(02-05-2018, 17:16)Neuromancer Wrote: ... am realizat ca pt ce care beau fara lapte 100 la suta din timp boilerele sunt un moft care ne trag in jos).
... Deazavantajul leverelor cu dippet sau TS e presiunea mica de preinfuzie care pierde din body
... quick mill rapida/bosco/profitec pro 800/londonium...
ca discutie intre 2-3 aici, e ok - merg si licentele, merg si
typos-urile, merg pana si unele confuzii in graba zicerilor...
dar daca cineva mai nou, 'invata' de aici ca un
lever cu TS (termosifon - inchis, sau deschis...?) are presiune mica de preinfuzie si pierde din body etc.... ii facem un deserviciu, nu?
pentru ca Londinium R are TS si face preinfuzia in palier la o presiune setabila (intre 1,5 si 4 bar...);
la fel, de ex. VBM Replica pistone, sau alte masini HX cu grup CMA/Bosco, care au incalzirea grupului tot prin termosifon si care au preinfuzia initiala la presiunea retelei, 3 bar, de ex.;
sigur, un
dipper face preinfuzia la presiunea din boiler, cca. 1 bar, si are uneori si termosifon (asa numit in
closed loop, in interiorul boilerului) care a ridicat mari probleme primilor utilizatori de Londinium I si la fel, de Veloce (la care s-au semnalat la inceput 'excursii' de temperatura si de 30C!)
dippers-uri au fost majoritatea masinilor cu levier in istoria lor si toate cele citate de tine mai sus sunt asa ceva, deci se fabrica si acum, tot
dippers!
si toate fac majoritatea preinfuziei in palier, la presiune de 1 bar, urmat de o rampa de presiune, pana la valoarea maxima de plecare in extractie, 7-10 bar...
si asta e o preinfuzie care, zici, duce la pierderea body-ului (la cafele din care val?) si toate au... moftul ala de-i zice boiler

, fara de care un HX n-ar merge!
si dece aproape toate masinile espresso comerciale intr-o istorie de peste o jumatate de secol, si multe levers-uri, sunt HX? nu, nu mai incepem iarasi cu... Nikon vs. Canon
chiar asa, n-am stat sa scarman prin statistici dar imi permit sa cred - e forum si asta-i parerea mea... - ca majoritatea bautorilor de espresso din lume, beau espresso-ul cu lapte!
cum se zice ca spunea Lapusneanu: "prosti, dar multi!"...cei cu laptele, adica
ei, dar aici chiar nu se face apologia
spring-levers-urilor;
Lyvyoo chiar spune de 'manevrele acelea... descurajante' (care-or fi, n-am inteles unde m-a dus link-ul, dar asta-i treaba mea)...
dar pana la urma, nu strica sa fii, ca incepator, atentionat asupra unor pericole potentiale!
levers-urile raman pentru cei bravi

ha!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)