Welcome Back Log In Create Account

Comparatii / versus G-iota

(28-07-2021, 10:13)cradun Wrote: ...e adevarat ca in cam orice espresso tasting chart avem categorii pentru tot felul de note, dar nu si pentru corp. 

you sure ?  Confused Huh

Reply
(29-07-2021, 11:56)renatoa Wrote:
(28-07-2021, 10:13)cradun Wrote: ...e adevarat ca in cam orice espresso tasting chart avem categorii pentru tot felul de note, dar nu si pentru corp. 

you sure ?  Confused Huh

Eu prefer doar de la „Buttery” in jos :D

Reply
A, tare, nu stiam. Ai idee ce carte e?
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
https://shopgoldleaf.com/products/coffee-journal

(29-07-2021, 12:19)distrugatorul Wrote: Eu prefer doar de la „Buttery” in jos :D

... unsurosul :)

Reply
(29-07-2021, 12:43)cradun Wrote: A, tare, nu stiam. Ai idee ce carte e?
Nu știai că ai enunțat un non sens sau nu știai că orice protocol de cupping punctează body?

Toate astea presupunând că cineva face grading la o cafea folosind espresso ca metodă...

Reply
Am scris "espresso tasting chart", nu protocol de cupping sau grading. Nu evaluam cafeaua aici, evaluam rezultatele unei rasnite, nonsens in acest thread ar fi fost sa ne referim la cupping sau la grading.

Reply
E non sens să nu evaluezi body la un "espresso tasting" ... E in categoria ”apă chioară" când se discută despre o extracție de peste 22% versus "corp din plin" la o extracție sub 18%. Evident, ignorând cu grație cafeaua supusă extracției.

Nu înțeleg de unde a apărut ideea dar ca multe alte generalizări forumistice, I guess anything goes.

Reply
Pana la urma se pare ca avem consens, extractiile in espresso cu G-Iota sunt lipsite de corp, dar acceptabile pentru unii, excelente pentru altii, ba chiar o ocazie excelenta pentru montajul cutitelor SSP "all-purpose". Ramane fiecare sa testeze rasnita la sediul importatorului, pentru ca avem aceasta oportunitate, si sa faca o alegere in cunostinta de cauza. 

Insa daca ar fi sa fac o precizare, as spune nu se modifica numai corpul, ci gustul in ansamblul sau. Si ca am mentionat si notiunea de "echilibru". Nu am zis "extractie corecta" ci "echilibru" (de exemplu, aici, pun link-ul nu pt ca imi place sa ma citez, ci pentru ca mi se pare important sa spun ca nu e vorba de o preferinta oarba pentru ca "asa e corect", ci de gust).

Hai cu blind tasting-ul...

Reply
Eu sunt 101% convins că tu nu ai băut un espresso extras corect, dintr-o cafea prăjită light.

Reply
Posibil. Zi-mi tu cum se defineste asta, cum se extrage asta si caut. Ce am baut eu pana acum: omniroast la cafenea, prajita de espresso la cafenea (de exemplu, Guido, pe GS3 + Mythos mi-a ramas in minte ca fiind un exemplu de gust pe care tind sa il consider ideal, acum au alt setup acolo), acasa cu rasnitele si cu espressoarele din dotare inclusiv cafea de filtru extrasa pe espressor,  inclusiv cu Mazzer-ul cu SSP-urile de brew, in single dose si cu cafea in hopper, dar nu pot sa spun ca am simtit ceva memorabil cu cafea prajita pt filtru in espresso.

Reply
Ca sa citez pe cineva cu opinii coerente "Notiuni de tipul "corect" sau "calitativ" sunt extrem de subiective si tin foarte mult de perceptia si educatia fiecarui consumator" .
PS. Eu nu sunt de acord cu afirmatia dar am citat pentru a sublinia coerenta ;)
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Pana la urma bem espresso extract corect, după știința cuiva, sau bem ce ne place noua?
Parca sunt mai lunistit de când nu mai caut gustul perfect în cafeaua prăjită light x omniroast, cum ii ziceți :).. Nici un shot acru, amar, fara corp etc
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Nu cred ca din dorinta de a fi linistiti bem espresso, ci majoritatea celor de aici o fac pt cautarea de note si explorarea de gusturi, cu toata bataia de cap ce vine de aici.

Reply
Clar, eu m am referit strict la mine :), just am opinion.

Reply
Stai liniștit Florine, nu ești în niciun pericol iminent...

Reply
Asta mi a plăcut dev :), chiar m ai făcut sa rad.

Reply
Credeti ca merita sa achizitionez G Iota in loc la Lelit PL043MMI sau sa mai astept un pic sa apara Eureka Oro (sau chiar Lelit PL72 desi nu e SD)? Mersi
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
(04-08-2021, 15:26)RazvaNNN Wrote:
(04-08-2021, 15:15)RaduNim Wrote: Poți face și un test de aliniere? Poate și aici au schimbat ceva..... S-ar putea sa fi dat o veste buna pentru multă lume cu anunțul tău Smile
Mult succes atunci! Extracții cat mai reușite!

o sa incerc :D abia acum am intrat in randul "espressomanior", este prima rasnita

(04-08-2021, 15:17)Daniul Wrote: Credeti ca merita sa achizitionez G Iota in loc la Lelit PL043MMI sau sa mai astept un pic sa apara Eureka Oro (sau chiar Lelit PL72 desi nu e SD)? Mersi

Cu siguranță e mai bună decât mmi. Am avut eu la început mmi si îți garantez ca nu o poți compara cu G-Iota cu toate ca nu am testat-o pe cea din urmă
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
A facut cineva o comparatie intre ea si Lelit PL72?
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)