Hello There, Guest! Login Register


D I Y (do it yourself)

#1
Hai salutare. M-am gandit sa deschid acest topic dupa ce mi-am petrecut cateva ore azi mesterind pentru mine chestii (legate tot de cafea, bineinteles).

1. Funnel pentru Lelit. Asta e simplu... mi-am comandat asa ceva de pe aliexpress, dar bineinteles ca este de 58 mm. Asa ca a trebuit sa il mai subtiez, a.i. sa incapa in sita de la Lelit.

[Image: fun1.jpg]

[Image: fun2.jpg]

[Image: fun3.jpg]

initial m-am gandit sa vopsesc partea polizata, dar apoi am decis sa nu o fac pentru ca nu stiu cat va rezista vopseaua acolo (e zona de contact, intra cam fix si se freaca).

2. Nivelator pentru Flair. Dupa ce mi-am cumparat un nivelator de la Kribli, am vazut despre ce e vorba

[Image: Kribli-1.jpg]

[Image: Kribli-2.jpg]
si mi-am dat seama ca pot sa fac si eu ceva similar pentru Flair.
Pentru asta aveam nevoie de: 
- un capac de recipient de dimensinea potrivita
- sarmulite subtiri din inox de 0,5 mm
- un strat de material suficient de moale a.i. sa permita introducerea sarmelor acelea subtiri dar suficient de dur a.i. sa le sustina

La capac a fost cel mai simplu: aveam deja acasa niste borcanele de condimente de la Ikea si capacul de la un asemenea recipient se potriveste la fix (capacul pe recipientul de la Flair).
Cu sarmulitele iarasi am avut noroc ca odata cu nivelatorul am primit si 4 sarmulite gata indoite (de rezerva). Dar daca nu avem, putem folosi sarma de apicultura (inox de 0,5mm). E cam mult o bobina din aia, dar poate va grupati mai multi posesori de Flair la una singura.
Acel material in care infigem srmele este pluta.

[Image: accesorii.jpg]

Diametru cercului de pluta este de 50 mm... eu am folosit doua discuri suprapuse.

Rezultatul:

[Image: rez1.jpg]

[Image: rez2.jpg]

[Image: rez3.jpg]

[Image: rez4.jpg]

Sper sa va foloseasca.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ/Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm/Nivelator Motta 57,5 mm/Kribli-Grabli/Stand Lelit PL105
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)