Welcome Back Log In Create Account

Cutite plate rotatie stanga pe model RR45, Gino Rossi, Brasilia, Nuova Simonelli

Buna ziua,

Stie cineva unde pot gasi un set de cutite plate 64 (63.5) cu rotatie stanga pentru o rasnita RR45 fab. 2000 (Gino Rossi, Brasilia - modelul meu, Nuova Simonelli) ? Incerc de cateva saptamani sa gasesc ceva prin apropiere fara sa comand din afara UE si nu reusesc. Am comandat un set de la piese-espressor acum vreo 3 saptamani alaturi de inca cateva piese originale pentru rasnita, dar dupa ce m-a trombonit in primele 2 zile ca se uita sa vada cand ajunge nu stiu unde, ca nu stiu ce, ca nu stiu cum, am lasat balta ideea. Am incercat sa mai sun o data acum vreo 2 zile dar nu a raspuns nimeni.

Am cumparat rasnita dintr-un targ de vechituri pe bani de caramele si mi-am rupt spinarea cu ea pana la masina, mai mult din curiozitate. Spre surprinderea mea, merge si toarce superb motorul ala mare, nu se aud rulmentii si nu are joc axul din cat imi pot da eu seama, asa ca m-am decis sa dau jos toate nebuniile de pe ea si s-o fac single dose ca sa ma joc putin. E prima mea rasnita cu cutite plate, avand pana acum un sage dose control pro si rasnita incorporata de pe un barista express. Orice ajutor si sfat e bine venit. Multumesc!

Reply
De ce n-ai schimba mai simplu sensul de rotatie la motor... si sa pui cutite standard... Confused

Reply
(27-06-2026, 19:44)renatoa Wrote: De ce n-ai schimba mai simplu sensul de rotatie la motor... si sa pui cutite standard... Confused

Din pacate fost construita pentru rotatie stanga. Iesirea din camera de macinare nu e centrata, e cumva spre dreapta, iar peretii de aluminiu din zona aia ajuta evacuarea cafelei cand cutitele se rotesc spre stanga. Daca as inversa sensul motorului si as pune cutite cu rotatie dreapta, cafeaua ar lovi cumva unul din pereti si ar avea mai multa retentie. Pe langa asta citisem ca n-ar fi o idee prea buna pentru ca nu stiu ce mai are motorul la fund si ar fi fost conceput pentru rotatie stanga.

Reply
(27-06-2026, 20:00)milkentoke Wrote: Pe langa asta citisem ca n-ar fi o idee prea buna pentru ca nu stiu ce mai are motorul la fund si ar fi fost conceput pentru rotatie stanga.

Probabil palele de racire montate pe ax.

Reply
Doar daca sunt tip elice, sau profilate... la cele turbina cu pale drepte nu conteaza sensul, tot la fel evacueaza.

Tare as vrea sa vad si eu asimetria aia din camera de macinare, pe net nu am gasit-o nedesfacuta.
Pe sufletul unora, decat blocarea in cutitele originale, ar parea mai incitant un proiect de aducere a ei pe ... "calea cea dreapta" Smile

Reply
Exact, palele de racire. Nu sunt acasa acum, dar am impresia ca sunt simetrice, drepte. M-am uitat printre pozele pe care le-am facut de cand am luat-o insa nu prea am recente sau fix cu zona aceea. Am sa selectez din ele si mai fac cateva cu ea in starea actuala daca vreti s-o vedeti. Am gasit pe net asta unde se vede destul de bine unghiul de iesire.

[Image: BrasiliaBladesandsensor.png]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)