Hello There, Guest! Login Register


Esam 2600 delonghi

#1
Buna tuturor, detin esam 2600, caffe corso, delonghi, aparatul la fiecare pornire imi apare eroare generala si cele 2 becuri verzi aprinse normal (nu intermitent) o perioada dupa ce il opream din spate si il lasam 5 min isi revenea, acuma este nevoie de cel putin 20 ,,reseturi’’ sa dispara eroarea, de multe ori nici dupa 30 de min de oprit/pornit nu isi revine… l am trimis in service de 2 ori, l am primit la fel cu mentiunea sa citesc manualul. Aceasta eroare mi a aparut dupa ce aparatul nu l am folosit 1 luna, a fost oprit si scos din priza fiind plecat de acasa. De cand il am o singura data am facut programul de decalcifiere (solicitat de aparat) sunt foarte dezamagit de aparat, avand in vedere ca il folosesc foarte putin, 1-2cafele pe zi. L am curatat, aspirat, folosit pensula etc. Gresesc undeva?
 
Reply
#2
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid189497
 
Reply
#3
Sa inteleg ca cei de la service au spus ca aparatul se comporta normal dar nu ai citit tu manualul !? Fara alte explicatii? Apropo, ce spune manualul in acest caz? De obicei, alarma generala este declansata de un senzor de siguranta. De exemplu nu ai apa im recipient. Ori un senzor este defect ori, “mai citeste manualul” si vezi ce altceva poate cauza aceasta eroare (carul portfiltru nu a revenit in pozitia initiala si este blocat de cafea, cutia de descarcare a pucurilor este plina etc.).
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
#4
Manualul l am devorat, citit la virgula, pt apa, zat are becuri separate cand e fara sau plina de cafea, in cazul meu becul sta aprins nu palpaie, la fel si restul becurilor, am cautat schema tehnica sa vad daca are vreun senzor ascuns si este necuratat, efectiv vreau sa l desfac bucati sa vad daca imi scapa ceva, am cautat modalitate de hard reset etc…singurul lucru pe care nu l am facut este sa il scufund in apa sau sa l arunc.Pe forumuri din SUA am dat ca si altii au aceasi problema si au rezolvat cumparand alt marca ?
 
Reply
#5
Am folosit timp de 15 ani, exact acest model de la Delonghi, si inca este functional. Cele mai bune cafele le-am facut cu el atunci cand dupa ce am descoperit acest forum, am cumparat o rasnita Eureka Specialita si alimentam espressorul manual. Ulterior am pus espressorul Delonghi la "conservare" si am cumparat un espressor semiautomat Lelit 41TEM care a facut trecerea la cafele espresso adevarate. Ceea ce ai tu este defectul cel mai pacatos la orice dispozitiv, respectiv: merge-nu merge si tot asa. Imi pare un defect al micro limitatorului de cursa a carului portfitru (infuzor) determinat de cafeaua solidificata pe traseu. Scoate infuzorul, curata-l, unge cele doua garnituri cu vaselina speciala alimentara, demonteaza si curata sita, apoi curata bine tot traseul pe care culiseaza carul. Eventual demonteaza si carul care este fixat cu doua suruburi (la vedere dupa scoaterea infuzorului) pe o piulita patrata ce angreneaza cu un surub cu filet trapezoidal. Curata bine cu o perie toata cafeau din interior, care sigur s-a solidificat prin diverse locuri. Totusi cei de la service ce au gasit defect? Nu inteleg, ti-au dat aparatul fara nicio explicatie si defectul a persistat?
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
#6
O sa l desfac, aspirat, gresat, sters sa vedem, pe ambele rapoarte de la service am defect neconstatat, cititi manualul de utilizare. O sa caut un service autorizat in zona mea pt constatare sa vedem… .
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)