Hello There, Guest! Login Register

Dilema achizitie Bianca.

Salutare, sunt posesor a unui espressor Expobar Brewtus DB cu flow control. Ma tot uit si ma bate gandul sa l schimb cu un espressor Lelit Bianca dar nu gasesc diferente notabile intre ele. Dorinta mea este ca sa ma ajutati, fosti posesori de Brewtus, actuali posesori de Bianca, daca sunt diferente notabile si daca e fezabila schimbarea espressorului?

Reply
Salut! Eu am avut brewtus cu pompa rotativa fara flow control, din punctul meu de vedere nu merita trecerea daca ai padela instalata pe brewtus. Pe bianca pot spune ca ai abur mai puternic (irelevant pentru uz casnic), si acel LCC unde poti face un fel de preinfuzie si sa setezi dupa cat timp intra in sleep mode. Unii mai fac upgrade din punct de vedere al aspectului, aici ma numar si eu. Daca privesc înapoi era mai inteligent sa aloc banii catre un bentwood sau p100 sau catre un espressor cu boilere mai mici sau termobloc sa nu beau cafea facuta cu apa veche de o săptămână (un espresso/zi)
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Multumesc pentru indrumari. Eu am varianta cu pompa vibratoare. In linii mari zici ca mai bine ma orientez sa achizitionez o rasnita. Eu momentan folosesc in paralel 3 rasnite, Arco, Kinu si Fiorenzato f83 dar ma tot bate gandul sa vand f83 ul pt ca este cam zgomotoasa, si sa iau Atom 75.

Reply
Salutări, 

...dacă tot suntem la capitolul dilemele Biancăi, aș dori să întreb posesorii de Bianca cum se împacă cu alimentarea din rezervor. Citesc pe forum ca pompa rotativă nu se înțelege bine cu rezervorul. De 5 ani am un Lelit PL81T de care sunt extrem de mulțumit. Când pompa făcea figuri și pierdea presiune, cu 2 înjurături și 3 cruci și-a revenit  :D. Aș face un upgrade la anul însă orice aș lua, nu voi putea să-l cuplez la rețeaua de apă. Nu mă deranjază pompa de vibrație, însă nu sunt multe opțiuni interesante (pompă vibrație + DB + timp decent de încălzire). 

Mersi!
--
Lelit PL81T & DF83

Reply
(01-07-2023, 19:41)claudiu22S Wrote: .... Citesc pe forum ca pompa rotativă nu se înțelege bine cu rezervorul. ...

In general sau la Bianca. Eu am rotativa cu alimentare din rezervor si nu am avut nici o problema in utilizare.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Nu există asemenea neînțelegeri, nu au cazut pompe pe Bianca. Poti da un link cu ce ai citit?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Bună dimineața, 

mi-ați luat o piatră de pe suflet. Am citit acest review și am rămas cu ideea că pompele rotative ar fi mai eficiente dacă sunt legate la rețea.
--
Lelit PL81T & DF83

Reply
Salut. Am avut si eu Expobar Brewtus DB, dar far flow control. M-a batut gandul si chiar am fost pe lista de asteptare pentru Bianca. In oponia mea, de pe Brewtus daca doresti upgrade ar trebui sa treci pe un espressor cu grup saturat sau pe ceva de tup Decent daca doresti sa te duci in acea zona. Adica va trebui sa renunti la grupul E61. Iti recomanda daca ai un amic sa te "joci" putin pe Bianca, mie personal meniul de setari si ajustari zilnice(daca schimbi cafeaua sau macinatora) mi-a displacut. Poate in ultimele ver. s-a mai schimbat ceva. 
Casca bine ochii de 10 ori, stabileste ce anume iti doresti de la un espressor si da banii o singura data. Succes!
[size=small]Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]

Reply
Multumesc Cristian pentru pareri. Am inceput de ceva vreme sa ma.uit la Bugster. Am vazut in semnatura ta ca il ai deja. Momentan sunt foarte multumit de Brewtus, ce livreaza si ce stabilitate are. I am facut si o revizie completa dar ma tot mananca de un up grade.

Reply
Salut, am trecut de la Brewtus fara padela la Bianca v3, incepand cu luna aprilie. Beau in general cu lapte, dar imi place sa gust toate cafelele pe care le fac. Am obtinut shot-uri foarte bune (pentru gustul meu :)), dar si shot-uri mai putin bune. Ce imi place la Bianca. Timpul de incalzire mai mic decat la Brewtus, design-ul si calitatea materialelor/aparatului, net superioare, pompa rotativa foarte silentioasa, puterea aburului, rezervorul de apa pe care pot sa-l umplu mult mai usor, padela cu care ma mai joc la o cafea mai indaratnica, LCC care iti ofera cateva setari foarte interesante, de exemplu am folosit in ultimul timp functia de “low flow” care imi place la anumite cafele.
Asa cum mi-a spus cineva, care se pricepe la cafea mult mai bine decat mine, pana la urma este optiunea fiecaruia cat timp si bani vrea sa investeasca in facutul cafelei si bineteles in partea hardware :) a procesului. Parerea mea este ca Bianca este un aparat cinstit la banii pe care ii dai si pentru mine upgrade-ul de la Brewtus a fost alegerea potrivita. Bineinteles ca sunt aparate de 3000, 4000, 5000 euro sau chiar mai mult, net superioare, dar cred ca nisa pentru ele este putin exclusivista. Sa ai timp sa-l folosesti la adevarata valoare, sa ai o rasnita foarte capabila si bineinteles cafeaua potrivita. Din ce am citit, tu pana la urma ti-ai raspuns singur si cred ca Bianca nu ti se potriveste, dar daca il vei cumpara nu te va dezamagi.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
(03-07-2023, 18:18)Razvan Ghita Wrote: Multumesc Cristian pentru pareri. Am inceput de ceva vreme sa ma.uit la Bugster. Am vazut in semnatura ta ca il ai deja. Momentan sunt foarte multumit de Brewtus, ce livreaza si ce stabilitate are. I am facut si o revizie completa dar ma tot mananca de un up grade.

Brewtus este un espressor exceptional raportat la pretul sau. Nu este aspectuos, finisajele lasa de dorit dar are stabilitate termica de invidiat iar cafeua iese...asa cum o prepari. 
Retrospectiv, pot spune ca eu ar fi trebuit sa upgradez rasnita si apoi espressorul. Acum astept (programat pentru decembrie sa vina) comanda pentru Monolith Flat Max 2 cu care ma voi opri din upgrade-uri. Sunt foarte multumit si de Bugster.  Pe banii tai tu iti cunoști cel mai bine prioritățile. Spor la cumpărături!
[size=small]Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]

Reply
Având în vedere că vreau să fac un upgrade la Lelit Bianca, rog pe cei care dețin acest espressor să mă ajute cu dimensiunile exacte (LxDxH) ale expresorului (cu rezervorul atașat lateral și în spate), deoarece am găsit dimensiuni diferite pe internet și nu îmi dau seama dacă acestea sunt cu rezervorul atașat sau nu.
- pe site-ul producătorului, www.lelit.com, LxDxH: 29x58.5x39 cm + 8 cm rezervor detașabil;
- pe site-ul barshaker, LxLxH : 29 x 48,5 x 40 cm;
- pe site-ul lelitespresso.ro, LxDxH: 29 x 48,7 x 40 cm;
Mulțumesc.
Lelit Bianca V3, Honne Slim, Mahlkonig Vario

Reply
Il am cu rezervorul in spate
Lungime: 48.5
Latime: cam 29.5 (tava la 29, cup holder la 29.5)
Inaltime: 37.5

Rezervorul împinge latura pe care se afla cu 8.5cm. Dacă il muti in laterala, scazi din lungimea data mai sus și pui la lățime.

Picioarele sunt reglabile, nu știu exact cât poți urca, parca zic sa nu fie 1cm si ceva.

Sper sa te ajute.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
sa iei in calcul si cablul de alimentare care este pozitionat in spatele espresorului
Lelit Bianca, Sculptor 078s

Reply
Dacă ai rezervorul in spate atunci nu ai probleme. Poți cumpra un cablu de pc în unghi de 90 și mai reduci din distanta. Oricum nu l-aș lipi de mobila.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(04-10-2023, 09:31)vlaicu Wrote: Il am cu rezervorul in spate

Rezervorul împinge latura pe care se afla cu 8.5cm. Dacă il muti in laterala, scazi din lungimea data mai sus și pui la lățime.

Picioarele sunt reglabile, nu știu exact cât poți urca, parca zic sa nu fie 1cm si ceva.

Sper sa te ajute.

În lungimea de 48,5 cm e inclus si rezervorul?

Reply
(04-10-2023, 10:12)blacky Wrote:
(04-10-2023, 09:31)vlaicu Wrote: Il am cu rezervorul in spate

Sper sa te ajute.

Din câte înțeleg, lungimea fără rezervor în spate ar fi de 40 cm, iar cu rezervor 48,5. cm ?

Reply
Corect. Am măsurat incluzând și rezervorul. Scazi 8.5 ca să ajungi la cât ar fi fără cu mențiunea ca, cablul de alimentare o sa mai adauge ceva cm la lungime. Dacă pui unul in unghi de 90° max 2cm, dacă il lași pe cel stock, vreo 4-5. Nu e asa flexibil pentru a fi îndoit.

Reply
(04-10-2023, 14:04)vlaicu Wrote: Corect. Am măsurat incluzând și rezervorul. Scazi 8.5 ca să ajungi la cât ar fi fără cu mențiunea ca, cablul de alimentare o sa mai adauge ceva cm la lungime. Dacă pui unul in unghi de 90° max 2cm, dacă il lași pe cel stock, vreo 4-5. Nu e asa flexibil pentru a fi îndoit.

Mulțumesc mult.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)