Hello There, Guest! Login Register


Delonghi Bar 32

#1
Buna ! Sunt nou pe acest forum...ma intereseaza daca aveti mai multe sfaturi legate de acest expresor...Delonghi Bar32....ce cafea sa incerc pt a iesi cat mai buna pt acest aparat.? Nu doresc inca boabe...doresc macinata..vreau sa cumpar si un tamper pt a presa cafeaua...nu stiu ce mi s ar potrivi la expresor ?! Poate mai aveti si alte sfaturi legate cu acest aparat !!


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#2
Nu lua tamper, este o scula cu site presurizate. Cafeaua de brand gata macinata nu merita efortul. Jucaria despre cate vorbesti nu face espresso ci o zeama cu clabuc bu cu cremma deasupra.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#3
Am baut multe espresso bune...si sa stii ca nu e o zeama cu clabuc deasupra...dar na ... parerea ta...ma gandesc ca ai baut o marca de cafea buna facuta la acest expresor....si nu ti a placut deloc !!

De ce sa nu i au tamper? Smile
 
Reply
#4
Nu există "marca " de cafea , există cafea verde importată în saci , cafea "de origine" 100% arabica, nicidecum robusta (care este in comerț in "mărcile" de cafea binecunoscute ). Acea cafea este prăjită de mici prăjitori (care au sau nu si o mică cafenea ) si vândută în pungi speciale, cu supape cu un singur sens.
Cam asta despre cafea. Va trebui sa uiți despre "mărcile de cafea" si vei avea o mare surpriză e ca o comparație între un vin "de buturugă" si un vin de origine controlată . Dacă nu vrei asta si crezi in continuare că bei ceva bun (deși nu ai termen de comparație ) , nu are nici un sens să te convingă vreunul dintre noi.
În legătura cu aparatul ( care nu este espressor, deși așa este comercializat), pot să-ți spun ca am avut si eu unul (14 ani) si l-am schimbat după 3 luni de la descoperirea acestui forum.
Sigur, dacă vei considera ca investiția e prea mare, poți începe cu cafea proaspăt prăjită , o rașniță si o presă franceza, un aeropress, sau o metoda alternativa de preparare,cu care sigur vei prepara o cafea mult mai buna decât ai băut până acum . Crede-mă, vei fi surprins !
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#5
(22-07-2016, 22:30)Reaita Wrote: Am baut multe espresso bune...si sa stii ca nu e o zeama cu clabuc deasupra...dar na ... parerea ta...ma gandesc ca ai baut o marca de cafea buna facuta la acest expresor....si nu ti a placut deloc !!

De ce sa nu i au tamper? Smile
Parerea mea pentru ca ai solicitat o parere. Am baut multa cafea pe multe aparate, de la ibric, V60, french press, Chemex, espressoare casnice, manuale, automate, semiprofesionale, profesionale, mi-au trecut prin mana ceva espressoare si rasnite si cred ca stiu ce spun. Inafara de asta am jurizat campionate nationale de cafea, in 2014 am obtinut locul 1 la campionatul de degustat cafea, a urmat locul 3 la campionatul de ibric si locul 4 la campionatul de prajit, modific si repar espressoare si prajesc cafea de 6 luni si de aceea cred ca ar trebui sa iei in considerare parerea mea. Si bineinteles pe a celorlalti care iti vor recomanda cafea proaspat prajita, rasnita imediat inaintea prepararii si alegerea unei rasnite cu cutite cel putin pmate si a unui espressor cu portafiltrw nepresurizate. Abia atunci incepem sa vorbim deapre espresao. Pana acolo discutam deapre laturi cu clabuc
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#6
Spune mi te rog ce mi ai recomanda daca doresc momentan sa raman pe acest expresor...!?!?! Ceva linkuri cu diferite cafele si cv link cu rasnita buna la bani mai putini...si ce alte ustensile mi ar mai trebui!! Stima !! Smile
 
Reply
#7
Cafea proaspat prajita de un orajitor din orasul tau sau din tara, o rasnita de 50 de lei electrica cu lame si un ibric. Serios acum. Nimeni de aici nu recomanda cafele de brand nici macar boabe. Minimul decentei eate Gaggia MDF ca rasnita electrica sau o manuala Hario Skerton, sau Hario mini mill sau Porlex sau Che dar nu cu acest aparat, cu un ibric sau V60
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#8
Reaita, la inceput toti am fost sceptici, sa vezi cate persoane au cumparat automate sau espressoare proaste la 2000ron iar dupa ce au gustat macar 1 data cafea proaspat prajita, rasnita si facuta pe un espressor manual si-au returnat/vandut vechiul aparat.

Eu iti propun sa faci in continuare cafea pe acest delonghi bar 32, insa macar 1 singura data sa degusti o cafea buna ca sa ai termen de comparatie.

Cu un buget destul de redus , poti ajunge sa bei o cafea incontestabil mai buna decat orice din comert.

Sa-ti dau un exemplu de buget destul de redus:

Gaggia Classic - espressor- 800 ron Sh l-am luat de aici de pe forum.
Dip Dk30- rasnita romaneasca imensa (o folosesc multi comercianti ca e buna, inclusiv Florescu)- 350 ron pe forum.
tamper/lattiera/cantar de bijuterii/ le-am luat de pe aliexpress de la chinezi cu vreo 5 dolari fiecare, cu alte cuvinte cu 1200 ron am la dispozitie posibilitatea sa beau o cafea decenta in comparatie cu orice din comert (si ma refer la cafea din supermarket, baruri, pad-uri). Bineinteles, pe langa cafea exista si alte pasiuni, cu toate ca acesta e forumul pasionatilor de cafea, eu mai am multe hobby-uri costisitoare care stau in fata unei cafele.

Bafta.
 
Reply
#9
Mersi de sfat ! Ce hobby uri mai ai...m ai facut curios !!?!? Smile
 
Reply
#10
N-are importanta, tot ce voiam sa subliniez e faptul ca suntem oameni diferiti, pe forum o sa vezi pasionati cu scule de 10 000ron pt acasa (fara sa faca o afacere din asta)pur si simplu fac 2-3 cafele zilnic cu 10 000ron sau mai mult iar altii se limiteaza la 1000-2000ron. Nu te panica cand o sa-ti recomande treburi de mii de lei.
 
Reply
#11
Gaggia Classic chiar si second hand sau chiar un Gaggia Pure care costa 300-400 lei pe OLX. Eu am inceput cu Pure, a urmat Classic si nu m-au dezamagit. Preturi bine dar portafiltre nepresurizate, rasnita si tamper. Deja esti level 5
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#12
Cand am trecut de faza cu "bai, ma lasi?'' am devenit espressoman incorigibil.
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#13
Deci sa imi cumpar un Gaggia Classic ?

Stefan...ai facebook sa vb mai multe...!?! Stima !!
 
Reply
#14
Da Pentru espresso. Si o rasnita. Rasnita este cel putin la fel de importanta pe cat este espressorul. Si un tamper si cafea proaspat prajita.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#15
Prima data incearca sa bei o cafea la un coleg din resita sau intr-o locatie unde prepara cafea cum trebuie si vezi daca iti place gustul de espresso sau capuccino/latte, daca nu iti place atunci nu are rost sa-ti iei espressor.

Te orientezi spre altceva, aeropress, v60. ibric.
 
Reply
#16
In sfarsit... a pronuntat cineva aeropress... credeam ca l-ati banat Tongue
 
Reply
#17
Am baut cafea foarte buna in italia...acolo majoritatea folosesc moka pe aragaz...am si eu una...dar nu face crema...de aceea doresc un expresor...sa aiba caimac..expresorul meu face o cafea buna zic eu ... la ce pret are...dar la cat am citit aici pe forum...parca as opta pt cv mai profi...dar sa nu fie chiar foarte scump...am inteles ca trb cafea boabe si rasnita...acum o sa ma interesez de vre un aparat mai de Doamne ajuta ! Smile este buna si o rasnita manuala...sau trb sa fie si ea profi? Sa inteleg ca nu am ce face cu Delonghi Bar32...?!!
 
Reply
#18
Exista un model de moka care face spuma:
http://www.bialetti.com/coffee/stovetop/..._7_24.html
Eu il folosesc ocazional, cafea e buna, spuma nu se compara insa nici cu ce poti sa ai pe un Gaggia Pure. Arata cam asa:
[Image: b32f0b84f27065671b3fc00b621b330f.jpg]
Poti sa faci pereche cu o rasnita manuala Hario si cafea proaspat prajita, cred ca ai fi sub 300 de lei si ai avea in ceasca o bautura cel putin decenta.
ECM Synchronika Antracit, Eureka Olympus 75HS, Kinu M47
 
Reply
#19
O cafea buna nu se judecă numai după caimac , orice metodă s-ar folosi la prepararea ei
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#20
Hmmm...si la moka mea face caimac atunci...vai...eu turnam direct...nu luam caimacul cu lingura ....acum cred ca stiu cum sa fac o cafa buna cu moka...zi mi te rog pasii tai pt a avea pe masa o cafea facuta cu moka si sa aibe caimac ! Stima ! Smile
 
Reply
#21
Salut.
Se pare ca nu sunt singurul care are Delonghi pe aici[Image: biggrin.gif].
Cititnd atatea lucruri noi despre cafea si aparate,rasnite,tampere etc..... pot spune ca ma bucur ca exista acest forum si oameni atat de dornici pt a face un lucru de calitate am urmarit si o mare gramada de reviewuri si pot spune un singur lucru,ca cafea prajita proaspata plus macinat proaspat chiar cu un Bosch[Image: sad.gif] (din pacate inca nu mi-am upgradat rasnita) este mult diferit fata de una din comert chiar si boabe cumparata, iar astazi am incercat un experiment vazand tot aici pe forum miam desfacut portafiltru si am lasat fara partea de plastic si am simtit o diferenta de gust fata de portafiltru original.
|Lelit PL41TEM|-|Lelit PL43 MMI| 
 
Reply
#22
(23-07-2016, 17:03)stefandinescu Wrote: ....Rasnita este cel putin la fel de importanta pe cat este espressorul.

Stefane zi-le mai apasat!
Intai rasnita si apoi expresorul !

Din proprie experienta pot sa afirm ca scot un shot mai bun cu o rasnita K30 si un Lelit PL41TEM decat cu o rasnita Gagia MDF si un VBM Domo 2B.
Si ca sa nu fie alte interpretari mai zic si ca o rasnita K30 si VBM dau rezultate peste orice rasnita combinata cu Lelit PL41 TEM ( am testat Lelit-ul cu MDF, Vario home, Ceado, K30).
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#23
Este aici pe forum cv legat de moka....machineta...se poate face crema la moka?! Smile
 
Reply
#24
https://m.youtube.com/watch?v=D1TEGNH8FGc
 
Reply
#25
(23-07-2016, 23:58)RaduCarutasu Wrote:
(23-07-2016, 17:03)stefandinescu Wrote: ....Rasnita este cel putin la fel de importanta pe cat este espressorul.

Stefane zi-le mai apasat!
Intai rasnita si apoi expresorul !

Din proprie experienta pot sa afirm ca scot un shot mai bun cu o rasnita K30 si un Lelit PL41TEM decat cu o rasnita Gagia MDF si un VBM Domo 2B.
Si ca sa nu fie alte interpretari mai zic si ca o rasnita K30 si VBM dau rezultate peste orice rasnita combinata cu Lelit PL41 TEM ( am testat Lelit-ul cu MDF, Vario home, Ceado, K30).
Avem in Constanta o cafenea xe foloseste K30 si nu cantaresc boabele inainte si nici nu regleaza timpul de rasnire si tot au extractii carecurg al naibii de frumos pe un Nuova Simonelli Aurelia II iar aparatul este semiautomat, nu are flow meter. Totul manual. Marele merit este al rasnitei. (Ma tot intreb de ce cumpara unii EK43 care pare a fi rasnita pt volume mari....parca avea si distributie aiurea a particulelor.)
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#26
(24-07-2016, 03:40)Reaita Wrote: Este aici pe forum cv legat de moka....machineta...se poate face crema la moka?! Smile

Poti face crema (de lapte) mai simplu cu un French Press care poate il ai, sau daca nu, il gasesti usor, spre deosebire de accesoriul de mai sus. Vezi la 5:45

https://youtu.be/bCbeQa45dQY?t=345

(24-07-2016, 08:05)bogy Wrote: https://m.youtube.com/watch?v=D1TEGNH8FGc

S-a complicat inutil cu o piesa in plus.
Partea cu robinetul si teava de abur mergea insurubata direct in locul valvei de siguranta Wink
 
Reply
#27
(24-07-2016, 08:56)renatoa Wrote:
(24-07-2016, 03:40)Reaita Wrote: Este aici pe forum cv legat de moka....machineta...se poate face crema la moka?! Smile

Poti face crema (de lapte) mai simplu cu un French Press care poate il ai, sau daca nu, il gasesti usor, spre deosebire de accesoriul de mai sus. Vezi la 5:45

https://youtu.be/bCbeQa45dQY?t=345

(24-07-2016, 08:05)bogy Wrote: https://m.youtube.com/watch?v=D1TEGNH8FGc

S-a complicat inutil cu o piesa in plus.
Partea cu robinetul si teava de abur mergea insurubata direct in locul valvei de siguranta Wink

Intrebarea era daca se poate face crema cu moka, iar inlocuirea supapei nu este o idee foarte buna
 
Reply
#28
Pai daca intrebarea era asa de evidenta daca se poate face cafea cu crema, de ce ai dat link la un accesoriu care face crema de lapte ? Smile

Cu supapa... inteleg rolul ei, de siguranta... dar ma intreb daca i-a sarit cuiva vreodata Confused
Oricum, se poate integra usor si o supapa in ansamblul robinet/teava abur.
 
Reply
#29
(24-07-2016, 09:18)renatoa Wrote: Cu supapa... inteleg rolul ei, de siguranta... dar ma intreb daca i-a sarit cuiva vreodata [Image: confused.gif]

Mie. De fapt nu sare, ci tiuie.
Eram cu gandul in alta parte, ma grabeam ca aveam musafiri, si dupa ce am facut un rand de cafea, scot garnitura si acel filtru metalic ca sa le curat, dupa care pun cafeaua si pun din nou pe foc masinaria. Dupa vreo doua minute incepe sa tiuie.
Iau aparatul de pe foc, il racesc, il desfac... Il curat din nou, pun cafea... iar tiuit.
Pana mea, ce putea sa se strice la el? Si observ ca nu montasem inapoi garnitura si filtrul...  [Image: biggrin.gif]
Probabil fara acel filtru, cafeaua era antrenata in sus de aburi si bloca complet evacuarea.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#30
Aha, eu am avut varianta cu "fuzibile" la al meu antic.
Aveam chiar si "sigurante" de schimb, niste placutze metalice subtiri, care banuiesc ca este un aliaj care se topeste la peste 100 si ceva de grade ... Confused
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)