Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

[Image: rCNN4L3.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(08-07-2019, 15:25)Levo Wrote: [Image: X0o8Azo.jpg]
Salut Levo,

Care este reteta care o folosesti pentru Barbera?
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 

Reply
@Rala - ceasca frumoasa :D
--Only God Can Judge Me--

Reply
(13-07-2019, 13:52)gorexxx Wrote: Care este reteta care o folosesti pentru Barbera?

Salve Grig,

... Pai , 24g in -> 2x 28 (30)g out / sau 24in -> ~ 50g out dimineatza , preinf. 8-10 sec. la 0 bar si o linguritza de espresso cu miere de rapitza , ( temp. ... este cea setata din fabrica Cool  - dar , nu stiu care este ) .
    Cafeaua este cea care ma ajuta ... este excelenta , azi am trecut la hesperia - place mult.

[Image: pDgq2eW.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(14-07-2019, 10:26)Levo Wrote:
(13-07-2019, 13:52)gorexxx Wrote: Care este reteta care o folosesti pentru Barbera?

Salve Grig,

... Pai , 24g in -> 2x 28 (30)g out / sau 24in -> ~ 50g out dimineatza , preinf. 8-10 sec. la 0 bar si o linguritza de espresso cu miere de rapitza , ( temp. ... este cea setata din fabrica Cool  - dar , nu stiu care este ) .
    Cafeaua este cea care ma ajuta ... este excelenta , azi am trecut la hesperia - place mult.

[Image: pDgq2eW.jpg]
https://vimeo.com/347990084 cam asa arata la mine.
18g in , e cam tot ce reusesc sa introduc in ims ul de 18g fara sa fortez prea mult. (Cred ca merg si 19).
Auzisem ca folosesti 24g ( Ce fel de sita folosesti?).
In loc de miere foloseam un fursec sau o napolitana dar e gustoasa si cu lingurita de miere.
Oricum, pot spune ca datorita pozelor tale am incercat-o si eu (barbera) si este foarte buna. (mult mai prajita decat julius meinl). Urmatoarea pe lista este de la barshaker, arcaffe roma.

Ps: unde poate fi gasita locatia ta?

Reply
(14-07-2019, 13:42)gorexxx Wrote: ... cam asa arata la mine.

Intzeleg ... la mine e cu leviere ( ... deci sec. nu prea au relevantza ) insa , din ce vad in film - daca era la mine , pe la sec. 00:35 scoteam paharelul de sub picurator , dar ... lucram pe masini diferite ... Cool ...

Folosesc site VST de 25g. in care bag 24g de cafea ... ( cestile din poze seamana mult ptr. ca sunt seturi ale aceluiasi brand ... dar sunt diferite , cand impart cu sotia o sita , ceasca de cappu'  are 200ml ,  iar cea de dimineatza pe care o beau singur , e putin mai mare ( de latte ) si are 260ml  ...

(14-07-2019, 13:42)gorexxx Wrote: Ps: unde poate fi gasita locatia ta?

Campulung / Arges

Reply
[Image: Gn3xNle.jpg]
#Lelit Grace  # DF64V  

Reply
[Image: u0B9BSX.jpg]

Reply
[Image: 120f8bedd0dd23cf373505b9eac4bf50.jpg][Image: d7a03a920b40ff83553fbe8a92cbb4f3.jpg]

[Image: 120f8bedd0dd23cf373505b9eac4bf50.jpg][Image: d7a03a920b40ff83553fbe8a92cbb4f3.jpg]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(14-07-2019, 10:26)Levo Wrote: o linguritza de espresso cu miere de rapitza

(14-07-2019, 13:42)gorexxx Wrote: In loc de miere foloseam un fursec sau o napolitana dar e gustoasa si cu lingurita de miere

Adică mascați amareala/arsura cu dulce?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
(16-07-2019, 07:40)Laddu Wrote:

(14-07-2019, 13:42)gorexxx Wrote: In loc de miere foloseam un fursec sau o napolitana dar e gustoasa si cu lingurita de miere

De ce? Tu te-ai obisnuit cu ea?

Reply
Dap, am invatat s-o accept si s-o iau ca atare atunci cand e, sau si mai bine sa fac tot posibilul sa scap de ea  Cool

Alt comentariu inutil in stilu-ti caracteristic mai ai pregatit?

Reply
Al tau comentariu este mai util decat al meu? (E o intrebare retorica)
Am vrut sa atrag atentia ca unora le place sa se bage in seama cu orice pret. Se pare ca tu ai reusit.

Reply
(16-07-2019, 07:40)Laddu Wrote:

L-am intrebat pe Levo care este reteta lui, vizavi de aceasta cafea. A fost suficient de dragut sa spuna cum pregateste si prefera sa o serveasca. 
Eu personal, prefer ceva dulce langa o cafea.
Sunt sigur ca stie sa o extraga la cata caperienta are cu ea. In final se rezuma la gustul fiecaruia. Daca nu iti place genul asta de cafea inseamna ca nu este pentru tine si te poti orienta spre altceva, partea buna este ca ai de unde alege.

Reply
Problema ta e de interpretare si de intelegere a comentariilor. Proiectezi felul tau de a comenta/fi asupra altora. Ai presupus din oficiu ca vreau sa ma bag in seama si avand mancarimi in buricele degetelor, ai zis sa scrii ceva sarcastic, fara niciun aport la intrebarea mea.

Care intrebarea a fost si este una legitima. Incerc sa inteleg ce motiv are un bautor de cafea sa puna zahar sau alt indulcitor in cana. Nu fac parte din categoria asta si deci nu inteleg abordarea...

(16-07-2019, 08:35)gorexxx Wrote: Eu personal, prefer ceva dulce langa o cafea.

Asta incerc sa inteleg. Este preferinta aceasta datorata nevoii de a masca amarul cu dulce? Simti aceeasi nevoie si cand bei ceva bazat pe lapte?

Multumesc pentru raspunsul sincer.

Reply
(16-07-2019, 08:41)Laddu Wrote: Problema ta e de interpretare si de intelegere a comentariilor. Proiectezi felul tau de a comenta/fi asupra altora. Ai presupus din oficiu ca vreau sa ma bag in seama si avand mancarimi in buricele degetelor, ai zis sa scrii ceva sarcastic, fara niciun aport la intrebarea mea.

Care intrebarea a fost si este una legitima. Incerc sa inteleg ce motiv are un bautor de cafea sa puna zahar sau alt indulcitor in cana. Nu fac parte din categoria asta si deci nu inteleg abordarea...

(16-07-2019, 08:35)gorexxx Wrote: Eu personal, prefer ceva dulce langa o cafea.

Asta incerc sa inteleg. Este preferinta aceasta datorata nevoii de a masca amarul cu dulce? Simti aceeasi nevoie si cand bei ceva bazat pe lapte?

Multumesc pentru raspunsul sincer.
Personal, nu beau cafeaua cu zahar . Espressoul care imi iese il beau de multe ori simplu, fara nimic langa dar am momente cand simt nevoia si de dulce langa, nu in sensul sa maschez ceva, doar nevoia de dulce.
Nici eu nu am fost sincer cand am zis o napolitana sau un fursec, in realitate fara jumatate de punga nu scap.
Cu lapte consum f rar si la fel o napolitana nu strica.
br

Reply
(16-07-2019, 08:41)Laddu Wrote: ... intrebarea a fost si este una legitima. Incerc sa inteleg ce motiv are un bautor de cafea sa puna zahar sau alt indulcitor in cana. Nu fac parte din categoria asta si deci nu inteleg abordarea...

... In general pentru ca ai place si are posibilitatea. Motivul este cam acelasi , pentru care se pune sare in mamaliga , mustar la mici , otzet / lamaie / dressing in salata , alune / cipsuri la bere ... etc. ( ... sunt persoane care prefera stilul asta si nu sufera de afectiuni , care ar face contraindicat consumul de sare , zahar / miere ... sau grasimi ... Cool ... ).

(16-07-2019, 08:41)Laddu Wrote: Asta incerc sa inteleg. Este preferinta aceasta datorata nevoii de a masca amarul cu dulce?

... In princiupiu da , se mai numeste in arta culinara si asociere complementara a alimentelor ( ... sau asortare / asezonare ) k si obiceiul de consum , la final , a unui aliment dulce ... pentru a echilibra balantza gustativa remanenta.
    Daca te referi la faptul ca prajirea mai pronuntzata a cafelei , genereaza un gust amar mai puternic ... ai dreptate si este absolut normal , spre deosebire de stilurile de prajire mai light care nu au amareala pronuntzata ... insa , compenseaza din plin prin acreala ( ... in functie de cat de cruda - nedezvoltata - este cafeaua ) si fara a lua in calcul si pericolul ptr. sanatate ( ... fungi , aflatoxine ) depinde cum a fost depozitata.
    Personal , consider ca amarul poate fi atenuat cu dulcele ... pe cand acreala nu ( ex. limonada ) din acest motiv prefer aroma puternica unei cafele bine prajite si mai amaruie , in defavoarea uneia usor amaruie ... dar acida ( acrisoara/ metalica ). Toate cafelele au principii amare in structura . Procesarea , prajirea si extractia pot determina un grad mai mare sau mai mic al amarului ... insa , vine la pachet cu renuntzarea la multe arome bune si ... inchipuiri de gusturi de fructe ( ... in realitate fructele traiesc in copaci . arbusti ... nu in cafea ) iar parerea gustului fructat ( ... k si la bere ) este generata in creier de unele substante ce sunt prezente in unele soiuri / varietaluri de cafea ( ... sau hamei vs. tip de fermentatie la bere ).
    A bea cafeaua cu lapte ( cappuccino ) o consider de asemenea benefica ... din motive evidente , de prevenire a decalcefierii - cunoscut fiind faptul ca unul din neajunsurile cafelei ar fi si fixarea calciului.

[Image: 7tiOY4U.jpg]

Reply
Tim goes Natural :D
[Image: K8o1Xgz.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
[Image: Q5eC3BX.jpg]

Reply
[emoji477][Image: 0b016871017bca433920a7a8f73fe4ab.jpg]

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
PL41TEM; Kinu Pheonix  

Reply
[Image: Bf7guuoAcEDlxmPh2c_zzuHN_o49u8m9CrScx-rd...oMBb=w2400]
Melitta EPOUR | ECM Puristika | Eureka Atom 75E | Elektra Microcasa Leva | La Pavoni | Cafelat Robot | | Sette 270 Wi | Kinu Titanium | Hario |  Aeropress |

Reply
(16-07-2019, 11:10)mmariusc Wrote: Tim goes Natural :D
[Image: K8o1Xgz.jpg]

cred ca trebuie sa mergem la biserica sa punem o lumanare la vii :)
cum e?
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
=Love[Image: pzbYQSl.jpg]

Reply
[Image: EzSawJqbbWJFNFq8TwO_3VmZOnsoXEn8I4pGKdKK...IuKv=w2400]
Melitta EPOUR | ECM Puristika | Eureka Atom 75E | Elektra Microcasa Leva | La Pavoni | Cafelat Robot | | Sette 270 Wi | Kinu Titanium | Hario |  Aeropress |

Reply
(17-07-2019, 23:14)bogdan_geor Wrote: cum e?

Este buna (Tim never fails), cafeaua proaspat macinata are un miros intens de piersici coapte, cu un rezultat in ceasca sensibil mai "clean" fata de alte naturale as zice, dar pentru mine nu a avut acelasi factor WOW precum Keniile sau Etiopiile lui clasice :D Guatemala naturala de la Yume mi-a placut mai mult de exemplu.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Ethiopia Sloane[emoji477][Image: cf569712a392e892e2dd44aa797963d9.jpg]

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
PL41TEM; Kinu Pheonix  

Reply
[Image: fa5425c6beed7d84100f34e3c2d31716.jpg]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
[Image: 7632hWh.jpg]

Reply
[Image: tiYC47h.jpg]

Reply
[Image: XzaBdeB.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)