Welcome Back Log In Create Account

Cutit PO Kinu

Cei care il aveti, il recomandati?

Si daca are cineva un tabel conversie clk/ture comandante/kinu, mi ar fi util.
Merci
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
Da, il am eu. Azi l-am asezonat cu inca 1 kg de cafea, cu toate ca deja ii dadusem cateva kg.

Comparat cu cel stock (italmil) cutitul de brew are o alta geometrie, rasneste mult mai lent (cam de 3-4 ori mai lent ex: o doza de 20g o rasnesc in 20 sec cu cutitul italmil iar cu cel de brew in 50-60 sec) evident ca nu invart cat pot de repede, nu asta e scopul rasnitei manuale.

Cutitul de brew scoate o amestecatura de particule mai variata, cu mai putine fines oarecum insa mai multi bolovani (cam cum scoate comandante). Asta inseamna ca brew-urile o sa se infunde mai rar, si ai o claritate in plus insa reduci din dulceata pe care o ofera cutitul standard.

Evident, si foarte important, pt fiecare cafea dar si cutit trebuie gasita apa potrivita. Din moment ce cutitul italmill produce mai multe fines e normal sa ai o apa mai soft, in timp ce cutitul de brew ai nevoie de cateva minerale sa extragi. Compozitia mineralelor influenteaza si curgerea, o apa soft curge mai rapid prin cafea.

Constructia kinu face de ras comandante oricand si la orice ora, le-am avut amandoua. comandante se simte ca o rasnita de plastic pentru copii, grip prost la mana pt ca e corpul foarte mare, manerul este foarte scurt, si te lovesti ca idiotul cand invarti in mana cu care tii (la kinu nu ai cum pt ca e un guler montat acolo). La comandante joaca manerul cu capac in ax usor, la kinu este totul solid. 

Ca si rasnire, cu cutitul de pour over macini mai grosier cam cu 2-3 unitati mici (0.2-0.3 ture) fata de cutitul stock.

Cam la toate rasnitele noi (2020+) punctul de rasnire in functie de cafea, doza, hartie, tehnica este intre 3 pana la 3+5 la cutitul standard si 3+2 pana la 3+8 la cutitul de brew. Ca si concluzie, rasnitele astea nu sunt facute sa le folosesti la reglaj fin, nici vorba, deci parerea mea ca nu prea ai ce face sub 3 ture la brew.
3.5 ture pe kinu standard/3.7 pe brew este echivalent cu 28-30 clicks la comandante.
Majoritatea celor ce macina pe comandante pt brew o fac intre 24 si 30 clicks, desigur exista si extreme: Rao e pe la 16-18 clicks, iar April/Patrick rolf e pe la 35-40 clicks.

Am postat azi despre rasnita:
https://www.instagram.com/p/CkiXgetqEWU/
[Image: ZrBQMMN.jpg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Merci de info. De pe la 3. 3 am incercat,  ma dusesem si prea sus... Tre sa mai vad cu apa,ceva mai soft, am tot folosit pliculetele tww
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
dilueaza la 1:2 sau 1:3 nu cum zic ei, adica pune mai multa apa ca ajungi pe la 40-60 ppm, nu 130-160ppm cum scrie pe TWW.

Coffee collective fac brew in cafenea cu apa la 15 ppm.

Reply
A, ok, asa e, pot dilua. Iar pt cutitul de brew e nevoie de 130ppm sau merge si intervalul 80-100?

Reply
Mulțumim pentru informații și efortul de a scrie și pentru cei cu mai puțina experienta, care știm câte ceva dar e un amestec în capul nostru și citind astfel de informații le mai punem în ordine sau le transformam în puncte de reper cad nu mai știm de ce nu ies cafele.

Acum ma chinui cu un Kinu M47 și un Flair pro 2 folosec apa cu 90 ppm demineralizata cu cana zero water și mineralizata cu bicarbonat și magneziu.

Îți urmăresc postările sa vad unde greșesc pt ca obțin extracții amare.

Merg cu 16 in 32 out preinfuzie 2 bar încălzirea grupului cu abur pana la 95 grade (mai sus nu merge) asa arata banda termica lipita.

Sa cobor la o rație mai mica și sa rasnesc mai fin ma duc către mai bine?
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Am luat cuțitul de filtru Italmill de la Barshaker pentru un M47 din decembrie 2017. Setul cumpărat are și cuțitul exterior pentru filtru. 

A încercat cineva să îl schimbe și pe acesta?

Reply
În 2017 era și un video pe site-ul Kinu în care era explicat modul în care se poate scoate cuțitul exterior al râșniței, folosind o baghetă de aluminiu. Am bagheta respectivă.

Reply
(18-09-2023, 12:34)hcrisan Wrote: Am luat cuțitul de filtru Italmill de la Barshaker pentru un M47 din decembrie 2017. Setul cumpărat are și cuțitul exterior pentru filtru. 

A încercat cineva să îl schimbe și pe acesta?
@hcrisan , se potriveste cutitul interior de filtru italmil de la Barshaker pe Kinu fara alte prelucrari sau a trebuit sa modifici ceva ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Da. Se montează foarte ușor. Este foarte probabil ca POB-urile să fie identice, indiferent de culoare.
Gaggia Baby Millennium mecoffee, Gaggia Baby Millennium, Macap M2M stepless, Eureka Mignon Manuale, Eureka Zero 65 AP, Kompresso, Kinu M47 POB, Orca G1, Acaia Pearl

Reply
Multumesc ptr raspuns.
Deci se potrivesc si pe KINU.
Pe Arco am incercat eu si se potrivesc perfect fara prelucrare cutitele italmill Eureka de la Barshaker.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Auzi Aline, de unde stii, ca defapt nu kinu cumpara cutite Eureka, ca defapt amandoi le cumpara de la acelasi producator?

Este o chestie foarte foarte uzuala, in rasnite si espresoare sa foloseasca parti comune.

Cutitele din Casadio Enea se gasesc in cimbali, Cutitele de Bentwood c63 se gasesc in fiorenzato, cutitele de mazzer sunt in niche. Care e problema? nu inteleg.

Pt mine nu are absolut nici o relevanta cine produce ce, ci daca ma incanta rezultatul sau nu. Ce scrie pe eticheta, chiar nu-mi pasa, am renuntat la branduri cand mi-am vandut echipamentul si am devenit mai minimalist.

Si la masini o sa desfaci un mercedes si o sa gasesti senzori VWAG in el.

Reply
Eu habar nu am cine de la cine cumpara si vorba ta, nici nu conteaza. Pe eticheta la cutitele Eureka scrie Italmill black line, am dedus ca le produce Italmill nu Eureka.
Intrebarea importanta este daca aceste cutite de la Barshaker sunt identice cu cele folosite de KINU. Eu tind sa cred ca sunt la fel. Si ar mai fi de aflat cum putem transplanta si cutitul exterior Eureka intr-o rasnita ieftina de genul K2/ K6 sau Mhw R3 blade.

[Image: 51SDMjY.jpeg]

Reply
Sau in loc sa tot cumperi piese si produse, iti iei un kinu si termini balciul, in timp asta bei o bere rece si te relaxezi.

Reply
Pentru mine e tarziu, dar poate ajuta pe altii.
Daca deranjez pe cineva cu experimentele mele ignorati va rog credeam ca ajuta pe cineva.

Reply
Nu, absolut deloc, daca iti place ce faci continua.

Spun ce am zis ca am mai vazut useri pe discord care au incercat acelasi lucru, sa reproduca,, dar nu a mers.

Eu in prima zi cand am luat k2 si am pus pob in ea am zis ca nu are gust de kinu. Pana si rasnitele kinu intre ele au o usoara diferenta de gust (o fi din grad de rasnire? ca nu sunt echivalente?) desi obtin timpi similari ~2-3sec tot e diferenta de gust.

Si turin dm47 in care am pus kinu pob are alt gust versus rasnita manuala, chiar daca amandoua au 120-150rpm.

Reply
De acord cu tine. Eu nu incerc sa reproduc Kinu.
Dar, am un Arco. Daca nu eram nelinistit nu aflam ca in Arco sunt montate aceleasi cutite ca si in Kinu. Am continuat cercetarile si am descoperit ca sunt de fapt cutitele Italmill Eureka vindute de Barshaker la un pret excelent. Pentru mine a meritat sa cetcetez. In continuare am aflat de la tine ca au aparut cutitele POB ptr Kinu si ca sunt excelente ptr brew. Am continuat cercetarile si am aflat ca tot la Barshaker pot gasi si cutite de filtru care sa se potriveasca in rasnita mea. Am cumparat aceste cutite si am transformat Arco in rasnita de brew, asa xum tu ai cumparat cutite POB si le-ai montat in Kinu.
In continuare am descoperit ca nu are rost sa inlocuiesc si cutitul fix in Arco pentru ca doar cutitele conice au profile diferite ptr espresso si ptr brew.
Am gresit eu cu ceva ca nu am tinut doar ptr mine informatiile astea ?
Ideea cu montarea de cutite PO in K2 tot de la tine a fost preluata. Probabil la tine este diferit gustul obtinut cu K2 cu POB deoarece cutitul extern din K2 are alt profil fata de cele din Kinu sau Arco , dar oricum K2 cu cutit POB este mai ok ptr brew decat era cu cutitul K2 original. Cred ca o K6 cu reglaj extern ar fi grozava daca am putea monta cutite Italmil black line in ea.
Consider ca ptr asta sunt forumurile sa ne impartasim cunostintele si sa invatam unii de la altii.
Astept si accept cat mai multe informatii de la tine si de la restul colegilor. Avem cu totii de castigat din asta.

Reply
Păi și ai garanția ca italmill produce FIX aceleași cuțite pt toți? Ai posibilitate să măsori diferente de unghiuri etc? Nu e posibil ca unele să fie puțin diferite poate insesizabil mai ales dacă nu știi ce să urmărești? 

Sună la Kinu sau da-le mail și poate obții mai multe informații.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Nu ma intereseaza sa copiez Kinu . Ce probleme aveti cu faptul ca eu am ales sa montez cutite italmill Eureka ptr filtru in rasnita mea ? Doar era o curiozitate daca sunt aceleasi ca si in Kinu. Nu va opresc eu sa cumparati Kinu.
Credeti ca Italmill produce cutite diferite ptr Kinu ? Atunci cumparati Kinu sau cutite Kinu..

Reply
(07-10-2024, 16:26)adiszep Wrote: Păi și ai garanția ca italmill produce FIX aceleași cuțite pt toți? Ai posibilitate să măsori diferente de unghiuri etc? Nu e posibil ca unele să fie puțin diferite poate insesizabil mai ales dacă nu știi ce să urmărești? 
Daca ai PN pe punga/pachet e mai usor de verificat.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
[Image: DX89kaK.jpeg]

Cei care aveti Arco e pacat sa nu incercati !

Reply
(07-10-2024, 16:37)Mihai L Wrote:
(07-10-2024, 16:26)adiszep Wrote: Păi și ai garanția ca italmill produce FIX aceleași cuțite pt toți? Ai posibilitate să măsori diferente de unghiuri etc? Nu e posibil ca unele să fie puțin diferite poate insesizabil mai ales dacă nu știi ce să urmărești? 
Daca ai PN pe punga/pachet e mai usor de verificat.

Da ai? N-ai :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Daca tot disecam cutitele si rasnitele, a comparat cineva cutitul Kinu POB auriu cu cel negru? Kinu spune doar ca cel auriu are nu stiu ce tratament anticoroziune. O fi vreo diferenta de gust, arome sau e numai de culoare, cand admiri cutitele  Smile

Reply
Auriul de regula este asociat cu nitrură (nu nitrat) de titan = Titanium nitride (TiN)

Este o acoperire ceramica, depusa prin pulverizare in vid, si se gaseste pe orice scula aschietoare din clasele superioare, acelea cu varful auriu.
In nici un caz pentru rugina este aplicat, ci pentru intarire. Duritatea acestei substante este mult peste orice otel, de cel putin 3x.
Si ca sa fim in trend cu dezbaterile din ultima pagina... substanta in sine, ca si aplicarea ei, costa putin !
In nici un caz o piesa tratata TiN nu va asteptati sa fie de 3x mai scumpa... poate 30%, cel mult.

Reply
De pe site-ul Kinu: "The new Pour-Over Burr is made of hardened carbon steel and now comes with a Gold Fusion PVD Coating, ensuring strong resistance against corrosion. "
Pretul este cam acelasi cu cel al cutitului negru.

Reply
PVD https://en.wikipedia.org/wiki/Physical_vapor_deposition

Probabil ca ofera si o rezistenta la rugina, ca pe urma sa poata sa zica lumii sa faca RTD fara grija... [emoji12]

Reply
Inainte de rasnite, firma respectiva din Reghin facea echipament medicale, unde diversele acoperiri metalice sunt ca sectia de vopsire intr-un service auto... fac parte din rutina.
Multe instrumente medicale sunt innegrite prin "blackening", ca sa minimizeze reflexiile de la luminile din campul operator.

Reply
Acceasi rasnita, alt cutit.
[Image: 8zqRlhRl.jpeg]

Reply
Sa ne zici daca e vrea diferenta, eu momentan prefer tot mai mult kinu classic 2016/17 cu pahar pe filet, dar o prefer din 3 motive: am gust mai bun cu ea cu cutitul negru PO decat titan cu gold PO.
Are corpul cumva mai lung cu 1-2 cm decat restul, e mai lunguiata si nu pare sa fie din pahar neaparat cred ca e corpul mai lung- nu face deloc popcorn.

surubul indicator de grad rasnire este diametru mic- cand torni boabele se duc direct, la astea noi acel surub e marit sa citesti numerele mai usor, dar din cauza asta boabele nu intra asa usor in rasnita.

Ce nu imi place la kinu 2016/17 este ca paharul colector pe filet are un sant jos pe margine care se umple cu cafea, si trebuie periat ca altfel nu iese, poti sa bati cat vrei ca nu iese cafeaua de acolo. Paharele cu magnet ori garnitura nu se potrivesc pe ea, poate imi fac ceva custom.

Reply
L-am montat pe Phoenix, unde am inlocuit PO negru. Pe Simplicity a ramas cutitul stock. Am preparat o singura cafea si mi-a placut mai mult decat aceeasi cafea rasnita cu cutitul PO negru. De ce? Probabil pentru ca e o jucarie noua Smile

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)