15-11-2023, 11:38
*admin edit: discutie mutata din thread-ul Guido.
Saptamana trecuta am participat la Educator Summit in Italia, eveniment organizat de SCA USA. Evenimentul a fost dedicat trainerilor certificati SCA, printre care ma numar si eu din Septembrie 2022, pe partea de Brew.
Ce este de interes in urma discutiilor si prezentarilor sustinute de speakeri sunt urmatoarele:
- sa testam mai mult cafeaua tinuta la congelator (chiar si temperaturi -20) ; in pungute vidate, ideal monoportii ; cand veti prepara cafeaua scoasa din congelator ea va prezenta o macinatura mai uniforma a particulelor (ceea ce ne intereseaza) si un risc mai mic de a face bulgarasi
- sa testam pulverizat apa peste boabe (cantitati mici) ; si acest lucru reduce riscul de bulgarasi
- ceea ce a fost cu adevarat inovator in discursul Dr Chris Hendon (drcoffee) a fost faptul ca el a tot testat in ultima vreme sa introduca curent electric in cafea (espresso sau filtru) ; am testat astfel de cafele (espresso diluat 1:3 caruia i-a fost aplicat curent voltaj mic timp de 30 sec respectiv 120 sec ; va spun ca se simtea diferenta (aciditate, intensitate, dulceata)
Lucrarea Dr Chris Hendon va fi publicata in Decembrie anul acesta. Va fi gratuita, sa vedem unde o va posta.
Spor la teste si extractii
#sabemcafeabuna
Saptamana trecuta am participat la Educator Summit in Italia, eveniment organizat de SCA USA. Evenimentul a fost dedicat trainerilor certificati SCA, printre care ma numar si eu din Septembrie 2022, pe partea de Brew.
Ce este de interes in urma discutiilor si prezentarilor sustinute de speakeri sunt urmatoarele:
- sa testam mai mult cafeaua tinuta la congelator (chiar si temperaturi -20) ; in pungute vidate, ideal monoportii ; cand veti prepara cafeaua scoasa din congelator ea va prezenta o macinatura mai uniforma a particulelor (ceea ce ne intereseaza) si un risc mai mic de a face bulgarasi
- sa testam pulverizat apa peste boabe (cantitati mici) ; si acest lucru reduce riscul de bulgarasi
- ceea ce a fost cu adevarat inovator in discursul Dr Chris Hendon (drcoffee) a fost faptul ca el a tot testat in ultima vreme sa introduca curent electric in cafea (espresso sau filtru) ; am testat astfel de cafele (espresso diluat 1:3 caruia i-a fost aplicat curent voltaj mic timp de 30 sec respectiv 120 sec ; va spun ca se simtea diferenta (aciditate, intensitate, dulceata)
Lucrarea Dr Chris Hendon va fi publicata in Decembrie anul acesta. Va fi gratuita, sa vedem unde o va posta.
Spor la teste si extractii
#sabemcafeabuna
#MinaDallaCorte #MahlkonigK30 #MahlkonigEK43s_limited_edition_moss_green #comandante+redclix+black_crank