Hello There, Guest! Login Register


Elektra Micro Casa Leva

(28-03-2019, 14:09)Ciprian Wrote: Eu nu am fost foarte mulțumit de sitele IMS, asta nu înseamnă ca nu sunt bune

@VladP am acasă sita de dus și sita pentru portafiltru IMS pentru modelul mai vechi, anterior 2005. Dacă vrei pot sa ți le împrumut sa îți faci părere.

Stiu ca sita pt pf de ims 49 pt pavoni se potriveste pt elektra.. se potriveste si sita de dus?
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.
 
Reply
(28-03-2019, 19:21)Neuromancer Wrote:
(28-03-2019, 14:09)Ciprian Wrote: Eu nu am fost foarte mulțumit de sitele IMS, asta nu înseamnă ca nu sunt bune

@VladP am acasă sita de dus și sita pentru portafiltru IMS pentru modelul mai vechi, anterior 2005. Dacă vrei pot sa ți le împrumut sa îți faci părere.

Stiu ca sita pt pf de ims 49 pt pavoni se potriveste pt elektra.. se potriveste si sita de dus?


Da, merg ambele înlocuite. Cu precizarea ca eu am un aparat din ‘85.

Mai jos o poza cu codurile sitelor.

[Image: dab23465590c561127b6f68f8e7ba81f.jpg]
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
 
Reply
Elektra mea este din 1994, si am masurat sitele: 51,xx mm...
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
Codurile sitei si a basketului sunt la fel ca cele date de colegul Ciprian si anume BS1545 respectiv BS 1536.

Diam ext sita: 48mm diam int sita: 47mm

Diferenta de adancime a basketului: IMS 21mm vs Elektra 26mm diam ext la ambele 51mm, diam int ambele 50mm

Elektra model 2004.
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
Am citit topicul si m-ar tenta achizitia unui Elektra, ca upgrade la Flair, insa as cumpara unul nou, intrucat nu am cunostintele si rabdarea necesara de a reconditiona un aparat vechi.
Ce nu am inteles din tot ce am citit:
1. cati ml de lichid ajung in ceasca la folosirea a 14g de cafea?
2. Se poate folosi cu orice cafea, sau doar cu cele prajite light?
3. La cat timp dupa prepararea primei cafele se poate prepara o a doua? Dar o a treia, a patra?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill
 
Reply
ma bucur sa văd persoane interesate de Elektra, pentru ca inca am un aparat in Bucătărie (pe care nu prea îl mai folosesc ) pot sa îți răspund cu ușurintă la cele 3 întrebări:
1. In sita originala intra 15 gr , iar in sita IMS 14 gr;
2. Cafelele prăjite mai light ies mai aromate, preferam acest tip de prajire când il foloseam zilnic;
3. Treceam la a doua extracție in 3-5 min, cât imi lua sa pregătesc noua extracție pe Kinu. Eu am folosit un termometru cu sonda lipit pe grup și temperatura grupului scădea destul de repede.

Cred ca găsim o varianta sa vezi aparatul dacă îți dorești , dar vorbim in privat
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
 
Reply
(24-01-2020, 10:38)Ciprian Wrote: ma bucur sa văd persoane interesate de Elektra, pentru ca inca am un aparat in Bucătărie (pe care nu prea îl mai folosesc ) pot sa îți răspund cu ușurintă la cele 3 întrebări:
1. In sita originala intra 15 gr , iar in sita IMS 14 gr;
2. Cafelele prăjite mai light ies mai aromate, preferam acest tip de prajire când il foloseam zilnic;
3. Treceam la a doua extracție in 3-5 min, cât imi lua sa pregătesc noua extracție pe Kinu. Eu am folosit un termometru cu sonda lipit pe grup și temperatura grupului scădea destul de repede.

Cred ca găsim o varianta sa vezi aparatul dacă îți dorești , dar vorbim in privat

Buna, Ciprian
Multumesc pentru raspuns. Da, as vrea sa il vad, insa eu m-am mutat din tara si daca nu te grabesti sa il vinzi, la cat sunt de tentata de Elektra, as vrea sa fiu eu clientul in August cand ajung in Bucuresti . Smile
Ce nu inteleg: daca boilerul se incalzeste la priza, de ce pierde temperatura repede? Nu poate fi repornit? Eu sincer acum folosesc Flair si dimineata reincalzirea grupului pentru a doua cafea mi se pare consumatoare de timp, pe care as vrea sa il reduc folosind un boiler electric. La rasnire nu e problema, caci atunci cand incepem extractia, ambele basketuri sunt deja pregatite cu cafea macinata, tampata...
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill
 
Reply
Poti incalzi apa separat intr-un kettle, iar grupul se poate mentine cald cu un incalzitor tip manson, se folosesc la tevi care sunt expuse la inghetz.
 
Reply
(26-01-2020, 15:50)renatoa Wrote: Poti incalzi apa separat intr-un kettle, iar grupul se poate mentine cald cu un incalzitor tip manson, se folosesc la tevi care sunt expuse la inghetz.

Te referi la Elektra, ca se foloseste cu un kettle?
Ps: nu am reusit sa iti raspund la PM de pe telefon, am amanat momentul pt cand intru de pe pc. Smile
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill
 
Reply
Nu, la flair ma refeream.
Ai zis ca vrei sa treci la Electra pe motiv de incalzire grup flair.
 
Reply
In primul rând, eu nu vreau sa vand espressorul , ideea de al vedea si testa este ca sa fii sigura ca ți-l dorești. Nu e ieftin nici nou și nici SH.

E un espressor similar cu La Pavoni dacă iti este mai cunoscut, nu are nimic izolat. Boilerul este in contact cu aerul din camera, iar grupul se supraîncălzește in timpul extracției și pentru a doua extracție trebuie sa aștepți câteva minute pentru a se raci.

Deci, dacă nu îți cumperi pana atunci poți sa îl vezi și in August
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
 
Reply
Cred ca este o confuzie cu postarea lui @adiszep (are un Elektra Microcasa de vânzare).

Nu l-am văzut niciodată in acțiune, dar cred ca este o mașina foarte frumoasa. Nu știu daca este mașina ideala pentru un începător, dar toți începem de undeva, nu?
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
Ba, da, e perfecta pentru un incepator, grupul e masiv si nu prea sa incalzeste repede, presiunea creata de arcurile care se destind e constanta, practic nu alegi decat durata preinfuziei. Are si grupul o variatie termica, dar e mult mai putin importanta decat la Pavoni pt ca grupul nu are camasa. Sunt doua pe subito.it, unul are si poze si arata bine. La pretul de nou, e discutabil dc merita sau daca ar trebui asteptat sa apara Londinium C, o masina similara tehnic, dar cu grupul de 58 si, probabil/sper, cu arcuri mai puternice.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
Am reusit sa achizitionez o Elektra MKAL pana la urma.  Blush
Dupa 2 saptamani de folosire aproape zilnica, am urmatoarele probleme:
1. Preinfuzia dureaza prea mult (am numarat peste 20 secunde, fara sa curga un strop). Sunt nevoita sa eliberez leverul un pic ca sa curga ceva. 
2. Daca rasnesc mai grosier ca sa rezolv punctul 1, leverul se ridica prea repede.
3. Nu stiu de unde sa cumpar un portafiltru naked care sa se potriveasca...
4. Suspectez ca la extractie, din cauza manevrelor Fellini (fara de care nu pot trai, imi doresc mai mult lichid in ceasca), intra cafea in grup - este posibil? Nu l-am desfacut deloc, de cand l-am primit nu am facut decat sa comand un al doilea basket, un tamper si un funnel.
5. Am comandat vaselina, pe unde ar fi cazul sa fie uns?

Help  Smile
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill
 
Reply
Buna Dianette. 
1 si 2. Sigur este o problema de macinatura si trebuie sa te pozitionezi undeva intre cele doua setari. 
3. Coffee sensor are portafiltru naked de 49mm. Eu folosesc aces portafiltru si pt elektra mcal si pt la pavoni pre mil. Contacteaza pe userul tudorp de pe forum pentr ca este site-ul lui
4. Eu nu am probleme cu intrarea cafelei in grup. Foloseste maxim 15g de cafea si cand ajunge levierul putin peste pozitia paralela cu solul, mai apasa o data levierul pana jos, asteapta 3 sec si apoi lasa levierul sa urce pana la capăt. Dupa a doua apasare lichidul curge mai repede. 
5. Recomand vaselina molykote 111 si trebuie unse cele 2 garnituri aflate pe piston. Pe grup se afla 2suruburi.acestea trebuie desfacute si apoi poti sciate pistonul cu tot cu levier si arc. Este foarte simplu. 

Este nou sau este cumparat second hand? Daca este second hand este recomandat sa schimbi arcul cu unul nou.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc
 
Reply
Ce presiune indica manometrul boilerului? Cate grame de cafea pui in portafiltru si cate grame de espresso scoti? Cursa levierului incepe de jos, de unde il tragi sau se ridica putin "liber" inainte sa simti ca pucul incepe sa opuna rezistenta?

Asta nu inteleg: "Sunt nevoita sa eliberez leverul un pic ca sa curga ceva." Doar la presiunea din boiler, e normal sa ia 20 de secunde preinfuzia, 10 secunde de tinut levierul e suficient, dupa care poti sa il eliberezi.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
Buna Cosmin, multumesc pentru raspunsuri. Smile
Este SH iar arcul a fost schimbat de fostul proprietar, care a tinut Elektra 2 ani, avand in paralel si alte masinarii de preparat espresso, iar Elektra nu a fost main device pt el. 

La 3- nu am stiut ca s-ar potrivi un portafiltru de Pavoni, m-a derutat faptul ca la pavoni se insurubeaza spre stanga. Nu ma aflu in tara si deci trebuie sa comand de pe Amazon ceva...
4 - Folosesc 12 grame fix si e doar o temere de-a mea ca ar putea intra cafea in grup. Inainte sa prepar o cafea, "spal" sita printr-o apasare de levier, fara portafiltru/cafea si vad ca iese o apa amestecata cu zat, iar asta mi-a dat de gandit.
5 - Am comandat un OKS1110 de pe Amazon.de, ca am citit pe aici prin forum ca lumea o foloseste. Trebuie unse garniturile pe ambele parti? Poate intrebarea suna a gluma, dar nu este...  Huh
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill
 
Reply
La Fellini cred ca apa intra direct in boiler, nu in grup, dar nu e nici o tragedie, scurgi apa din boiler si ies si resturile de cafea Smile
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
Dianette, este OK sa eliberezi controlat un pic levierul, cand consideri ca preinfuzia trebuie sa se termine.
Daca vrei o cantitate mai mare in ceasca, poti trage levierul in jos (cam pe la 1/4 - 1/3 din cursa - trebuie sa testezi care este "cantitatea ta", mai ales ca asta depinde si de cata cafea macinata folosesti).
Eu folosesc 14g, iar la capitotul portafiltru, l-am taiat pur si simplu pe cel original.
In legatura cu vazelina, dai o pelicula fina pe cele doua garnituri de cauciuc, si asta este totul.
Initial am folosit OKS1110, dar am constatat ca Molykote este muuuult mai buna: la OKS pistonul incepea dupa cateva zile sa se miste sacadat, cu Molykote miscarea este smooth.
Referitor la presiune, aceasta este importanta si pentru gust: daca extractiile sunt prea bitter, atunci scade presiunea (de la presostatul din soclu / acees pe dedesupt), la minimul zonei verde. 
Succes, si tine-ne la curent!

[Image: OjrbWMy.jpg]

[Image: bT4kgnf.jpg]
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
(14-05-2020, 23:17)VladP Wrote: Referitor la presiune, aceasta este importanta si pentru gust: daca extractiile sunt prea bitter, atunci scade presiunea (de la presostatul din soclu / acees pe dedesupt), la minimul zonei verde. 
Succes, si tine-ne la curent!

Extractiile nu doar ca sunt bitter, dar cafeaua e groasa, consistenta, uleioasa parca... nici nu stiu sa explic - altfel decat m-am obisnuit, chiar daca folosesc 12g de cafea. Momentan, desi am incercat cafele diferite, am senzatia ca toate au acelasi gust. Poate m-am obisnuit eu prea mult cu espresso de la Flair. Clar, nu stiu cum sa ma educ cu Elektra. Dar mai incerc.
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill
 
Reply
Este nevoie de o perioada de invatare cu Elektra. La mine presostatul este setat sa decupleze la 1 bar. Am pus o garnitura de teflon intre grup si boiler si asta face grupul foarte stabil termic dar se incalzeste mult mai greu. Folosesc un termometru lipit de grup si eu extrag in jur de 82 C. Eu te sfătuiesc sa cresti doza undeva intre 14-15g.
Nici eu nu sunt in tara si tudorp trimite si in afara. Nu stiu cum sunt portafiltrele gasite de tine le pe amazon dar cel pe care il folosesc este foarte ok. In cazul in care il comanzi este nevoie sa achizitionezi si un maner pentru ca el este livrat fara.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc
 
Reply
Același aparat după 6 ani

Elektra Microcasa ‘85

[Image: b7223e2310d054be3e07229129356e58.jpg]

[Image: d575974f26dd4fbeba3f407f2e52d8f6.jpg]
[Image: 3568d87859f595a43f2be91be907505e.jpg]
[Image: ea87a79c4cccaffaf9d73c7cb90afd6f.jpg]
[Image: 7d60242e3c37f086bd8c0302d0b4d3f4.jpg]
[Image: 9d4f36d153dace6fb6471a57b1ffe44a.jpg]
[Image: 6cb3ffcdf59bb41ce2eecb420b62c5b1.jpg]
[Image: c27728b2037244fd50666db97c381abb.jpg]
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
 
Reply
După multă așteptare mai trebuie să fac o recondiționare, rezistența electrică a început să piardă apa pe la îmbinare Sad

[Image: 8ea259b15531d1a0b292ab112f9377ea.jpg]
[Image: 684f9cca9d38b8110ad99a63397f55a3.jpg]

Îmbinarea pare ca a fost făcută prin ambutisare / lipire.
Mă gândesc ca cel mai eficient ar fi să sudez îmbinarea marcata cu roșu în poza de mai sus, ma poate ajuta cineva cu o recomandare de meseriaș / atelier în București?
Mulțumesc!
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
 
Reply
Vrei sa zici ca ia apa, nu ca pierde...
Pierderea era rezolvare simpla, garnitura/silicon...
Daca intra apa in rezistenta e pericol de electrocutare Confused
 
Reply
Din pacate pierde și apa ajunge într-unul dintre contactele electrice .

Pentru ca nu face contact cu carcasa / cu cel de al doilea contact până acum nu a fost periculos si nici nu vreau sa devină
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)