Espressoman fresh
Sibiu
Salutare,
Am un esspresor, Bellezza Francesca E61 și caut o râșniță Kinu M47.
Din ce am citit pe forum și din alte recomandări, am înțeles că este potrivită pentru esspreso.
Dacă are cineva, aștept cu drag,
Mulțumesc,
Espressoman infocat
Constanța
27-05-2026, 17:37
(Edited 27-05-2026, 17:39 by cyrusct82.)
Daca nu găsești poți încerca asta
https://barshaker.ro/rasnita-manuala-caf...s-titanium
O are un prieten de-al meu și e foarte mulțumit pe espresso.
Vezi că are și reducere 10% cu codul ESPRESSOM
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Si in plus o poti electrifica usor, fata de Kinu, care e ... un chin.
Nu te amagi si increde prea mult in recomandari, rasnitul manual pentru espresso este fix o luna de miere... dupa care...
Am zis o luna ? cred ca am fost prea optimist

Si de la mine un plus pentru plate, o am si eu, in alta varianta.
Espressoman infocat
Bucuresti
Am avut ocazia să testez aproape toate râșnițele manuale populare, inclusiv un Kinu Classic, care a stat la mine câteva zile și care m-a impresionat de departe cel mai mult, atât din punct de vedere al gustului, cât și al construcției.
Din perspectiva mea, Kinu a oferit cel mai bun rezultat în ceașcă, așa că alegerea unui Phoenix mi se pare pe deplin justificată. Nu ai cum să dai greș cu el.
Espressoman infocat
Bucuresti
(27-05-2026, 18:25)renatoa Wrote: Si in plus o poti electrifica usor, fata de Kinu, care e ... un chin.
Nu te amagi si increde prea mult in recomandari, rasnitul manual pentru espresso este fix o luna de miere... dupa care...
Am zis o luna ? cred ca am fost prea optimist 
Si de la mine un plus pentru plate, o am si eu, in alta varianta.
Atunci eu de ce folosesc Kinu ca rasnita zilnică, de atâta timp ? Sunt un studiu de caz cumva ?Ma consider îndreptățit după testarea altor râșnițe manuale să consider ca exista Kinu și mai exista restul; la espresso mă refer. Electrificarea este un sacrilegiu însă, așa cum văd eu lucrurile; nu iei manuală să pui șurubelniță pe ea, o iei să o folosești în felul în care este ea gândită de producător; cum nici espressor manual gen flair nu îl iei ca ulterior să îi mai legi tu un boiler și 5 avioane .
Pavoni & Kinu Classic
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Dar ce ai facut la Pavoni acela din semnatura nu tot sacrilegii se cheama ?
Cine a adus vorba de modari la Flair ? Flair merge mai bine ca un pavoni, direct din cutie.
Chiar vrei sa invit un psiholog aici ca sa prezinte studii de caz de ce se posteaza pe forumuri, la modul general?
80% sunt postari de confirmare ca sa isi calmeze nesiguranta alegerilor facute.
Acum te mai simti studiu de caz ? Nici o problema, ai putea deveni... exista deja cel putin o lucrare de licenta la psiho bazata pe forumul nostru.
Am zis sa nu aduc vorba de asta, dar daca ma provoci... intamplator am avut zilele astea la mine un kinu pentru un proiect al unui coleg.
Nu mai stiu cat ani au trecut de cand n-am mai avut unul in mana si mi-am reamintit toate hibele care m-au facut sa ma despart de al meu.
E uimitor cat de laudat este, si cum se ignora tot felul de chichitze care la celelete rasnite nu exista.
Pur si simplu fiindca asa suntem programati, sa ne batem pentru alegerile facute... a se vedea si orbirea unei jumatati de natiune la urne, si acum in sondaje.
De fapt tot hype-ul asta cu Kinu a fost relansat acum cativa ani, cu castigarea acelui campionat.
Campionat de brew, nota bene...
Inainte de acel campionat cazuse de tot in indiferenta generala, se pot culege usor statistici cu numar de pagini, atata aici cat si extern, din care se vede clar ca interesul era pe o panta descendenta.
Totul a renascut dupa campionatul acela... ca sa vezi... si sa mai zici ca asa zisele campionate nu sunt tot o veriga din lantul de marketing...
Dar ce a fost mai grav pentru mine a fost faptul ca, dupa 9 luni de espresso, facut prin macinare manual electrificata, pe doua rasnite diferite, conice si plate, nu pe bormasina, ci pe dock dedicat acestei operatiuni, fara nici o problema gastrica in aceste 9 luni... in aceste doua zile dupa 4 cafele, macinate cu kinu, am avut arsuri la stomac.
Aceeasi cafea, aceeasi workflow si scurgere.
Asta apropo de cat de potrivita este pentru espresso...
Si mi-am reamintit cu ocazia asta cati colegi scriu ca au probleme de la cafeau acida... macinand cu Kinu...
Espressoman infocat
Bucuresti
Ai o problemă omule, și chiar nu meriți osteneala.
N-ai loc de tine pe niciun topic să îți expui părerea. Ar trebui să intri în politică, pt ca te pricepi la bullshit.
Pavoni & Kinu Classic
Banned
Bucuresti
Lesin :)))))))
hai mai oameni buni ca e normal sa avem pareri diferite
nu trebuie sa gandim toti la fel
Espressoman infocat
Bucuresti
@
Teo24! te intereseaza un Varia EVO 2 cu hyberburr de pe VS3, urmeaza sa-l pun la vanzare
Profitec Go | Flair 58 plus 2 | F74 Navigator | AeroPress Go | Eureka Baby V3 | Varia Evo V2.
Ex Flair Singature / Flair Neo Flex / Comandante C40.
Espressoman fresh
Sibiu
(28-05-2026, 17:46)traian.popescu Wrote: @Teo24! te intereseaza un Varia EVO 2 cu hyberburr de pe VS3, urmeaza sa-l pun la vanzare
Având în vedere istoricul topicului, mai citesc puțin înainte să decid ceva :)))