Welcome Back Log In Create Account

Dilema selectie rasnita / rasnite

Sunt bautor de presa franceza dimineata si expreso la pranz. Expreso-ul imi place cu corp, cremos, fara aciditate. La fel si la presa franceza, nu-mi place aciditatea in cafea si pace. N-am mai baut demult capucino sau altele pe baza de lapte.

Am tot citit de mai multe zile zeci de topic-uri de prin acest (fain) forum si de prin alte parti (home-barista.com de pilda), plus cateva zeci de filmulete de pe youtube. Am parcurs multa informatie despre cafea si echipamente, sigur, la nivel analiza, nu practic.

Concluzia mea a fost ca e foarte dificil sa alegi o rasnita de cafea buna si pentru expreso si pentru presa franceza sau alt tip de brew.

Am observat ca membrii de pe forum mai activi si cu multe cunostinte despre cafea au gusturi mai evoluate si prefera cafele prajite mai light si nuantele mai curate / acide / citrice si corp mai redus. Poate am sa ajung si eu acolo candva, dar nu acum.

Ma poate ajuta cineva sa aleg o rasnita buna pentru expresso ceva mai traditional, dar care sa mearga si mai spre zona medium-light pe viitor? Si o alta rasnita pentru presa franceza, eventual alte stiluri de brew pe viitor (V60 de pilda)? As prefera single dose.

Intentia mea este sa iau acum un expresor bun si eventual ambele rasnite si sa incep sa experimentez cu cafele si stiluri.  

As astepta sa apara noua Mazzer Philos pentru expreso, sa mai sustinem si producatori europeni, nu doar americani sau chinezi. Iar pentru cealalta rasnita nu am idei, am vazut ca e mare valva cu Timemore 078, dar si la asta e coada de cateva luni la fel ca si la Lagom P64 (care e cu import direct si bataie de cap).

Mii de multumiri!

Reply
Daca e sa sustii pe cei mai apropiati, atunci sustine pe cei locali, ia Honne si Kinu, nah... [emoji12]

Philos ... ultimul in gara, trenul #metoo s-a cam dus... iti place sa sustii looserii ? :)

Reply
Profil ciocolatiu cu un corp pronunțat , arunca o privire către Niche zero(pentru espresso). Nu costa atât de mult și în cazul în care peste ceva timp te hotărăști să intri și în tărâmul cafelelor mai fructate/florale light roast o poți vinde cu ușurință și să continui cu o alta mai potenta in ceea ce privește claritatea.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
(07-01-2024, 20:56)AlexDeedy Wrote: Profil ciocolatiu cu un corp pronunțat , arunca o privire către Niche zero(pentru espresso). Nu costa atât de mult și în cazul în care peste ceva timp te hotărăști să intri și în tărâmul cafelelor mai fructate/florale light roast o poți vinde cu ușurință și să continui cu o alta mai potenta in ceea ce privește claritatea.

Multumesc frumos! M-am gandit initial la NZ, dar am intrat in blocaj mental tot citind despre cutitele conice si SSP si plane de 65/78/98 si tot felul de avioane si de comparatii si de aspecte care sunt pentru ultra cunoscatori probabil. Si nici pentru aia prea mult, poate doar pentru cei din industrie. Poate ma insel si e plin de lume plina de discernamant in ale cafelei.

Reply
Salutare, daca iti plac cafelele cu profil ciocolatiu e de preferat rasnitele cu cutite conice, pe fructat te poti duce in cutite plate, eu inainte am avut o rasnita cu cutite plate 64 mm iar acum folosesc o conica manuala, in cafeaua cu lapte nu vad diferente foarte mari data strict de cutite,90 % e din cafeaua care o achizitionezi.Extractia in schimb dc nimeresti sweet spot ul pe conica la o cafea cu profil ciocolatiu prajita mediu este un vis interzis .Eu am optat ptr un Niche Zero.
Lelit Mara X | Niche Zero | Normcore Tools | TimeMore Black Mirror 

Reply
(07-01-2024, 22:58)Victorradu Wrote: Salutare, daca iti plac cafelele cu profil ciocolatiu e de preferat rasnitele cu cutite conice, pe fructat te poti duce in cutite plate, eu inainte am avut o rasnita cu cutite plate 64 mm iar acum folosesc o conica manuala, in cafeaua cu lapte nu vad diferente foarte mari data strict de cutite,90 % e din cafeaua care o achizitionezi.Extractia in schimb dc nimeresti sweet spot ul pe conica la o cafea cu profil ciocolatiu prajita mediu este un vis interzis .Eu am optat ptr un Niche Zero.

Multumesc frumos.

Sincer nu stiu exact ce profil imi place, stiu ca-mi place corpul si cremozitatea intr-un expresso. La fel imi plac aromele de condimente si ierburi, dulceata, si da, de ciocolata. Acum din ce prajire si din ce sortimente de cafea se produc toate astea, si mai ales din ce tip de rasnita, nu stiu!

Reply
Gata, am luat NZ. Cred ca va merge si pentru presa franceza, cel putin la inceput.

Reply
(08-01-2024, 20:50)mmc Wrote: Gata, am luat NZ. Cred ca va merge si pentru presa franceza, cel putin la inceput.

Am completat cu un Ode gen 2 pentru rasneli mai mari. Acum sa iau expresorul si sa incep sa descopar sursele de cafea buna de prin Bucuresti.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)