Welcome Back Log In Create Account

Discuii achizitie-intretinere DB

Salutare,
Intentionez sa fac in sfarsit saltul de la SBDU la DB (bugetul exista insa astept sa vina si ofertele de BF).  Momentan fac cercetare de piata si am deschis thread-ul asta sa va cer parerea si voua, in special posesorilor de DB, dpdv mentenanta. 

Dilema pe care o am acum este ca nu stiu cat de sus vreau sa merg cu investitia ptr un DB (optez intre mai multe vairante , de la Elizabeth, Bellona pana la Bianca v3 black) din cazua ca stiu ca vine cu foarte multa munca pe partea de mentenanta fata de ce am acum

M-am documentat si stiu ca mentenanta pe DB e mai complexa / dureaza mai mult decat la SBDU. In plus de asta stiu ca E61 vine cu mententanta(desfacut grupul, uns cu vaselina, etc) fata de un non E61 DB ca Elizabeth. Sunt constient ca Bianca vine cu mult mai multe lucruri pozitive fata de celelalte(optiuni, calitate, nu tre sa dezbatem asta ca am urmarit f multe reviews) si asta ma atrage sa merg spre el, insa vreau sa inteleg si la ce ma inham din pct de vedere timp investit in a-l mentine optim. 

Eu, pe Lelit-ul meu PL41 mentenanta o fac in felul urmator(folosesc exclusiv apa la 2L bucovina din 2018 de cand l-am luat): 
- 3 espresso/zi (din care 2 devin milk based, unul se bea ca atare) 
- Backflush cu apa zilnic
- Backflush cu puluycaff la final de saptamana 
- portafiltru+varf de abur+sita curatate cu pulycaff la 2 sapt (le pun intr-un ibric cu apa la 90 de grade, arunc jumate de lingurita de pulycaff si le las 20 min in apa fierbinte - ies brici) 
- decalcifiere - o data la 3-5 luni, in functie de cum reusesc sa ma organizez
- anual inlocuit garnitura grup - daca e cazul
Si vreau sa stiu ce ar insemna in plus fata de ce fac azi.

Pentru posesorii  care detin DBs (in special Bianca  dar ma intereseaza si de cei cu alte modele) cat va ia voua mentenanta? 
-cat de des decalcifiati
-cat de des curatati grupul
- cat de des aveti nevoie sa curatati/ungeti grupul E61

Spor!
Lelit PL92T Elizabeth  + Eureka Mingnon Specialita 15BL 

Fost: Lelit PL41 TEM
--------

Reply
(21-09-2025, 15:11)Nikku Wrote: Pentru posesorii  care detin DBs (in special Bianca  dar ma intereseaza si de cei cu alte modele) cat va ia voua mentenanta? 
-cat de des decalcifiati
-cat de des curatati grupul
- cat de des aveti nevoie sa curatati/ungeti grupul E61

Spor!

1. Niciodata, folosesc third wave water
2. Dupa fiecare utilizare sters, backflush o data la 2-3 saptamani, cu sau fara solutie
3. Niciodata pana acum, in ani de utilizare
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)