Welcome Back Log In Create Account

DC63 - cutite conice

Salut , ma tot uit dupa o rasnita cu cutite conice si m-am oprit la asta : https://df64coffee.com/products/dc63-coffee-grinder . Nu am gasit multe review-uri dar ma intrebam daca ar fi o alegere mai buna fata de un Arco sau o Varia VS3 sau poate sa ma "Kinui" in continuare cu o manuala diferita fata de K6 care va fi rasnita mea de birou si travel . Modelul din titlu il gasim la vecinii nostri din Ungaria , undeva pe la 370 euro momentan si cum zic ca urmeaza DF sale in 10 Noiembrie poate se va gasi la un pret mai bun sau poate au testat-o cei de la Barshaker si o vor aduce si ei , cine stie .
Ce parere aveti , v-ati achizitiona una ? Mersi!

L.E : Ma intereseaza in primul rand gustul din ceasca , in special Espresso si Turkish - gust rotund, complex, corpolent si apoi poate daca e mai mica/mare...manuala sau motorizata, cu turatie variabila sau nu..
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Salut,

Cred ca iti vei gasi toate răspunsurile legat de rasnita asta dacă urmărești filmulețul din linkul atașat de mine : 

https://youtu.be/1BE_xMxh9O4?si=FfOVG-ZAyWdS2sMW

Daca zona medium-dark espresso clasic italian este ceea ce cauți, cred ca rasnita asta este foarte potrivita pentru tine. Dacă te interesează un profil de prajire mai light, nu vad deloc un avantaj in a o avea pe blat . 
Judecând după cuțite, este cam în liga Niche Z, însă eu unu nu sunt neapărat de acord cu RPM-ul ei, mi se pare destul de mare pentru o conică, însă poate greșesc eu aici. 
Comparând cu Varia VS3? Cred ca diferă foarte mult gustul în ceașca între astea două; consider ca Varia poate produce o plajă mai mare de arome, și o claritate mai mare  în ceașca, împreună cu cuțitele Hypernova. Eu dețin Varia, împreună cu Hypernova S și momentan întâmpin dificultăți prin blocaje la cafelele light și omniroast; aștept cuțitele Hypernova normale, să vedem dacă reușim să trecem peste acest obstacol , însă pentru medium roast, mi se pare excelentă; cel puțin în ceea ce mă privește pe mine, alături de Pavoni .
Pavoni Esperto by Coffe Sensor • Kinu Classic
Ceado Hoop Brewer • Comandante C40 MK4

Reply
M-am uitat la acel review , poate chiar de 2x sau de mai multe ori anumite capitole ,prajirea medium -dark nu mai e in aria mea de interes dar totodata nu inteleg cum o rasnita poate fi mai buna pe medium dark si mai slaba pe medium light...omniroast cum prajesc mai toti de pe la noi. De RPM am citit si eu ca se ridica pe la 400RPM si scade in functie de ce cafea pui .Poate mai umblam la RMP cu un potentiator..nu stiu :) .
Despre Varia VS3 am citit multe review-uri negative legate de fiabilitate si cum asta ar fi tot in gama ei de pret si cu cutite mai mari am zis ca poate fi o optiune mai buna . O plaja mai mare de arome si claritate - aici nu trecem direct la cutite plate ? Ce sa mai cautam la conice ? Iar daca imi spui ca la omniroast se blocheaza , e cam nasol pentru mine.  
Altceva in gama asta de pret eu nu mai vad , poate maxim o clona chinezeasca , manuala,  cu cutite de 83mm conice , dar e f huge . 
DF64V cu turatie variabila si cutite plate e tot in gama asta de pret dar as vrea sa raman la conice pentru o vreme.
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Am zis ca se blocheaza pe cuțitele Hypernova Ultra S; momentan astept cuțitele Hypernova Ultra, despre care am primit feedback-uri pozitive din partea userilor, pe toate segmentele de prăjiri. 
Cat despre fiabilitate, nu știu ce să spun aici, decât ca este o rasnita de 1500-1600 lei, ce beneficiază de 2 ani garanție;

Reply
Inteleg, ce-ti mai e si cu rasnitele astea !? Daca acum 2 luni nu concepeam sa schimb acel KG79 pe care l-am avut poate mai bine de 5 ani si care a costat vreo 200 lei. acum ma gandesc sa cumpar o rasnita de 10X mai scumpa  Smile . Dupa cum spuneam , primordial ar fi gustul din ceasca , pe locul 2 dimensiunile si poate pe 3 pretul . Momentan as vrea sa ma incadrez undeva intre 300 si 400€ si cautam o rasnita potrivita pentru o cafea la ibrik , un Mirage si un viitor levier chinezesc . Probabil ca nu o sa simt cine stie ce diferit fata de K6 -le actual , dar daca tot am intrat in jocul asta am zis sa plusez totusi . Ma gandeam si la un Kinu si probabil ca la 240€ cat este acum un Rebel ar fi o alegere safe , dar totodata pentru ~100€ in plus as putea primi niste cutite mai mari si un motor :) . Rasnitele de la DF par sa fie apreciate de multi espressomani si am zis ca ce poate fi rau si la una conica ....

https://youtube.com/shorts/TwqZHXP2JIw?s...3KoKC0tAFG

Cum arata cutitele la un close -up..pare ceva simplu, clasic...

Reply
La marimea asta "simplu, clasic" inseamna Mazzer.
E etalonul. Daca nu sunt compatibile, rasnita aia nu merita atentia, cam la fel ca cele plate pe care nu poti pune ssp-uri.

https://horecatiger.eu/en-eu/p/527915

Nu ajunge sa se potriveasca doar suruburile, diametrul si inaltimea. Mai e de verificat axul si sensul de rotatie.

Reply
Da, m-am gandit si la asta. Astazi de dimineata am rasnit o etiopia de mi-au iesit ochii :) Clar trebuie sa trec la ceva motorizat . Mie chiar imi place rasnita asta dar e singura care inca nu e in sale si din pacate nu prea mai vad alte variante momentan . As fi fost dispus sa cheltui cateva sute daca gaseam un deal bun acum de BF , nu ma grabesc foarte tare. 
Mai cautam ... ori raman la K6 si iau motorul de la ITOP , cred ca il scot sub 100E cel cu turatie variabila si acumulator : 
https://www.alibaba.com/product-detail/ITOP-Electric-Stand-for-Manual-Coffee_1600927079783.html?spm=a2700.prosearch.normal_offer.d_image.3eb267afi46OvA&selectedCarrierCode=SEMI_MANAGED_STANDARD%40%40STANDARD&priceId=940d9b3f0843444c823044c58db1ccc9

Reply
(10-11-2025, 17:08)Sorin0311 Wrote: Da, m-am gandit si la asta. Astazi de dimineata am rasnit o etiopia de mi-au iesit ochii :) Clar trebuie sa trec la ceva motorizat . Mie chiar imi place rasnita asta dar e singura care inca nu e in sale si din pacate nu prea mai vad alte variante momentan . As fi fost dispus sa cheltui cateva sute daca gaseam un deal bun acum de BF , nu ma grabesc foarte tare. 
Mai cautam ... ori raman la K6 si iau motorul de la ITOP , cred ca il scot sub 100E cel cu turatie variabila si acumulator : 
https://www.alibaba.com/product-detail/ITOP-Electric-Stand-for-Manual-Coffee_1600927079783.html?spm=a2700.prosearch.normal_offer.d_image.3eb267afi46OvA&selectedCarrierCode=SEMI_MANAGED_STANDARD%40%40STANDARD&priceId=940d9b3f0843444c823044c58db1ccc9

Sorin, ai puțină răbdare câteva zile să îmi ajungă mie cuțitele noi la rasnita Varia, și în cazul în care vor face casa bună cu prăjirile nordice, ți-o voi recomanda cu drag ; este ieftină, este construită foarte bine, are cuțite conice, rpm redus, și consider eu ca reușește să aducă în ceașca, mult peste alte râșnițe mai scumpe .

Reply
(10-11-2025, 17:08)Sorin0311 Wrote: ... ori raman la K6 si iau motorul de la ITOP , cred ca il scot sub 100E cel cu turatie variabila si acumulator : 

Vezi ca am postat in topicul de motorizari cum arata desfacut dock-ul asta.
Siii... surpriza... ai putea sa il vezi/testezi taman in Brasov Smile
Doar ca este fara acumulator.

Reply
O sa caut , pana una-alta , mi-a confirmat chinezu de pe Alibaba ca nu se potrivesc cutitele Mazzer pe DC63. Or mai fi si altele , dar oricum , daca puneai cutitele de Kony pe DC63 ajungi la pret de Niche Z.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)