu cred că se poate discuta de presiune 0.
......
Chiar dacă nu se pliază pe marketingul forumului, nu cred să existe alt aparat in afară de decent espresso, care să ofere control și monitorizare de debit și presiune in timp real. Joaca din padele și robineți are câteva limite destul de concrete, în special pe partea de control în a doua jumătate a extracției.
(10-10-2020, 14:36)dev Wrote: Câteva aspecte: aparatul este legat la rețea iar asta se traduce prin faptul că preinfuzia se realizează la presiunea din rețea, respectiv 3 bar. Nu știu cum funcționează aparatele cu robineți sau pompe controlate din padelele, dar nu cred că se poate discuta de presiune 0.
La fel ca și în cazul altor aparate cu pompă rotativă, se poate auzi efectiv începutul presurizării, prin acel hiss specific. În cazul Studio, din cauza construcției, presurizarea are loc foarte repede.
Chiar dacă nu se pliază pe marketingul forumului, nu cred să existe alt aparat in afară de decent espresso, care să ofere control și monitorizare de debit și presiune in timp real. Joaca din padele și robineți are câteva limite destul de concrete, în special pe partea de control în a doua jumătate a extracției.
Quote:Cine doreste sa experimenteze si se orienteaza si spre cafele prajite light, cu efect pronuntat in ingreunarea solubilizarii compusilor solubili, este obligatoriu sa ia in calcul profilarea extractiilor.Radu a concluzionat elegant ca de obicei si pot sa fac o paralela cu ... de ce posesorii de Studio simt nevoia de mai mult de la aparatele lor in momentul de fata, cel putin in cazul meu care extrage doar cafele light sau omniroast. La momentul alegerii acestui aparat nu consideram importanta pentru mine profilarea mai ales ca ma concentram pe prajitul cafelei desi ma uitam cu interes si la Bugster dar erau si alte considerente pe care le luam in calcul la momentul acela: design, marime, considerente care pentru mine sunt inca importante ... bineinteles ca si Decent care mie imi place ca si concept, design, realizare si potential. Nu mai vorbesc de Linea Mini care acum se dovedeste pe termen lung un aparat upgradabil dar care nu se incadra in buget la momentul acela. Dupa ce am inceput sa extrag aceleasi cafelele si cu Cafelat Robot mi-am dat seama ca sunt mult mai multe posibilitati care merita explorate la fel cum concluzioneaza mai sus si Radu. Invatam tot timpul si doar noi decidem sa exploram zone noi si bineinteles daca putem sa facem asta.
(10-10-2020, 18:52)RaduCarutasu Wrote: Ca sa exemplific, cine prefera cafelele cu prajire avansata, in urma careia sa rezulte o solubilitate ridicata, cu particularitatile specifice in zonele de extractie si de profil de gust, nu ar trebui sa fie preocupat de profilare.+1
Cine doreste sa experimenteze si se orienteaza si spre cafele prajite light, cu efect pronuntat in ingreunarea solubilizarii compusilor solubili, este obligatoriu sa ia in calcul profilarea extractiilor.
(10-10-2020, 19:35)sorinetta Wrote:Quote:Cine doreste sa experimenteze si se orienteaza si spre cafele prajite light, cu efect pronuntat in ingreunarea solubilizarii compusilor solubili, este obligatoriu sa ia in calcul profilarea extractiilor.Radu a concluzionat elegant ca de obicei si pot sa fac o paralela cu ... de ce posesorii de Studio simt nevoia de mai mult de la aparatele lor in momentul de fata, cel putin in cazul meu care extrage doar cafele light sau omniroast. La momentul alegerii acestui aparat nu consideram importanta pentru mine profilarea mai ales ca ma concentram pe prajitul cafelei desi ma uitam cu interes si la Bugster dar erau si alte considerente pe care le luam in calcul la momentul acela: design, marime, considerente care pentru mine sunt inca importante ... bineinteles ca si Decent care mie imi place ca si concept, design, realizare si potential. Nu mai vorbesc de Linea Mini care acum se dovedeste pe termen lung un aparat upgradabil dar care nu se incadra in buget la momentul acela. Dupa ce am inceput sa extrag aceleasi cafelele si cu Cafelat Robot mi-am dat seama ca sunt mult mai multe posibilitati care merita explorate la fel cum concluzioneaza mai sus si Radu. Invatam tot timpul si doar noi decidem sa exploram zone noi si bineinteles daca putem sa facem asta.