Hello There, Guest! Login Register


Espresso perfect

#1
Buna ziua oameni faini, de curând am început sa simt si eu gustul cafelei bune si am zis sa imi achiziționez un espresor manual, o rasnita, un cantar. Știu ca nu sunt cele mai performante aparate dar încerc pt început sa imi fac treaba cu ele(poza atasata). A mai avut dintre voi cineva acest model de espressor, rasnita si imi poate oferi cateva sfaturi? Tin sa precizez ca beau cafea fara zahar, fara lapte, dar nu iese asa cum vreau eu,ori prea încet curge din portafiltru si cafeaua devine acra(in timpul extracției de 25 sec) ori prea lunga. Sa greșesc la dozaj? Aștept niște sfaturi(compensez lipsa espressor-ului si a rasnitei cu o cafea buna, proaspăt prăjită. Va mulțumesc
 
Reply
#2
Ataseaza poza de la butonul negru din dreapta "i" negru
 
Reply
#3
De la espressor?
 
Reply
#4
[Image: nRN3N3G.gif]
 
Reply
#5
Big Grin Big Grin Big Grin

Acest buton negru:

[Image: KGra9Tk.jpg]

PS Cred ca va ramane cea mai tare poanta pe ziua de azi Big Grin Big Grin Big Grin
 
Reply
#6
[Image: 4L9aOQD.jpg]
 
Reply
#7
De când cu pandemia, multă lume încearcă să și-o facă acasă. Este de înțeles. Dar trebuie să înțelegem și acel proverb românesc cu îngrășarea porcului în ajun.
ECM Classika PID, DF64 Gen 2, Kinu.
 
Reply
#8
(01-05-2020, 09:07)Cristimln Wrote: [Image: 4L9aOQD.jpg]

Posibil să fie problemă espressorul, și nu numai. Degeaba râșnița poate livra o măcinătură pentru espresso (dacă o poate face) dacă aparatul nu e capabil. Un filmuleț mai concludent;

https://youtu.be/tuFQbiIVUkw
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#9
Știind că eu mi-o fac acasă, mă sună un amic să-mi ceară o râșniță împrumut. A crezut că-l iau la mișto când i-am spus că una decentă costă cam 2000 de lei. Păi, zic, ia-ți o manuală atunci, ieși la jumate de preț. Cred c-a spart celularul de perete.   
ECM Classika PID, DF64 Gen 2, Kinu.
 
Reply
#10
(01-05-2020, 09:53)Kontrast Wrote: Știind că eu mi-o fac acasă, mă sună un amic să-mi ceară o râșniță împrumut. A crezut că-l iau la mișto când i-am spus că una decentă costă cam 2000 de lei. Păi, zic, ia-ți o manuală atunci, ieși la jumate de preț. Cred c-a spart celularul de perete.   
Tare faza Smile)
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
 
Reply
#11
Nu ai precizat cateva chestii. Cate g de cafea pui, cate g de lichid ies in alea 25s?
Din foarte multe reviewuri vazute pe net, rasnita aia nu macina destul de fin pentru espresso, chiar daca o modifici. Totusi este un clip pe youtube cu un shot pe portafiltru naked cu rasnita aia si arata ok aparent, gustul insa...nu se stie.
Dar, daca scoti 1:2, 1:2,5 in 25s si ti se pare acru, incearca sa lasi aparatul/grupul/portafiltrul/ceasca sa se incalzeasca cateva minute. Acel delonghi, daca nu zic prostii, e cu thermoblock si apa se incalzeste mai repede decat la unul cu boiler, dar restul traseului pana la cafea nu cred ca se incalzeste la fel de repede.
Zass ZEM 04 ; Eureka Mignon
 
Reply
#12
Am încercat prima data cu 7 grame de cafea, a ieșit sub 25ml de lichid, după am marit la 9g de cafea nu sa schimbat mare lucru, am mai marit dozajul dar a trebuit sa tampez mai apăsat ca sa intre cafeaua si a picurat nu a mai curs, ma gândesc ca nu avea pe unde sa iasa cafeaua daca am tampat prea tare. Sa încerc cu 14 15g de cafea, in sita de 2 espresso dar eu sa fac unul singur? Ar schimba ceva?
 
Reply
#13
Eu unul nu ma pricep atat de bine si la mine sita single sta deoparte, e aproape ca noua Big Grin
Cand ai pus 9g de cafea, nu ai gasit capul dusului murdar de cafea? Si vezi si greutatea, nu doar volumul. Daca inca folosesti sita presurizata a aparatului, masurand dupa volum te vei pacali mult.
 
Reply
#14
Am tot cautat dar nu găsesc sita nepresurizata de 51mm.cred ca ar trebui sa ma ocup eu de tăiatul sitei si a portafiltru lui,ma gândesc ca schimba mult o sita nepresurizata
 
Reply
#15
Tamper de 51 folosește pavoni.
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
#16
Eu am o ieftineala de zass si iti spun sigur ca schimba multe, cu conditia sa folosesti cafea proaspat prajita.
Gasesti pe aliexpress foarte ieftine. Nu pot sa ma pronunt in privinta calitatii ca nu am incercat altele, dar de inceput sunt ok. Singurul lor incovenient e ca au ştanța aia cu "2 -" care e pe interiorul sitei si cred ca sunt si usor conice si cu un tamper delonghi de 51mm imi cam agata acolo si nici nu merge pana jos, cum merge pe sita originala presurizata. Trebuie neaparat sa pun 17g cafea sau mai multa, altfel nu pot presa cum trebuie.

Dar mai intai intereseaza-te daca modelul tau nu are presurizare (si) din portafiltru, cum are saeco poemia.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Zass ZEM 04 ; Eureka Mignon
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)