Hello There, Guest! Login Register


De ce stam pe apărare?

#1
Deschid aici aceasta discuție doarece nu doresc sa poluez topicurile respective.

Luand inspirație de la o întâmplare personală (chiar de azi) și continuând, cel puține cu doua postările pe care le am citit aici astăzi, ma vine sa va întreb: de ce, în ultimul timp, ne este asa de greu sa discutam despre argumente despre care putem sa avem opinii diferite? De ce stam pe apărare și avem tendința de a găsi intențiile rele în cuvintele spus de ceilaltul?

Ca ființe umane, noi avem foarte puțin timp pe pământ: ce ne deosebește de animalele, în afara de placerea unei cafele bune, sunt legamele sociale care le construim între noi. Eu nu sunt credincios, asa ca la urma urmei este tot ce ne rămân. Chia merita sa ne atacam pentru gustul unei cafele sau specificații unei espressor.

La urma urmei este doar cafea!

Un weekend liniștit și plin de bucurii va doresc!
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#2
+1 subscriu ... ( si eu sunt anti-conflict ...  Dancer2 ... conflictul nu zideste insa , darama si raneste )
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#3
Orice pasiune aduce, de la un punct, dincolo de efortul financiar, și o atașare emoțională față de obiectul pasiunii și rezultatele obținute cu acestea. E valabil in orice domeniu.

Atitudinea defensiva e parte din joc și vine la pachet socializarea pe internet.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#4
Nu ai de ce sa iti faci probleme, Michele, discutia este absolut deraiata... pe toate planurile.
Asta meritam daca incercam sa gasim gustul in cifre... sau pretind ca au redescoperit termodinamica din nou.
 
Reply
#5
Make coffee, not War!
■  Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
 
Reply
#6
(02-11-2019, 18:15)micrenda Wrote: Un weekend liniștit și plin de bucurii va doresc!

Multumim Michele pentru gandurile frumoase!
Poate asa ne este dat sa fim, sa fim dominati prea mult de subiectivism. Poate lupta pentru supravietuire ne aduce aici.
Zilele astea chiar am vazut pe forum niste topicuri unde se discuta asa de frumos si constructiv. Parca exista si speranta de mai bine.
 
Reply
#7
Pasiune, atasari emoționale, financiare, temporale, de efort fizic sau psihic, cercetare, documentare, etc. Nu contează justificarea.

Problema e ego-ul (nu ala de care vorbește Freud) ci ala care ne face sa privim relațiile interpersonale ca o competiție, competiție din care reușitele unuia sunt eșecurile altuia. Vrem sa fim defensivi sau agresivi pentru ca avem impresia ca am atins un punct de erudiție, ca efortul pe care l-am depus ca să obținem acel ceva cu care ne lăudăm, e suficient sa justifice rezultatele, care poate nu sunt corecte sau suficient de precise.
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#8
Pe scurt fiecaruia ii displace( in diferite grade) sa nu aiba dreptate.

Dar unii, sau in unele situatii ,se  reactioneaza mai mult sau mai putin exagerat
 
Reply
#9
+1 Laddu.
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
#10
Cei cărora se adresează nu sunt/citesc aici Smile, și poate nici nu își dau seama că li se adresează.

Iar celor ce le scapă din când în când, nu au scuză, dar cel puțin conștientizează.

Eu zic că asta vine din modul de a fi, că doar unul poate avea dreptate, sau că de câștigat câștigi când altul pierde. E un mindset un pic „cancerigen”. Mulți gândesc win-loose, nu win-win. Iar dacă gândesc win-win, merg de fapt pe un compormis: unul vrea concediu in india, celălalt în emirate. Și ca să facă compromis pun degetul pe hartă la mijlocul distanței și ajung să facă concediu în Afganistan.

Pun o întrebare retorică: de ce, de mici, copiilor li se spune de către părinți/învățătoare etc: „cine e primul îmbrăcat?”, „cine e primul la ... ?”. Și acest lucru chiar și între frați. Se creează o competiție falsă, fără sens. Și de aici ne însușim modul de a trai. Mereu cineva trebuie să fie pierzătorul. De fapt nu lupți pentru idee, ci pentru ca să piardă celaălalt și să se recunoască a fi învins.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#11
Reluand ideea intiala, de ce ne abtinem sa ii zicem drept in fata unuia care ne-a spamuit zilele astea din greu, aratand ca echipamentul din semnatura lui nu face doi bani daca nu stie sa il foloseasca, lucru care se vede clar din intrebarile penibile de genul: ce e aia wdt, rdt sau brew... si pretentii de manuale mura in gura in limba romana...
Dupa ce ca probabil le strica din nestiinta, pe urma face un taraboi monstru despre cat de jalnice sunt echipamentele care sunt recomandate pe aici, indirect vazand asta si ca o acuzatie la adresa celor care le recomanda.

Asa ca cea mai buna recomandare pe care as putea sa i-o dau respectivului este ca la cati bani a pompat (degeaba) in echipamente, profilul dumnealui mai degraba il recomanda pentru achizitia unui automat, care nu e asa pretentios, ii livreaza la o simpla apasare pe buton bautura dorita.
Si daca simte nevoia sa isi descarce nervii, are un numar de telefon ca sa vina flacaul de service, de regula mai exersat cu crizele clientilor decat suntem noi capabili sa suportam pe un forum atatea deversari.
 
Reply
#12
Pe alte forumuri, adminul intervine si recomanda reclamantului sa isi rezolve problema direct cu comerciantul cu care are probleme. Case closed.
In cazul nostru, avand alta politica pe forum, au intervenit colegii cu indicatii pertinente, dar au vorbit degeaba. Daca nu ai partener de dialog, nu are rost sa ii spui mai mult, oricum nu rezolvi nimic.
 
Reply
#13
Aici admin-ul a preferat sa vorbeasca direct cu toate cele 3 parti implicate. Bine ca s-a rezolvat Smile
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#14
Răspunzând la întrebarea originală, mica mea părere.
Mulţi sunt nesiguri, îşi creează platoşe ce funcţionează şi ca identităţi. Dai în el, dai în valorile universale (sau naţionale, după afilierea pe care o practică!).
Este ca atunci când într-un club apare un membru disonant - soluţia simplă este excluderea membrului, ce poate intra în connflict cu politica grupului de a accepta membri pe un criteriu îndeplinit de respectivul.

IMHO singurele soluţii - cei afectaţi nu puneţi la "inimă" - adică nu creaţi o emoţie din asta, pentru că de regulă e una negativă şi nu merită să transmitem aşa ceva mai departe; şi, aşa cum a spus Liviu, lămurirea chestiunii de cineva cu autoritatea administrativă în club.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#15
Smile 
(28-11-2019, 13:58)Lyvyoo Wrote: Aici admin-ul a preferat sa vorbeasca direct cu toate cele 3 parti implicate. Bine ca s-a rezolvat Smile
Multumim adminului pentru implicare, dar sa stim si noi. Smile
Chiar este de apreciat moderarea discreta de pe forum, cu bunele si relele pe care le implica. Totusi acum parca ne lipsea aceasta explicatie utila.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)