Hello There, Guest! Login Register


EUREKA Mignon Silenzio (Specialita)

#1
Servus,

Am achizitionat de curand de la Barshaker rasnita electrica Eureka Mignon Silenzio 15BL (modelul nou MK2) la pretul redus pt. "espressomani" de 1.340 lei transport gratuit si TVA inclus, conform reducerii aferente lunii septembrie 2018. In momentul scrierii acestui articol pretul redus s-a marit la 1.530 lei (vezi pretul actualizat aici: https://www.espressoman.ro/reduceri-la-e...i-rasnite/).

Livrarea a durat ceva cam 1.5 saptamani, se pare ca nu mai aveau pe stoc modelul pe negru si a trebuit adus din afara (din HU sau DE, nu mai retin exact). Oricum, am fost sunat si tinut la curent cu statusul comenzii, iar oamenii au fost corecti cu mine, mai ales ca pretul crescuse cu cateva zile inainte de a da eu comanda, iar ei uitasera sa actualizeze forumul espressoman, asa ca...am prins-o la "pretul vechi"...lucky me. Smile

Primul lucru n-a fost s-o bag in priza si sa-i dau o-nvartire, ci s-o desfac, evident:
 
[attachment=6663] [attachment=6662]
[attachment=6657] [attachment=6658] [attachment=6660]

[attachment=6659] [attachment=6661]
Rasnita alturi de Gaggia Classic II (dupa 2015), cu senzor de temperatura pus pe boiler si multimetru UNI-T pe post de "afisaj de temperatura" (nu radeti, nu dati cu parul, va rog):

Mai mult decat scrie chiar aici pe forum la pag. de reduceri postata si mai sus: "[...] discuri plate de 50mm – cu noul sistem “Sistem ACE – Anti-Clumps & Electrostaticity” + “Silent Technology”".

Pe langa consistenta macinaturii, imi place foarte mult imi place silentiozitatea acestei rasnite. Anterior lucram in fieare dimineata cu Hario Skerton cu stabilizarea "OE lower upgrade", dar era cu mult mai zgomotoasa, si vorbesc despre o rasnita manuala. Deci da, Silenzio chiar inseamna silentiozitate!

La o rasnire fina totul pare perfect omogen, nu-mi dau seama nici cu lupa de diferente clare, motiv pentru care am procedat la o rasnire grosiera, chiar poate prea grosiera...peste french-press as zice:
 
[attachment=6664] [attachment=6665]
[attachment=6666]

Dupa prima macinatura mi-a dat o retentie de aprox. 2 gr. de cafea. Dupa care, evident, nu a mai avut retentie deloc. Am folosit-o cu succes vreo saptamana, dupa care am zis s-o curat si sa masor din nou retentia, asa ca am pus ceva foto mai jos cu procesul de curatare:
 
[attachment=6671]
In piulita mare din mjloc, cea care prinde cutitele plane, se aduna cafea, probabil pana in 0,5 gr. Voi pune un surub acolo ca sa nu se adune cafea deloc

[attachment=6672]
Pe cutite, dar mai ales pe margini, se vede clar cum s-a adunat cafea, nu multa, dar este vizibil
 
[attachment=6667]
Cantitate cafea la intrare (14,9 gr.)

[attachment=6668]
Cantitate cafea la iesire (13,2 gr.)

[attachment=6669]
Retentia dupa prima macinatura (2,1 gr., imediat dupa curatare)
Rezolutia lingurei de masurare e de +/-0.1 gr., dar eroarea efectiva poate fi de pana la 1gr., deci cifrele de mai sus sunt acceptabile.
 

Deja de la a 2-a rasnire nu am mai avut retentie deloc, ceea ce e perfect normal:
 
[attachment=6674]
15 gr. la intrare

[attachment=6673]
15.1 gr. la iesire (eroarea lingurei de cantarire)

Espresso-ul de test l-am facut cu cafeaua dintr-o a 3-a rasnire de dupa curatare (17 gr./60 ml./30") si sincer m-am asteptat sa fie sink-shot, nu am avut incredere ca dupa desfacere si curatare Eureka Mignon va mai pastra calibrarea anterioara, dar se pare ca m-am inselat. Nu a trebuit sa reglez din nou granulatia, iar in ceasca am avut o supriza placuta pe care...am baut-o, chiar daca era ora 20:30. Smile
[attachment=6675]
 

Rasnirea pt. espresso a fost facuta conf. specificatiilor din manual: aprox. 1.5 sec. la 1 gr. de cafea.
Temporizatorul (un potentiometru liniar de fapt) aflat in lateral-dreapta are o cursa liniara intre 5 sec. la minim si 15 de sec. la maxim de cursa. Fix la jumate' are exact 10 sec. timp de rasnire.
 
[attachment=6678]
Butoanele laterale (extrasa din datasheet)

Pt. cele 17 gr. rasnite mai sus am asteptat 2 timpi de temporizare, cel de-al 2-lea mergand practic in gol ultimele 3-4 sec. Temporizatorul are "bypass" pt. rasnire in modul manual, apasand usor pe unicul buton din lateral-dreapta. Modul manual implica apasarea cu portafiltrul a butonului frontal; practic, rasneste cat timp se tine apasat cu PF-ul acel buton.

Personal, imi place sa misc portfiltrul in timpul curgerii cafelei din rasnita pt. o omogenizare mai buna.
 
[attachment=6679]
Date tehnice (extrasa din datasheet)

P.S.: Ma uit la datasheet si vad afisat un zgomot de 73dB, probabil la distanta de 1m. Ma uit la datasheet-ul aspiratorului meu Rowenta si observ un zgomot de 75dB. Hmmm...diferenta dintre Eureka Mignon Silenzio si aspiratorul meu Rowenta este imensa, nicidecum de 2dB, deci nu pricep care "minte". Smile Ma uit la specificatiile de la Gaggia Classic si vad "Sound Level while Brewing (dB): 63"; deja nu mai pricep nimic. Practic, Eureka Silenzio e muta pe langa Gaggia Classic.

Pe traiectul de iesire al cafelei rasnite ramane putina cafea...dificil de cantarit cu lingura mea, sub 0,5 gr. oricum. Mi-am dat seama de aceasta retentie cand am inclinat putin in fata rasnita si am batut-o pe spate, ca un bebelus. Se pare ca solutia pentru eliminarea retentiei este "Eureka Blow Up System" :
https://www.youtube.com/watch?v=U5S4IzwyB3M&__hstc=109587930.a8f1060b32d61204b243ad4f2af1d280.1540327410861.1540327410861.1540327410861.1&__hssc=109587930.1.1540327410862&__hsfp=1595658604.

Oricum, pretul pare cam mare: https://www.bellabarista.co.uk/brands/bl...eka-1.html - 120 GBP. Sad
Gaggio Classic II (RI9403/11 w/ Ulka pump), boiler temp. sensor + UT58 DMM, Eureka Mignon Silenzio mk2, Hario V60, Hario Skerton + OE stability kit, IKEA UPPHETTA & ANRIK press, Zelmer CK1004 kettle, AX9201 thermometer, 3-stage water filter.
 
Reply
#2
Multumim frumos pentru acest review,imi doresc si eu un upgrade,iar aceasta rasnita mi-a captat atentia ai putea sa pui si un filmulet sa auzim si zgomotul produs in momentul rasnirii?
ECM Clasika PID II,flow control,Macap M2D,Kinu M47,VST,WDT tool etc...
 
Reply
#3
Felicitari!
Un review foarte util.
(23-10-2018, 22:31)trl Wrote: Pe traiectul de iesire al cafelei rasnite ramane putina cafea...dificil de cantarit cu lingura mea, sub 0,5 gr. oricum. Mi-am dat seama de aceasta retentie cand am inclinat putin in fata rasnita si am batut-o pe spate, ca un bebelus. Se pare ca solutia pentru eliminarea retentiei este "Eureka Blow Up System"

Doar un pic de add-on.
Sistemul de blow up nu este compatibil cu modelele Mignon ( doar cu Atom, Drogheria, Olympus, si Zenith. )
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#4
(24-10-2018, 12:45)Gabriel.P Wrote: Multumim frumos pentru acest review,imi doresc si eu un upgrade,iar aceasta rasnita mi-a captat atentia ai putea sa pui si un filmulet sa auzim si zgomotul produs in momentul rasnirii?

https://youtu.be/NQlcwKTaxt8 - zgomot Gaggia Classic 2015 la aprox. 20cm distanta: max. 82.5dB.
https://youtu.be/P7zlJE4J3PA - zgomot Eureka Mignon Silenzio la aprox. 20cm distanta: max. 78dB.

La 1m distanta zogmotul va scadea cu cel putin 3dB.

Ciudat este faptul ca eu percep rasnita ca avand o intensitate sonora cu mult sub espressor, cel putin in timpul functionarii pompei. Posibil sa se datoreze frecventelor audio diferite sau a ecoului dat de peretele din spate (pe colt).

Mentionez ca dB-m nu e calibrat, e o simpla aplicatie din AppStore, deci masuratorile sunt pur orientative. In realitate, cifrele pot fi mai mici.

Toata stima, 
Raul.
Gaggio Classic II (RI9403/11 w/ Ulka pump), boiler temp. sensor + UT58 DMM, Eureka Mignon Silenzio mk2, Hario V60, Hario Skerton + OE stability kit, IKEA UPPHETTA & ANRIK press, Zelmer CK1004 kettle, AX9201 thermometer, 3-stage water filter.
 
Reply
#5
Interesant,cred ca aplicatia respectiva nu prea ajuta foarte mult sa facem o diferenta clara,insa mie cel putin mi se pare ca rasnita produce mai mult zgomot(overall este intradevar silentioasa) in comparatie cu espressorul,probabil datorita faptului ca,acusticele urca in frecvente mai mari,decat cele ale espresorului.

Merci de clipuri!

PS:Sa ai parte de cat mai multe rasniri Smile
ECM Clasika PID II,flow control,Macap M2D,Kinu M47,VST,WDT tool etc...
 
Reply
#6
https://youtu.be/NOaIp923hVI - zgomot Hario Skerton la aprox. 20cm distanta: max. 81dB.

Practic, Mignon Silenzio are maxime mai reduse cu 3dB fata de o rasnita manuala precum Skerton.

Tinand cont ca am utilizat aceeasi aplicatie si acelasi microfon (acelasi telefon practic), diferentele de zgomot dintre Mignon, Skerton si Gaggia Classic sunt reale, chiar daca nivelul de zgomot real, masurat pe un db-metru omologat, ar putea fi cu 1-2dB mai mare sau mai mic.
Gaggio Classic II (RI9403/11 w/ Ulka pump), boiler temp. sensor + UT58 DMM, Eureka Mignon Silenzio mk2, Hario V60, Hario Skerton + OE stability kit, IKEA UPPHETTA & ANRIK press, Zelmer CK1004 kettle, AX9201 thermometer, 3-stage water filter.
 
Reply
#7
As vrea sa aduc niște lămuriri in ceea ce privește dB.

A măsura cu telefonul, chiar daca cu același, și implicit același software, nu înseamnă ca e un rezultat elocvent.

Sunt câteva aspecte:
- frecventa pe care e emis sunetul
- obiectele din jur cu care intra in rezonanta / forma încăperii
- și desigur intensitatea


Toate cele 3 pot fi ușor interceptate greșit de o aplicație pe un telefon, cu atât mai mult cu cât e un cumul.
Asta nu înseamnă ca nu se poate încerca. Smile
Nu sunt expert, dar am citit unele lucruri pe tema asta cu o alta ocazie.

Ex: un Bebeluș nu plânge mai tare ca un aspirator, dar îl simti ca mult mai deranjant. Asta din cauza frecventei pe care se emite sunetul; biologic asa sunt făcuți Bebelușii ca atunci când plâng sa fie auziți cu orice preț.


Mai departe:
Pentru urechea umană 75dB fata de 65dB e ca și cum ai injumatati zgomotul. Da! -10dB e perceput ca jumătate.
Cu toate astea urechea nu face diferența între 75 și 73dB. Ca urechea umană sa perceapă o diferența, ea trebuie sa fie minim 3 dB , iar sunetele sa fie produse alternativ ca sa memoreze diferența.

Poate însă este cineva de profesie care ne poate zice mai multe.

Cât despre inscripții a datelor tehnice referitor la dB, se trec ca fiind un maxim ce nu e necesar sa îl și ajungă. Dacă însă pun un maxim mai mic și la un test nu se încadrează producatorul trebuie sa îl retragă de pe piața. Asa ca sunt niște valori “general valabile”.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#8
(24-10-2018, 12:45)Gabriel.P Wrote: Multumim frumos pentru acest review,imi doresc si eu un upgrade,iar aceasta rasnita mi-a captat atentia ai putea sa pui si un filmulet sa auzim si zgomotul produs in momentul rasnirii?

Daca esti interesat de Eureka,poti incerca mignon specialita 16cr,are cutite mai mari de 55 plus afisaj electronic si ajunge undeva la 18 mil.
 
Reply
#9
Multumesc Honoriu de completari, eu doar am incercat sa fac masuratori orientative de tip "in-house". Pot sa pun bureti fonici de jur imprejur si sa masor cu microfon de studio, dar nu vad rostul...in mare, cat masoara telefonul la fel simte si urechea mea si crede-ma ca am testat-o cu audiograme si percepe o dinamica de aprox. 90dB si sesizeaza diferente de nivel acustic de +/-0.5dB. Smile
 
[attachment=6686]

In domeniul audio la fiecare -3dB sunetul se injumatateste ca putere acustica; asta e in datasheetul monitoarelor mele de studio cat si la floorstanders, iar aspectul este mentionat si aici: http://www.sengpielaudio.com/calculator-...cation.htm.
 
[attachment=6687]


Avem si asta: http://ocw.jhsph.edu/courses/PrinciplesI...cture6.pdf, deci "intotdeauna" 100 + 100 = 103  Big Grin
 
[attachment=6688]
Oricum, fara cafea boabe, motorul rasnitei este aproape inaudibil, deci vreo 5 bureti pusi peste si in lateralele "hopper"-ului ar putea scadea intensitatea sonora si mai mult. Pana acum ma declar multumit, copilul si nevasta dorm bustean in timp ce eu rasnesc, si am open-space in bucatarie, deci doar usa de la dormitor si distanta atenueaza sunetul.
Gaggio Classic II (RI9403/11 w/ Ulka pump), boiler temp. sensor + UT58 DMM, Eureka Mignon Silenzio mk2, Hario V60, Hario Skerton + OE stability kit, IKEA UPPHETTA & ANRIK press, Zelmer CK1004 kettle, AX9201 thermometer, 3-stage water filter.
 
Reply
#10
(01-11-2018, 08:00)trl Wrote: In domeniul audio la fiecare -3dB sunetul se injumatateste ca putere acustica

In orice domeniu -3dB inseamna injumatatirea puterii indiferent de domeniu. Este o marime obiectiva, masurabila. Honoriu se refera la taria sunetului, respectiv la senzatia subiectiva de "volum", specifica domeniului audio care are (grosier) corespondenta -10dB = tarie de 2 ori mai mica.
Current: ECM Synchronika, Honne, Atom 75, DIP DS68, Kinu M47, Acaia Lunar , Brewista Smart Scale
Past: Lelit PL91T, Lelit PL72, Niche, Sette, Olympus
 
 
Reply
#11
(15-03-2019, 22:33)dev Wrote: Da. Cu Mignon Specialita nu iese tot timpul.

Incearca o aliniere. In cazul meu cutitul de jos era aliniat ok din start dar cel de sus era stramb bine. Dupa aliniere s-a imbunatatit muuult situatia, rasneste mult mai fin (multzam mult pentru sfaturi inca odata @adiszep)

Inainte:
[Image: LiPdiBX.jpg]
Dupa:
[Image: A8xqOTX.jpg]

Dupa cum vezi n-am avut rabdare sa o aliniez perfect si oricum metoda cu markerul e foarte imprecisa. Sunt convins ca o aliniere profesionista ar face Mignon-ul si mai ok.
Pavoni Europiccola (+coffee-sensor mods) / Niche Zero / Timemore Sculptor 078s / Kinu M47

 
 
Reply
#12
La tine se atingeau cutitele la 0 sau mai sus/jos de 0? 

O alta parere oarecum la subiect:

https://baristahustle.com/blog/what-effe...GQqCiLRr3w
 
Reply
#13
Dacă ai posibilitatea sa faci rost de un  comparator.... Poți încerca să le aliniezi aproape de realitate
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#14
Nu cred că aș putea să-i fac eu ceva mai bine de atât:

[Image: 6eb41fef8e2bb4872d4e02ae72282018.jpg]
 
Reply
#15
(16-03-2019, 15:18)dev Wrote: La tine se atingeau cutitele la 0 sau mai sus/jos de 0? 

O alta parere oarecum la subiect:

https://baristahustle.com/blog/what-effe...GQqCiLRr3w

La mine se atingeau in punctul asta (deci -1.5?)
[Image: jAzOXLS.jpg]

Acum tot cam pe acolo se ating dar acum la -1 pot trage o cafea light naravasa prajita acum mai bine de o luna cu PI de 30s pana cade prima picatura in ceasca. Aceeasi cafea deja picura in ceasca dupa 5s inainte sa echilibrez rasnita (la aceeasi setare). Eu mi-am pierdut rabdarea si n-am facut treaba pana la capat, cu un ceas comparator si o metoda mai precisa de aliniere sunt convins ca rezultatele pot fi mult mai bune. Pana la urma alta limitare care ar putea fi? Reglajul totusi mi se pare destul de finut. Nu e la fel de precis ca melcul de pe Macap dar mi se pare rezonabil.

LE: Acum singura problema pe care o am este ca am testat 5 cafele pe ea, 4 cu succes dar a-5-a (Mowe de la Leuchtfeuer) nu o pot rasni fin. Initial credeam ca se infunda evacuarea dar cred ca mai degraba nu o prind cutitele. Le aud cum se invart in gol dar cafeaua nu inainteaza deloc. Imediat cum rotesc o tura spre grunjos cutitele incep sa o "prinda" si trece fara probleme. Singura diferenta fata de restul cafelelor e ca are bobul o idee mai mare dar totusi nu e exagerat de mare, nimic de speriat. Asta e singurul meu concern acum, in rest mi se pare o rasnita f reusita.
Pavoni Europiccola (+coffee-sensor mods) / Niche Zero / Timemore Sculptor 078s / Kinu M47

 
 
Reply
#16
Nici eu nu am zis că e o râșniță nereușită doar că de multe ori prefer ceea ce scot cu Kinu.

Sunt sigur că o râșnița titan aliniată și cu cuțite "unimodale" scoate alt gen de extracții dar la momentul asta kinu mi se pare foarte ok și nu doar pentru prajiri mediu plus cum zicea multa lume.
 
Reply
#17
(16-03-2019, 17:17)dev Wrote: Nici eu nu am zis că e o râșniță nereușită

Stiu, stiu, din contra, informatiile pe care le-ai postat despre ea au fost foarte precise. Cand mi-ai zis initial ca nu poti trage cafele light pe ea am crezut ca poate ai avut ghinion si ai prins un examplar mai imprecis dar al meu s-a comportat exact la fel. Eram cat pe ce sa o bag in cutie dupa 10 min de teste si sa o trimit inapoi. Si da, nici eu nu pot zice ca e mai buna decat Kinu la gust. Totul depinde de tipul de cafea/preparare etc.
Pavoni Europiccola (+coffee-sensor mods) / Niche Zero / Timemore Sculptor 078s / Kinu M47

 
 
Reply
#18
Salut,
As dori sa stiu care este diferenta dintre urmatoarele modele:
Mignon Specialita 15BL ~ 1900 lei
Mignon Specialita 16CR ~ 2100 - 2250 lei
Mignon Specialita 17NX ~ 2199 lei

As vrea 17NX Ferrari Red, dar nu stiu care este diferenta intre ele

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
PL41TEM; Kinu Pheonix  
 
Reply
#19
https://www.eureka.co.it/en/catalogo/pro.../1/20.aspx
Daca intri pe configurator si selectezi fiecare din cele trei denumiri vei vedea, practic este diferenta de design nu de constructie.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#20
(14-05-2019, 18:23)remusmarian Wrote: Salut,
As dori sa stiu care este diferenta dintre urmatoarele modele:
Mignon Specialita 15BL ~ 1900 lei
Mignon Specialita 16CR ~ 2100 - 2250 lei
Mignon Specialita 17NX ~ 2199 lei

As vrea 17NX Ferrari Red, dar nu stiu care este diferenta intre ele

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
Salut,15BL are cutite de 50mm;16CR-55mm
Robot Cafelat,Hario V60,feldgrind1,ibric soy
 
Reply
#21
(15-05-2019, 14:06)Uidivoro Wrote: Salut,15BL are cutite de 50mm;16CR-55mm

 Esti sigur?!? Eu zic ca afirmatia ta e falsă.
http://barshaker.ro/EchipamenteBar/Rasni...15bl-Negru
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#22
cand a publicat reducerile l-am rugat pe MyR sa spuna clar marimea cutitului si modelul exact, cu cifre si litere.
deci citand din topicul lui: Din punctul meu de vedere, SPECIALITA 15BL (nu silenzio 15bl) este varianta cea mai ok pret / specificatii, pentru cele mai scumpe platind in plus doar pt ceva design..
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#23
@Lyvyoo scrie corect.

Recomand sa verificati produsele pe site-ul Eureka. - link -
Eureka a lansat foarte multe produse noi, mai ales in gama Mignon si la inceput pare sa fie foarte complicat pana cand nu dai seama "ce si cum". 
Daca aveti intrebari, raspund cu cel mai mare drag.

Mignon silenzioso - are cutite de 50mm 
Mignon specialita - are cutite de 55mm

( insa interiorul, adica motorul este identic, diferenta este doar looks + functionalitate + touch screen + inox la unele variante )...
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#24
Confuzia era de la faptul ca doua modele se numesc 15bl. Acum cred ca e mai clar, deci 15bl silenzio nu prea e ce trebuie..
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#25
FYI, Am lasat cateva ganduri despre Specialita (cea cu cutite de 55) pe threadul asta:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid120420
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)
 
Reply
#26
Salut

Sunt proaspat posesor de Eureka Mignon Specialita 15Bl ( black friday-barshaker) si am o nelamurire legata de ajustarea gradului de rasnire: se face in timp ce rasnesc, sau cu motorul oprit?  Pe net am vazut ambele variante. In instructiuni scrie ca <> daca am inteles bine

Multumesc
Lelit PL81T- Eureka Mignon Specialita 15BL, Ibric
 
Reply
#27
ajustarile se fac cu rasnita pornita. in caz ca se ating cutitele vei avea timp sa auzi / reactionezi rapid pentru a le departa.
Lelit PL41LEM cu PID si dimmer, Eureka Mignon Specialita 15BL
 
Reply
#28
(21-11-2019, 01:56)ovis Wrote: Salut

Sunt proaspat posesor de Eureka Mignon Specialita 15Bl ( black friday-barshaker) si am o nelamurire legata de ajustarea gradului de rasnire: se face in timp ce rasnesc, sau cu motorul oprit?  Pe net am vazut ambele variante. In instructiuni scrie ca <> daca am inteles bine

Multumesc
Daca vrei sa maresti gradul de rasnire poti sa o faci si cu motorul oprit. In momentul cand micsorezi ideal e sa fie motorul pornit dar daca ajustarea e mica (sa zicem o jumatate de gradatie de ex. de la 5 la 4.5) mie mi-a mers si cu motorul oprit. Dupa ce vei face modificarea oricum va fi nevoie de cateva grame de cafea ca sa iti vina cafea macinata cu noua granulatie. Ideal ar fi sa determini punctul in care se ating cutitele cu rasnita goala ca sa stii care este punctul "zero" pe viitor.
Bezzera Magica S MN PID, Eureka Mignon Specialita
 
Reply
#29
Reglajele initiale care sunt mai ample le-as face cu motorul pornit.

Dupa aia, in utilizarea normala (cand schimbi cafeaua, de exemplu), eu fac de obicei cu motorul oprit, pentru ca genul de reglaj de care am avut nevoie pana acum este mic de tot - 1-2 zecimi dintr-o unitate de pe marcaj.

In maxim 2-3 cafele ar trebui sa nimeresti din nou curgerea optima, presupunand ca te ajuti de un cantar sa pastrezi cantitatea de cafea constanta.
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)
 
Reply
#30
Va. mulțumesc pentru răspunsuri..
Am măcinat deja putina cafea asa cum a venit ( pe poziția 3). Cum pot determina punctul în care cuțitele se ating în cazul asta? Ma duc spre 0 cu rasnit pornita( macinand cafea) pana aud ca cuțitele se ațing? Nu se întâmplă nimic?
Lelit PL81T- Eureka Mignon Specialita 15BL, Ibric
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)