Espressoman infocat
tulcea
05-11-2015, 15:29
(Edited 05-11-2015, 15:36 by organon.)
Problema oricarui sistem din lumea asta este ca functiioneaza dupa niste reguli.Aceste reguli nu pot fi ignorate.De nimeni.In politica nu poti conduce,organiza, fara structuri.Partidele sunt vrem nu vrem structuri necesare.Vorbesc evident de pluralism si de sisteme democratice,nu de dictaturi.Oricat am fi de subiectivi,de priceputi sau nepriceputi nu putem schimba aceasta realitate,fara partide nu se poate.E nevoie de structuri bine organizate ce functioneaza pe baza unor orientari si programe.
Ca in viata ai parte de tot felul de nenorociti ,de carieristi, de lichele ce se strecoara incercand sa profite la maxim de sistem, e cat se poate de adevarat.Nu-mi propun acum sa fac nu stiu ce teorie,ar fi prea mult de vorbit.
Insa ceea ce cred ca mai trebuie spus pe langa argumentul deloc spectaculos dar necesar, enuntat mai sus ,este o chestiune legata de modul de corectare al aberatiilor din viata politica.In aceste zile am auzit tot felul de teorii ,de la fatalismul cel mai sumbru la revansa cea mai sangeroasa .Ceea ce cred ca e de facut este altceva.Sunt acestea cai sigure de rezolvare?Eu zic ca nu.In cazul primeia nu faci nimic,iar in cel de-al doilea doar distrugi.Oare nu ar fi mai bine ca atunci cand intervine ceva, sa ripostam indiferent de partizanate,subiectivism,ura,complex de superioritate,etc?Sa fim cu adevarat societate civila,nu o masa de manevra pentru persoane foarte foarte interesate in a profita de dramele si tragediile prin care trecem.Uite au fost date cateva exemple.Foarte bine.Dau si eu cateva.Cand acea amarata a fost bagata in puscarie pentru ce s-a intamplat la maternitate acum cativa ani,a iesit cineva in strada sa ceara pana la capat dreptate? Pai poate aflau ca un singur om nu poate face singur de garda intr-o asemenea sectie.Poate aflau ca o tampenie de lege interzicea angajarea de personal necesar de catre manageri.Si domnul boc,nu ,nu e greseala de scriere ,asa il vad eu,s-a comportat fata de seful lui direct si fata institutiile financiare externe ca un obiect.S-aumai inchis si spitale,si in perioada respectiva s-a circulat bine pe la kilometrul zero la urbei noastre dragi si reprezentative.Sa mai aduc aminte de tupeul iesit dein comun al unor hoti dovediti,ale caror nume nu doresc sa le pomenesc ,pentru ca nu merita,de complicitatea unor institutii de forta ,care culmea clameaza dreptatea, in timp ce au un ochi complet inchis?Deh ,exercitiu vechi si ticalos deprins de la academia ochiul si timpanul.Nu e cazul s a folosesc majuscule iarasi.Ei,ce ar fi fost daca la fiecare tampenie de acest gen-si cate au mai fost!-
am fi iesit multi,foarte foarte multi pe strazi cerand indreptare concreta nu generalitati ,fara sa ne uram ,fara sa ranjim unii la altii,lasand patimile de o parte si gandind teafar,oare zic ,numarul leprelor nu ar fi scazut semnificativ,abuzurile nu s-ar fi redus la fel de mult si aierul nu ar fi devenit mai respirabil?Eu cred ca da.Asta este singura sansa,nu racnetele fara argumentatie solida si generalitatile incriminatoare urlate la sugestia unor serpi cu exercitiul captatiei.Am trait dictatura,vorbesc din ce-am trait nu din auzite,mi-a distrus cei mai frumosi ani din viata ca atatora din generatia mea si pot sa spun ca metodele dupa care tot felul de pitecantropi plang azi ,nu sunt
niciodata dar absolut niciodata de dorit si mai ales de repetat.Clar!Dictatura oricui nu este decat o mizerie,o jignire pentru orice fiinta umana integra.Asa ca singurele solutii ,bune sau rele,imperfecte dar singurele pana la urma ,sunt alegerile si acceptarea lor cu onestitate si contestarea tuturor abuzurilor, fara ipocrizie,de catre toti sau macar de cei mai multi dintre noi.Abuzurile nu au culoare politica si de aceea ar trebui sa ne intereseze pe toti.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.