Hello There, Guest! Login Register

Concurs!!! Miss espresso shot!

Exclamation 
Dragi espressomani, a sosit timpul sa ne masuram cestile Smile

Prajitoria Papajacques pune la bataie o punga de cafea (la alegere dintre cele 3 premium) si o punga de ceai din fructe de cafea (Cascara) pentru cel mai frumos shot extras. Pe data de 14 septembrie oprim concursul iar juriul va decide castigatorul. Din juriu fac parte Radu Manea (PJ), Liviu Fratila (espressoman.ro) si ma gandeam si la campionul barista Paul Ungureanu, caci nu ar strica o parere de profesionist. In afara de mine, orice membru al forumului are dreptul sa participe!

Mai mult decat premiul (nu foarte mare, dar din sufet) conteaza frumusetea in sine a intrecerii si a rezultatelor postate de voi pe forum.

Atentie la reguli:

1. Fotografiile si shot-urile de espresso trebuie sa fie facute incepand cu data de 4 septembrie pana pe 14 septembrie ora 23.59. Asadar fiti fairplay si nu stergeti EXIF-ul pozei cu informatiile despre data/ora. Daca nu stiti la ce ma refer, uplodati poza originala si ii fac eu resize. Nu se accepta poze facute anterior datei de 14 septembrie 2012.
2. Fiecare concurent va incarca pe forum, in acest topic, doua fotografii, una cu shot-ul in curgere si cealalta cu ceasca/paharul (pline). Puteti alege orice varianta dintre espresso sau doppio.
3. Nu se accepta fotografii retusate, sub nicio minima forma. Ca si in espresso-ul pe care il bem zilnic, primeaza naturalul.
4. Dimensiunea recomandata este de max 1500 px pe latura cea mai mare.
5. Laptele nu are ce cauta in acest shot! Pentru latte art, promit o competitie separata!
6. Aveti dreptul la o singura incercare!

Miss espresso shot poate sa inceapa!

Succes!
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
A vrut Dan sa fie primul Smile

Ca o precizare pentru urmatoarele poze, nu e nevoie decat de curgere si ceasca/pahar. Celelalte elemente, desi edificatoare in general, nu vor conta in acest concurs! Asta ca sa nu complicam concursul cu probleme de distributie, tampare, puck etc. Oricum, buna aluzia lui dan13, adica n-ar strica pe viitor sa facem si Miss puck Smile)))
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso

Reply
Dragi colegi de hobby si placeri nevinovate,

Eu sustin acest concurs 110% si va asigur ca juriul asteapta cu deosebit interes shot-urile voastre pe adresa redactiei. Smile

Spor la shot-uri!

PS: O sa-l anunt eu pe Paul Ungureanu.

Reply
Se pare ca pozele lui @dan13 au fost prea bune si ne-au intimidat. Nu mai indrazneste nimeni sa-si puna pozele de frica sa nu fie mai slabe decat ale lui.Smile

Am o intrebare totusi referitoare la poza cu extractia: e prelucrata sau si-a pus ochelari de soare cand a pozat? In imaginea reflectata de portafiltru nu i se vad ochii.Cool
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID

Reply
Hai Evolution sa vedem ce poate PID-ul!

Eu nu cred ca s-a intimidat nimeni, doar ca asteapta fiecare sa traga mai multe cadre pana spre final si sa aleaga cea mai buna poza. Sau probabil unii nu au zilele astea o cafea care sa produca crema abundenta si un "shot sexy" Smile

Stai sa vezi pe 14 ca o sa avem cel putin 10-15 poze bune!

Reply
Mai sunt 4 zile baieti! Hai!

Reply
Pentru ca trebuie sa existe si locul 2,3...104...Tongue

Reply
Bravo!
Nu e nici pe departe transata lupta pentru locul 1!

Reply
Liviu,
nu sunt poze cu calitatea unora pentru un concurs dar din respect pentru initiativa ta ti le trimit prin email . Sunt mai multe , selecteaza , tu te rog , pe cele care crezi ca raspund cerintelor .

Am folosit un amestec facut ad-hoc cu Mihai din 4 blenduri pe care le avea deja prajite. Dimineata am facut primul shot din 14,34 g . Daca ar fi urmat si al 2-lea as fi macinat cu 1-2 gradatii mai fin si as fi obtinut un con putin mai subtire , o crema o idee mai consistenta si as fi contracarat din efectele prajirii mai light al boabelor , adica aciditate usor peste preferinta mea - dar probabil pe placul multor altor espressomani ( raman la prajirea ramane full city )

Si asa rezultatul din ceasca destul de prezentabil , gustul bun iar retrogustul de durata .

O zi buna tuturor si extractii minunate !

Attached Files Thumbnail(s)

BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Am atasat in postul de mai sus fotografiile trimise de Radu, conform regulii de doua poze/concurent.

AMR 3 zile!

Reply
(11-09-2012, 12:54)Lyvyoo Wrote: Am atasat in postul de mai sus fotografiile trimise de Radu, conform regulii de doua poze/concurent.

AMR 3 zile!

Multumesc Liviu ,
Asa cum ti-am scris poza este cu ceasca mai goala deoarece am apucat sa beau din ea inainte sa realizez ca trebuia si o poza de sus .
In cealalta poza , din lateral se vede bine cam ce crema a iesit dar , din pacate nu este prea reusita insa gustul si calitatea shotului au fost la inaltime .

Extractii reusite tuturor !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Pun si eu doua de azi dupa amiza! In afara concursului desigur Smile

Reply
(11-09-2012, 14:57)raducarutasu Wrote: .....insa gustul si calitatea shotului au fost la inaltime .
...
La mine gustul a fost asa de reusit ca n-am mai apucat sa pozez decat atat:
Big Grin

@Lyvyoo: nu te-ai putut abtine, vrei sa timorezi concurentii?

Reply
Care va sa zica esti mai enigmatic Smile Maine intai pozezi apoi bei!

Am prins si eu o Ethiopia Harrar foarte cremoasa de la un prajitor din Pitesti si nu m-am putut abtine, intr-adevar Smile

Reply
Liviu te declar castigator. :-)
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5

Reply
Contrar aparentelor, poate iesi o poza frumoasa si fara portafiltru bottomless! Nu iti face griji! Uite un exemplu aici sau altul si mai frumos aici!

Sa nu se inteleaga gresit, nu se va premia spectaculozitatea fotografiei ci rezultatul propriu-zis!

Reply
Eventual gustul transmis :-). Curgerea din fotografiile date exemplu eu personal nu o regasesc la multe din cafele cumparate.
Ma opresc. Las concurentii sa posteze. Bafta
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5

Reply
Si 2 poze de la un incepator Wink

[Image: img2703wb.jpg]

[Image: img2705uo.jpg]
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Reply
Nostalgie....Mi-am amintit de Pure-ul meu... Acum e pe la Constanta!

Reply
Pentru ca si mie imi place ceea ce beau, anin si eu 2 poze. Ii tare greu cu numai 2 maini Sad
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Bravo!

Ma gandeam sa prelungesc concursul pana duminica seara, ca sa putem juriza luni! In weekend s-ar putea sa fie mai greu sa dau si de Radu si de Paul si de mine Smile

Deci ce sa mai vorbim, concursul se prelungeste pana DUMINICA LA ORA 23.59!!!!!!! Luni aflam castigatorul!

Smile

Reply
Da da! Rezultatul va fi afisat luni dimineata, la cafea! Smile

Reply
ma bag si eu cu doua poze
foarte frumoase shot-uri, felicitari tuturor!

BEZZERA MAGICA | EUREKA MIGNION SPECIALITA | BEHMOR 2020SR PLUS

Reply
E bataie mare la podium dom'le...

Reply
Asta obtin eu in momentul de fata.

(observ acum ca acea "blanita" de tigru arata mai frumos cand cafeaua curge prin picurator pe "rotunjimile" cestii decat cand cade direct prin "portafiltrul decupat")
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Reply
Si un ristretto pentru goofy. (curs prin picurator)

HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Reply
Felicitari tuturor pentru poze!

Pun si eu doua pe ultima suta de metri, sa fie la numar.

Reply
Cum sa NU tampezi si dozezi, part I:

Disclaimer: Vineri mi-am recuperat portafiltrul proaspat taiat si de-asta pozele sunt cam crappy Smile

P.S: Scuze pentru pozele imense. Inca invat sa postez pe forumuri.

ti-am editat eu postul si ti-am editat fotografiile si le-am upload-at aici, fiindca de pe alte site-uri pot sa dispara.
Fane

Reply
(16-09-2012, 22:18)anticristi Wrote: Cum sa NU tampezi si dozezi, part I:
D-astea avem. Solutii?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(11-09-2012, 16:06)Lyvyoo Wrote: Pun si eu doua de azi dupa amiza! In afara concursului desigur Smile

cand am vazut pozele tale am zis ca participi cu ele la concurs, dupa aia am citit mesajul. Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)