Espressoman infocat
Posts: 255
Joined: Jun 2018
Cluj-Napoca
Salut
Am benzile de temperatura de la userul micrenda (60-90 si 90-120) montate pe grupul unui La Pavoni Professional.
Cat e temperatura reala? Una arata verde-albastru pe 85 si cealalta pe 90...
Oricat am facut incercari, tot timpul exista diferenta asta de 5 grade intre ele. Sunt montate deodata, acum o luna si au facut asa de la inceput...
LaPavoni Milano '15, RoK grinder
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)
Espressoman
Posts: 1.700
Joined: Jul 2016
Bucuresti
16-09-2018, 09:01
(This post was last modified: 16-09-2018, 09:03 by cradun.)
Cred ca grupul e mai cald in partea superioara.
De fapt, atat in partea superioara cat si inspre "gatul" care face legatura dintre grup si boiler, grupul e mai cald. E o masuratoare corecta, parerea mea.
Mazzer Mini E + SSP brew, Niche, ECM Classika PID + robinet
Espressoman infocat
Posts: 747
Joined: Jan 2016
Deva
Eu foloseam doar cea de 60-90 si lipita in direcția leverului. Extrăgeam majoritatea cafelelor când cea de 85 sra parțial colorata.
parerea mea e ca poți sa ii formezi tehnica in funcție de ce indica in cazul tău. Experimentează si vezi cum îți place mai mult.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
Espressoman infocat
Posts: 255
Joined: Jun 2018
Cluj-Napoca
(16-09-2018, 09:01)cradun Wrote: Cred ca grupul e mai cald in partea superioara.
De fapt, atat in partea superioara cat si inspre "gatul" care face legatura dintre grup si boiler, grupul e mai cald. E o masuratoare corecta, parerea mea.
Aaa...am inteles

)
Si atunci...ar fi corect sa fac mai degraba o medie si sa rezulte ca temperatura in grup ar fi aproximativ 87.5? Pot sa o estimez asa?
Ca daca vreau sa notez temperaturile pe ceva, sa am un reper pentru experimente, am nevoie de o cifra cat de cat, e mai usor decat sa scriu culori

)
LaPavoni Milano '15, RoK grinder
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)
Espressoman
Posts: 1.700
Joined: Jul 2016
Bucuresti
Nu as face o medie, nu cred ca ajuta, grupul pur si simplu are mai multe temperaturi in diferite puncte, asa ca mai bine iei o singura valoare ca reper si o folosesti pe aceea pentru repetabilitate, pentru ca "distributia" temperaturilor in grup e foarte probabil sa fie constanta, adica daca ai intr-un punct 85 si in altul 90, si la urmatoarea extractie e foarte posibil sa se pastreze exact aceeasi diferenta.
Mazzer Mini E + SSP brew, Niche, ECM Classika PID + robinet
Espressoman infocat
Posts: 255
Joined: Jun 2018
Cluj-Napoca
Ok, am inteles

Multumesc frumos!
LaPavoni Milano '15, RoK grinder
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)
espressoman amator
Posts: 1.252
Joined: Jul 2013
TIMISOARA
Pana ajunge apa mai rece din interiorul grupului sa - l răcească și pe exterior se încălzește înapoi în interior.... Benzile nu sunt asa de precise, mai mult cu titlu informativ dacă ai grupul cald la 90 grade sau cât ai tu nevoie, este o întârziere foarte mare a informațiilor din interiorul grupului spre benzi. Ca sa ai un feedback rapid îți trebuie un termometru undeva înfipt în interior
[b]rocket giotto timer evoluzione r , cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 , kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.[/b]