Espressoman traditionalist
ro
Bravoooo....
[Image: biggrin.gif] ...inseamna ca e o cafea buna si completa. Asta era ideea...
[Image: cool.gif] ...felicitari...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Constanta
:) astazi am incercat aroganta suprema. Un bob de cacao si restul pana la 18gr Etiopia Yirgacheffe ... Bauta in Kuksa. O canuta de lemn cioplita manual dupa in model scandinav.
![[Image: 37478ac48da6f7435a55aa262e4ab62c.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170407/37478ac48da6f7435a55aa262e4ab62c.jpg)
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
@prajitoria-buimac.ro
@Buimac
Cum ai rasnit cocoa? Am incercat cu una nedegresata in rasnita de piper si s-a facut pasta. Ma gandesc ca in rasnita de espresso si in combinatie cu apa fierbinte face un coagulant de toata frumusetea.
La Pavoni, Mazzer
Espressoman infocat
Constanta
A mers fara probleme. Am rasnit-o impreuna cu boabele. Pucul a iesit Oreo ca orice alt puc dublu.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
espresso aficionado
de peste Prut
Columbia La Esperanza de la Claro
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Roaster
Bucuresti
el salvador pena redonda de la sloane, merge extrasa oricum, cred ca macinata cu mojarul si pusa in apa calda si tot iese buna
![[Image: 7026743d757eba9e99930e9dcbc55ed0.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170408/7026743d757eba9e99930e9dcbc55ed0.jpg)
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe
Espressoman infocat
Constanta
Sunt deacord cu tine. Cafeaua buna suporta multe si tot da ceva bun.
ro
@stefandinescu
- Buna tare ideea cu kuksa , pentru ca lemnul conserva caldura mai bine decat o cesca groasa de portelan...excelenta pentru servit in gradina...geniala ideea , dar sa ai grija sa nu o speli
niciodata cu detergenti.
- Am gustat si Costa Rica - Los Santos nimic nou dar , ca rezultat - buna dom'le buna...
[Image: smile.gif]...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman de Romania
Bucuresti
Blend din Columbia si Etiopia
![[Image: IMG_2357.jpg]](https://s24.postimg.org/mt9a9bymp/IMG_2357.jpg)
[/img]
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter
Levo, nu stiu ce sa-ti dau la schimb, insa odata si odata tot vreau sa ajung la tine sa imi dai o cafea, imbunatatita. Am drum des prin Campulung ca merg des la Zarnesti de la Buc, weekendurile le petrec prin Piatra Craiului.
Poate odata si odata, vin totusi cu niste palinca de Maramures (ca de acolo sunt) si facem un schimb.
amator
Bucuresti
08-04-2017, 17:13
(Edited 08-04-2017, 17:14 by adipanaitiu.)
Ibric cu Columbia Cup of Excellence de la mr. Florescu... powered by Kinu M47 ;)
Rocket R60-V; Macap M7D; Kinu M47
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
(08-04-2017, 15:17)deenman Wrote: Levo, nu stiu ce sa-ti dau la schimb, insa odata si odata tot vreau sa ajung la tine sa imi dai o cafea, imbunatatita. Am drum des prin Campulung ca merg des la Zarnesti de la Buc, weekendurile le petrec prin Piatra Craiului.
Poate odata si odata, vin totusi cu niste palinca de Maramures (ca de acolo sunt) si facem un schimb.
Vin si eu, ca si mie-mi lasa gura apa! :) Poate-l colindam...prin iunie...
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Espressoman infocat
Bucuresti
08-04-2017, 18:08
(Edited 08-04-2017, 18:09 by SIM78.)
Batman Levo vino cu boboteaza și îmbunătățește toate cescutele espressomanilor. :)
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.
ro
...
[Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif]...mai ce repede se duce vestea !...va astept cu mare drag , sa vedeti ca nu este asa de rea cafeaua pregatita de mine ( n-am avut reclamatii pana acum , decat pe forum...
[Image: biggrin.gif] ...) , loc am suficient pentru toata lumea , asa ca va astept cu mare drag la o degustare...
[Image: biggrin.gif] ...
-
@deenman
Te rog , nu trebuie sa te deranjezi cu nimic , avem local tot ce ne trebuie si chiar pot sa-ti ofer un fel de palinca / rachiu , cum sa-i spun ...din cirese amare , dar are cam 50 grade - si este excelenta cu un parfum de sambure nebun...
Acum sa vedem cum facem cu masinile , care cum conduce...
[Image: cool.gif] ...sa nu fie probleme...oricum saptamana asta intr-adevar , pentru mine este de foc intens , dar ma descurc...
Espressoman infocat
Chisinau
Columbia La Esperanza de la Claro!
O bestialitate chiar din primul shot!!!A naibii de buna!!! Atentie poate provoca dependenta! :) :)
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ
Roaster
Bucuresti
(08-04-2017, 21:17)Levo Wrote: ...[Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif]...mai ce repede se duce vestea !...va astept cu mare drag , sa vedeti ca nu este asa de rea cafeaua pregatita de mine ( n-am avut reclamatii pana acum , decat pe forum... [Image: biggrin.gif] ...) , loc am suficient pentru toata lumea , asa ca va astept cu mare drag la o degustare... [Image: biggrin.gif] ...
- @deenman
Te rog , nu trebuie sa te deranjezi cu nimic , avem local tot ce ne trebuie si chiar pot sa-ti ofer un fel de palinca / rachiu , cum sa-i spun ...din cirese amare , dar are cam 50 grade - si este excelenta cu un parfum de sambure nebun...
Acum sa vedem cum facem cu masinile , care cum conduce... [Image: cool.gif] ...sa nu fie probleme...oricum saptamana asta intr-adevar , pentru mine este de foc intens , dar ma descurc... [Image: biggrin.gif] ...
stii tu ceva ceva... ia uite la baietii astia ce au pe masa la london coffee festival :)
https://instagram.com/p/BSnvdRdFlec/
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe
Espressoman infocat
Bucuresti
Peru El Naranjo de la Guido
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
espresso aficionado
de peste Prut
aceiași Columbia La Esperanza de la Claro
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Constanta
Costa Rica Tarrazu San Rafael de la Distecco [emoji4]
![[Image: ed8dd98417ed86af83fdd744c7a6aa99.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170409/ed8dd98417ed86af83fdd744c7a6aa99.jpg)
I run on coffee!
Amsterdam
Rwanda - claro Cafe
18g rasnire
91C extracție - 25 secunde
![[Image: 6ebf416f351bc66587b6364e696ffc8f.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170411/6ebf416f351bc66587b6364e696ffc8f.jpg)
Sent from my E6653 using Tapatalk
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome
Espressoleverman
Iasi
[attachment=5488]
Flat White cu Brazilia Mogiana (Claro): 18 g in, 40 ml out, 93 grade Celsius in PID
Folosesc: Bezzera Strega | Mazzer Robur | IMS 14/20 | EP HQ 14/21+ | tamper Concept Art/[Joe Frex] dinamometric | Latiera Motta Europa 50 cl
Am folosit: Baratza Sette 270 | Expobar Brewtus IV | Mazzer Major | Mahlkoenig Vario Home
espresso aficionado
de peste Prut
un oarecum flat white din 17.5g de Columbia La Esperanza de la Claro.
Espressoman infocat
Bucharest
fishboned - Claro Columbia Esperanza
ECM Synchronika | DF83v | Comandante
espresso aficionado
de peste Prut
@
cosmin_mac, ce parametri folosesti pentru Esperanza? grame in/out, temperatura, etc.
Espressoman infocat
Bucharest
Pai 93 grade, ratie 1:2 adica 18g in pf (naked) - 36g in ceasca. Timp de extractie in jur de 25-28s.
De obicei esperanza si kenya niyeri le beau pe espresso iar trujillo, limmu, rwanda, sulawesi pe flat.
Dar acum avand decat esperanza la indemana nu am avut de ales si am fortat un pic din tampare sa o supraextrag putin pentru a avea contrast in desen si pentru o baza mai solida
espresso aficionado
de peste Prut
da, eu tot prefer Esperanza in espresso curat.
mersi de info!
ro
@cosmin_mac
- Felicitari pentru desen si simt artistic...place mult...banuiesc totusi ca ai mai facut asta si intr-o alta viata anterioara...
Espressoman Administrator
Bucuresti
cosmin_mac e scolit cu Sebi la SCAE, stim noi :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucharest
@
Levo: mersi frumos dar fac asta de foarte putin timp si doar acasa cand am timp (nu sunt barista) iar acest vortex este cam al 3-lea care il fac vreodata.
@
Liviu: nu chiar, pe Sebi nu l-am cunoscut :)) .. am facut doar cursul de basic cu Paul , restul de cunostiinte le-am dobandit aici pe forum si pe partea de latte art m-a ajutat mult Florin de la Claro cu anumite principii importante (priza, frotare, tehnica, ..)... p.s: foarte bun profesor