Hello There, Guest! Login Register


Cum aproximex temperatura pe benzi?

#1
Salut

Am benzile de temperatura de la userul micrenda (60-90 si 90-120) montate pe grupul unui La Pavoni Professional.

Cat e temperatura reala? Una arata verde-albastru pe 85 si cealalta pe 90...

Oricat am facut incercari, tot timpul exista diferenta asta de 5 grade intre ele. Sunt montate deodata, acum o luna si au facut asa de la inceput...[Image: a17b96c85b9ada6c77646dc0df54dbc3.jpg]

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
#2
Cred ca grupul e mai cald in partea superioara.

De fapt, atat in partea superioara cat si inspre "gatul" care face legatura dintre grup si boiler, grupul e mai cald. E o masuratoare corecta, parerea mea.
 
Reply
#3
Eu foloseam doar cea de 60-90 si lipita in direcția leverului. Extrăgeam majoritatea cafelelor când cea de 85 sra parțial colorata.

parerea mea e ca poți sa ii formezi tehnica in funcție de ce indica in cazul tău. Experimentează si vezi cum îți place mai mult.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#4
(16-09-2018, 09:01)cradun Wrote: Cred ca grupul e mai cald in partea superioara.

De fapt, atat in partea superioara cat si inspre "gatul" care face legatura dintre grup si boiler, grupul e mai cald. E o masuratoare corecta, parerea mea.
Aaa...am inteles Smile)

Si atunci...ar fi corect sa fac mai degraba o medie si sa rezulte ca temperatura in grup ar fi aproximativ 87.5? Pot sa o estimez asa?

Ca daca vreau sa notez temperaturile pe ceva, sa am un reper pentru experimente, am nevoie de o cifra cat de cat, e mai usor decat sa scriu culori Smile)

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
#5
Nu as face o medie, nu cred ca ajuta, grupul pur si simplu are mai multe temperaturi in diferite puncte, asa ca mai bine iei o singura valoare ca reper si o folosesti pe aceea pentru repetabilitate, pentru ca "distributia" temperaturilor in grup e foarte probabil sa fie constanta, adica daca ai intr-un punct 85 si in altul 90, si la urmatoarea extractie e foarte posibil sa se pastreze exact aceeasi diferenta.
 
Reply
#6
Ok, am inteles Multumesc frumos!

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
 
Reply
#7
Pana ajunge apa mai rece din interiorul grupului sa - l răcească și pe exterior se încălzește înapoi în interior.... Benzile nu sunt asa de  precise, mai mult cu titlu informativ dacă ai grupul cald la 90 grade sau cât ai tu nevoie, este o întârziere foarte mare a informațiilor din interiorul grupului spre benzi. Ca sa ai un feedback rapid îți trebuie un termometru undeva înfipt în interior
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, BWT filter, ibric, nivelator mota, multa vointa!


 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)