13-07-2013, 12:03
Acum cateva zile am finalizat configuratia la sistemul meu espresso,
in afara de componentele de mai jos am pus si o sita nepresurizata de 20g.
Am cumparat un pachet de cafea boabe PPJ Aqua Tibia avand data trecuta pe punga
de 02 iulie 2013.Cafeaua are un miros si un gust foarte bun dar espresso-ul facut de mine
nu este reusit si nu stiu unde gresesc.
Am setat rasnita la al treilea click de la pozitia rozetei stransa la maxim, am pus cam 15g de
cafea si evident am presat cu tamperul iar timpul de extractie l-am setat pentru 30 secunde.
Problema aparuta dupa terminarea extractiei consta in doua necunoscute:
1- de ce imi ramane cafeaua din portfiltru lipita de sita de la espressor,atunci cand am "dezlipit-o"
era compacta si destul de seaca (putin umezita).
2- crema care speram sa iasa era de fapt o firava spuma.
Multumesc mult pentru un eventual raspuns.
in afara de componentele de mai jos am pus si o sita nepresurizata de 20g.
Am cumparat un pachet de cafea boabe PPJ Aqua Tibia avand data trecuta pe punga
de 02 iulie 2013.Cafeaua are un miros si un gust foarte bun dar espresso-ul facut de mine
nu este reusit si nu stiu unde gresesc.
Am setat rasnita la al treilea click de la pozitia rozetei stransa la maxim, am pus cam 15g de
cafea si evident am presat cu tamperul iar timpul de extractie l-am setat pentru 30 secunde.
Problema aparuta dupa terminarea extractiei consta in doua necunoscute:
1- de ce imi ramane cafeaua din portfiltru lipita de sita de la espressor,atunci cand am "dezlipit-o"
era compacta si destul de seaca (putin umezita).
2- crema care speram sa iasa era de fapt o firava spuma.
Multumesc mult pentru un eventual raspuns.
Quick Mill Pippa + Rancilio Rocky Doser + Aquafilter Excito-CL + Sita VST 18g ridged USA, Tamper Motta 58.4 mm, Nivelator Motta 58.5 mm