Hello There, Guest! Login Register

Curent electric prin cafea - idee prezentata la SCA Educator Summit

*admin edit: discutie mutata din thread-ul Guido. 

Saptamana trecuta am participat la Educator Summit in Italia, eveniment organizat de SCA USA. Evenimentul a fost dedicat trainerilor certificati SCA, printre care ma numar si eu din Septembrie 2022, pe partea de Brew. 
Ce este de interes in urma discutiilor si prezentarilor sustinute de speakeri sunt urmatoarele:
- sa testam mai mult cafeaua tinuta la congelator (chiar si temperaturi -20) ; in pungute vidate, ideal monoportii ; cand veti prepara cafeaua scoasa din congelator ea va prezenta o macinatura mai uniforma a particulelor (ceea ce ne intereseaza) si un risc mai mic de a face bulgarasi
- sa testam pulverizat apa peste boabe (cantitati mici) ; si acest lucru reduce riscul de bulgarasi 
- ceea ce a fost cu adevarat inovator in discursul Dr Chris Hendon (drcoffee) a fost faptul ca el a tot testat in ultima vreme sa introduca curent electric in cafea (espresso sau filtru) ; am testat astfel de cafele (espresso diluat 1:3 caruia i-a fost aplicat curent voltaj mic timp de 30 sec respectiv 120 sec ; va spun ca se simtea diferenta (aciditate, intensitate, dulceata)

Lucrarea Dr Chris Hendon va fi publicata in Decembrie anul acesta. Va fi gratuita, sa vedem unde o va posta. 

Spor la teste si extractii

#sabemcafeabuna
#MinaDallaCorte #MahlkonigK30 #MahlkonigEK43s_limited_edition_moss_green #comandante+redclix+black_crank

Reply
Nu-i mai simplu sa folosim rasnita care nu face bulgarasi? Rolleyes

Interesanta ideea cu circulatia unui curent electric prin cafea. Ce electrozi a folosit? In cazul proceselor electrolitice conductia curentului electric este dependenta atat de parametrii tensiunii aplicate cat si de forma si materialul din care sunt realizati electrozii. Bineinteles conteaza si compozitia lichidului in care are loc conductia curentului electric.

Reply
Încă un studiu interesant legat de electricitate

Reply
Confirm ca la 3 pufuri de apa pe DF64 am o curgere mai lenta. Ca ultim pas de dial-in, am pus 3 pufuri de apa in loc sa rasnesc mai fin cu o gradatie si am obtinut o extractie mai buna si mai stabila pe o cafea putin solubila.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
(18-12-2023, 15:42)Daniel_ Wrote: Încă un studiu interesant legat de electricitate

Studiul a fost postat la cafenea rasnite chiar in ziua aparitiei, pe 6 dec... dar deh... cine mai sta sa citeasca studii... e mai simplu sa ingurgitezi explicatia gata mestecata de un influencer care le stie pe toate...

E vorba de electricitate statica, datorata frecarii din timpul macinarii, nu de trecut curenti prin cafea, subiectul topicului.

Reply
(18-12-2023, 17:05)renatoa Wrote:
(18-12-2023, 15:42)Daniel_ Wrote: Încă un studiu interesant legat de electricitate

Studiul a fost postat la cafenea rasnite chiar in ziua aparitiei, pe 6 dec... dar deh... cine mai sta sa citeasca studii... e mai simplu sa ingurgitezi explicatia gata mestecata de un influencer care le stie pe toate...

E vorba de electricitate statica, datorata frecarii din timpul macinarii, nu de trecut curenti prin cafea, subiectul topicului.

Oh. Mă scuzați. Îmi puteți indica butonul de unde îmi șterg contul? N-aș vrea sa va mai perturb activitatea academică

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)