Welcome Back Log In Create Account

Comandă grup termometru E61 "nepotul juvete Suca de la Craiova"

Cod Eori ca sa scoti din vama produse din afara europei, daca nu ai, iti face vama dl. DHl pentru 108ron.
Cazul 1: comanda mai mică de 10 euro-nu vei mai plăti nimic;
Cazul 2: comanda cu valoare între 10 și 150 euro-plătești TVA, adică 19% din valoarea acesteia;
Cazul 3: comanda depășește suma de 150 euro-plătești TVA plus o taxă vamală (calculată de vameș la momentul respectiv, variază în funcție de produsul comandat).
Sa revenim la topic, daca ai comandat 20 de termometre, de ce nu ai luat si unu cu adaptor, ca tot ai platit drumu, pentru multiplicare.
Daca faceai comanda de termometre cu adaptor, fara TVA platit la el, eu eram multumit. Daca citeai topicul, noi nu am comandat din cauza TVA-ului.
Unde erai, cand noi te cautam ???
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.

(30-01-2017, 19:12)SIM78 Wrote: Cod Eori ca sa scoti din vama produse din afara europei, daca nu ai, iti face vama dl. DHl pentru 108ron.
Cazul 1: comanda mai mică de 10 euro-nu vei mai plăti nimic;
Cazul 2: comanda cu valoare între 10 și 150 euro-plătești TVA, adică 19% din valoarea acesteia;
Cazul 3: comanda depășește suma de 150 euro-plătești TVA plus o taxă vamală (calculată de vameș la momentul respectiv, variază în funcție de produsul comandat).
Sa revenim la topic, daca ai comandat 20 de termometre, de ce nu ai luat si unu cu adaptor, ca tot ai platit drumu, pentru multiplicare.
Daca faceai comanda de termometre cu adaptor, fara TVA platit la el, eu eram multumit. Daca citeai topicul, noi nu am comandat din cauza TVA-ului.
Unde erai, cand noi te cautam ???
foarte simplu,eu le cumpar din china iar cel modificat este cumparat din  china si modificat  in korea.
Cei din korea nu raspund la mail.
din acest motiv vreau sa cumpar unul modificat de koreeni de la un membru care l are deja
nu vreau sa fac comanda de termometre cu adaptor nici cu si nici fara tva ,am nevoie doar de unul singur dupa care sa mai fac 100,sa poti cumpara si tu si altii k tine, la un pret rezonabil.
Rocket evoluzione v2 -rocket fausto

Stiu ca unii fierbeti... dar inca nici un semn de termometre... asta e posta, astea sunt vremurile...
Avem motive mult mai grave sa fierbem decat un amarat de grup :)

(01-02-2017, 17:30)renatoa Wrote: Stiu ca unii fierbeti... dar inca nici un semn de termometre... asta e posta, astea sunt vremurile...
Avem motive mult mai grave sa fierbem decat un amarat de grup :)
Nu-i problema.
Daca era in baza coreanului dura cel putin o luna din cate am inteles.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Ca paranteza, stii ce face postasita de la Posta Romana sotiei? a comandat mai multe colete din china, marunte, vreo 20. Si ii vine aproape zilnic cate un colet. Ca sa nu se ridice vita de pe scaun, ii spune ca i-a fost retrimis avizul pt acelasi colet care l-a ridicat ieri sau alataieri deja. =)) 

*admin edit - keep calm and drink good coffee

Sunt inscris in primii 5 din group buy,insa nefiind in viitorul apropiat prea mult acasa,ii cedez locul meu userului Robert Kovacs.O sa ma inscriu insa pentru achizitie tura viitoare.Multumesc

Hedone face doar adaptoarele cerute. Modificările termometrelor le putem face si noi. Nu?
De ce sa rămână cu ele?
Brasilia Mini Classic HX, Kinu M47,Motta Europa

O sa fac eu modificarea la unul, ca sa fiti pregatiti de eventuale capcane ce pot apare.
Dar le trimit asa cum imi cereti.

Ca in multe alte domenii, omul sfinteste locul... sau invers...
Nu e prima oara cand aud "aprecieri" la adresa Postei Romane, cand de fapt un om... sau mai multi... sunt cei care le merita, nu institutia.
Ce pot sa zic de ale noastre este ca sunt niste dulci, am o relatie excelenta, daca puteti crede le iau martisoare de 1 martie, din suflet, fara nici o obligatie... si n-au vazut niciodata o ciocolata de la mine ! ca sa nu credeti ca de asta sunt dulci... :)
Credeti ca intra in obligatia de servici sa ma sune in avans cand au sa imi livreze un pachet, asa cum face doar un curier? Nu cred ca institutia le da telefon cu minute nelimitate pentru asta... :s

Asa ca ma trezii in dimineata asta cu un apel... ghici pentru ce ! :D
Ati ghicit... au venit ! :)

Am si vorbit cu Dragos, dupa ce postez ma duc la Hedone sa mesterim...

Despre termometre... sunt pe sistem metric, au tija de 4, nu 4.23 (1/6") !
Ce ar fi insemnat sa ne grabim si sa facem adaptoarele cu gaura de 4.2 si acum sa avem niste termometre care se batzaie...
De viteza par ok, nu mai am taylor-ul sa pot compara, dar par similare.
De precizie... meh... cam pe langa... apa care fierbe o arata ca ar avea 101.9-102 grade, se plimba intre astea 2 valori... deci fiecare va trebui sa isi afle propriul offset si sa tina seama de el. Poate ca au fost calibrate undeva in China intr-o zona muntoasa, la 600m altitudine, asa s-ar explica cele doua grade offset... :s
Nu le-am testat pe toate 5 ca sa vad macar daca eroarea e consistenta... urmeaza sa o fac.

Dar cea mai placuta surpriza a fost constructia... nu sunt capsate ca Taylor, asa ca sper sa nu mai fie nevoie de scurtarea firelor, ci doar facuta o bucla cu ele in carcasa, atat cat sa ramana afara doar lungimea necesara pentru "Suca".
De asemenea si taierea tijei este acum simpla, nu mai trebuie facuta cu atentie sa nu ating firele...

Sper luni sa fie gata si sa le pot trimite, totul depinde de cum se misca Hedone acum...

Sa comand oare urmatoarele ... x bucati termometre, sau predau "afacerea" altcuiva ? :s Huh
Sincer m-au cam... obosit... interventiile din ultimele zile... :(

Attached Files Thumbnail(s)

(02-02-2017, 11:18)renatoa Wrote: Ca in multe alte domenii, omul sfinteste locul... sau invers...
Nu e prima oara cand aud "aprecieri" la adresa Postei Romane, cand de fapt un om... sau mai multi... sunt cei care le merita, nu institutia.
Ce pot sa zic de ale noastre este ca sunt niste dulci, am o relatie excelenta, daca puteti crede le iau martisoare de 1 martie, din suflet, fara nici o obligatie... si n-au vazut niciodata o ciocolata de la mine ! ca sa nu credeti ca de asta sunt dulci... [Image: smile.gif]
Credeti ca intra in obligatia de servici sa ma sune in avans cand au sa imi livreze un pachet, asa cum face doar un curier? Nu cred ca institutia le da telefon cu minute nelimitate pentru asta... [Image: confused.gif]

Asa ca ma trezii in dimineata asta cu un apel... ghici pentru ce ! [Image: biggrin.gif]
Ati ghicit... au venit ! [Image: smile.gif]

Am si vorbit cu Dragos, dupa ce postez ma duc la Hedone sa mesterim...

Despre termometre... sunt pe sistem metric, au tija de 4, nu 4.23 (1/6") !
Ce ar fi insemnat sa ne grabim si sa facem adaptoarele cu gaura de 4.2 si acum sa avem niste termometre care se batzaie...
De viteza par ok, nu mai am taylor-ul sa pot compara, dar par similare.
De precizie... meh... cam pe langa... apa care fierbe o arata ca ar avea 101.9-102 grade, se plimba intre astea 2 valori... deci fiecare va trebui sa isi afle propriul offset si sa tina seama de el. Poate ca au fost calibrate undeva in China intr-o zona muntoasa, la 600m altitudine, asa s-ar explica cele doua grade offset... [Image: confused.gif]
Nu le-am testat pe toate 5 ca sa vad macar daca eroarea e consistenta... urmeaza sa o fac.

Dar cea mai placuta surpriza a fost constructia... nu sunt capsate ca Taylor, asa ca sper sa nu mai fie nevoie de scurtarea firelor, ci doar facuta o bucla cu ele in carcasa, atat cat sa ramana afara doar lungimea necesara pentru "Suca".
De asemenea si taierea tijei este acum simpla, nu mai trebuie facuta cu atentie sa nu ating firele...

Sper luni sa fie gata si sa le pot trimite, totul depinde de cum se misca Hedone acum...

Sa comand oare urmatoarele ... x bucati termometre, sau predau "afacerea" altcuiva ? [Image: confused.gif] [Image: huh.gif]
Sincer m-au cam... obosit... interventiile din ultimele zile... [Image: sad.gif]

Salut  Renatoa,

o recomandare pentru verificarea "acuratetii" ar fi sa introduci un termometru din lotul primit alaturi de un alt termometru (personal) intr-un pahar de apa la aceeasi adancime (fundul paharului)... e doar o parere personala nu stiu cat de precisa este (eu am folosit-o pentru a imi "recalibra" un termometru cu tija mecanic)

Cat despre predarea afacerii... fiecare membru este liber sa isi aleaga furnizorul de servicii (echipamente) asa ca problema nu este aici, cine se grabeste si le vrea ieri ,nu are rost sa facem comentarii despre atituniea asta, cred ca a gresit topicul iar interventiile trebuiesc facute la subiect (din nou, pentru mine discutia a fost clara de la inceput).

Apreciez implicarea ta cat si a celor de la Hedone (ii salut pe calea asta), si executa-le cum stii mai bine fara graba si alte explicatii.

Toate cele bune  [Image: 57.gif]
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 

Subscriu cu ce a precizat colegul si apreciez implicarea ta.
Cum am asteptat atata vreme fara ele mai putem astepta cat e nevoie pana sunt gata.

So take your time!

(02-02-2017, 12:44)gorexxx Wrote:
(02-02-2017, 11:18)renatoa Wrote:  

Cat despre predarea afacerii... fiecare membru este liber sa isi aleaga furnizorul de servicii (echipamente) asa ca problema nu este aici, cine se grabeste si le vrea ieri ,nu are rost sa facem comentarii despre atituniea asta, cred ca a gresit topicul iar interventiile trebuiesc facute la subiect (din nou, pentru mine discutia a fost clara de la inceput).

Apreciez implicarea ta cat si a celor de la Hedone (ii salut pe calea asta), si executa-le cum stii mai bine fara graba si alte explicatii.
Brasilia Mini Classic HX, Kinu M47,Motta Europa

Am convenit ultimele detalii, sambata dimineata sunt gata, facem si proba, luni voi putea expedia.

Rog cei 5 din prima serie:
sim78
cyrusct82
dantt -> RobertKovacs
io_nutz
gorexxx

sa ma contacteze PM pentru adresa si detalii de plata.
Pretul va fi 90 lei adaptor + 48 lei termometru + cheltuieli postale.

Modalitatile de plata cele mai avantajoase ar fi banking online la ING sau Bancpost, ultima merge si cu depunere cash la ghiseu comision zero.
Cel mai dezavantajos e cu plata ramburs, se mai adauga cam 5-7 lei.
Trimiterea prin Posta Romana ar fi cam 7 lei, curier... ala care este...

Tot PM rog confirmare pentru seria a doua, compilata din postarile in topic:
organon?
mihai123?
Fireworker
daniel
axy76?
madalinr1
lisimah
simplu_dan?

De asemenea, cine vrea adaptoare, fara termometru, poate cere oricand, poate chiar direct la dragos/hedone.

Cam asa vine treaba...

https://www.youtube.com/watch?v=KsH86b6CeqA

Tija este taiata intentionat mai mare, imi spuneti fiecare cum o preferati, eventual chiar si netaiata...
Nu mai trebuie lipita, intra foarte fest si sta suficient de stabila doar prin frecare.
Coreeanul vad ca o taie cat sa stea termometrul lipit de adaptor, revedeti imaginea din pagina 2, postul #54... Dragos a sugerat ca s-ar putea sa se cam incinga si sa topeasca plasticul... :s asa ca decide fiecare cata lungime ii lasa in aer.

Referitor la montare, nu uitati saiba de cupru de la busonul original, este musai !
Nu ar strica si un strat de banda de teflon, asa cum puteti vedea in aceeasi imagine citata mai sus.

Partea de jos care intra in grup nu este prea lungă?
 HX,F6.

Nu, s-a facut proba pe grup la Hedone.
E adevarat ca e mai lunga decat cel coreean, dar am zis ca e bine sa fie cat mai mult imersata in canalul pe care vine apa.

Poate se obturează canalul fiind așa lungă,canalul din grup are cred 5 mm și tija cred că vreo 4mm.
 HX,F6.

(04-02-2017, 16:35)hhanu Wrote: Poate se obturează canalul fiind așa lungă,canalul din grup are cred 5 mm și tija cred că vreo 4mm.

Este posibil sa aibe dreptate. Pe canalul acela vine un anumit volum de apa. Introducand acea tija, volumul de apa v-a trece prin difenta dintre canal si tija dupa care in grup... comparativ eric si korean par sa aibe aceeasi lungime care se insereaza dar care nu obtureaza canalul din grup.

Doar o parere personala daca gresesc corectati-ma.

Toate cele bune

Atunci intarziem expedierea ca sa mai facem luni niste teste.

Nu cred ca volumul ar fi problema la presiunea cu care vine apa aia ... :s

Ar fi bine daca ne-ati ajut cu dimensiuni cat mai exacte cat sa fie varful imersat, de la filet incolo... sau la ce distanta de filet este acea bifurcatie.

Ups am greșit poza

[Image: 094c40b86992470ff1ae946d3ae06d8a.jpg]

Acolo este bifurcația
 HX,F6.

(04-02-2017, 18:55)renatoa Wrote: Atunci intarziem expedierea ca sa mai facem luni niste teste.

Nu cred ca volumul ar fi problema la presiunea cu care vine apa aia ... :s

Ar fi bine daca ne-ati ajut cu dimensiuni cat mai exacte cat sa fie varful imersat, de la filet incolo... sau la ce distanta de filet este acea bifurcatie.

Aici sunt toate dimensiunile termometrului Eric:

https://www.google.ro/url?sa=t&source=we...pY67VWWtVg

(04-02-2017, 19:30)hhanu Wrote:
Ups am greșit poza

[Image: 094c40b86992470ff1ae946d3ae06d8a.jpg]

Acolo este bifurcația

Salut,
Te rog ia masura de la terminarea filetului la varful termometrului ( sa se vada cat intra).

B

Pai și filetul intra in grup

Vedeți că nu toate grupurile sunt identice poate să difere câțiva mm.
 HX,F6.

(04-02-2017, 19:44)hhanu Wrote: Pai și filetul intra in grup

Filetul intra in grup exact cat are grupul filet, probabil o marime standard. Ce ne intereseaza pe noi este lungimea sondei de dupa filetul acela.

B

Pagina 6 din link max: 3/8" lungimea sondei de dupa filet.

B

(04-02-2017, 19:36)gorexxx Wrote: ...

...

Din documentul asta eu inteleg ca lingimea varful dincolo de filet este 3/8" = 9.5mm.

Ce mie se pare mie discutabil este ca dincolo de bifurcatia apa nu mai curge, si va fi cel mult un pic turbulenta in jurul bifurcatiei... dupa care in zona busonului va fi stationara/statuta... si nu stiu cat de corecta va mai fi citirea in cazul asta... as zice ca trebui sa fie in fluxul de apa curgatoare ca sa simta orice variatie in timpul extractiei...
Deci as intra macar cu varful ascutit al sondei in bifurcatia in T, daca vi se pare ca dincolo de ea obturarea canalului ar perturba functionarea... :s Huh

(04-02-2017, 12:52)renatoa Wrote: Cam asa vine treaba...

https://www.youtube.com/watch?v=KsH86b6CeqA

Tija este taiata intentionat mai mare, imi spuneti fiecare cum o preferati, eventual chiar si netaiata...
Nu mai trebuie lipita, intra foarte fest si sta suficient de stabila doar prin frecare.
Coreeanul vad ca o taie cat sa stea termometrul lipit de adaptor, revedeti imaginea din pagina 2, postul #54... Dragos a sugerat ca s-ar putea sa se cam incinga si sa topeasca plasticul... :s asa ca decide fiecare cata lungime ii lasa in aer.

Referitor la montare, nu uitati saiba de cupru de la busonul original, este musai !
Nu ar strica si un strat de banda de teflon, asa cum puteti vedea in aceeasi imagine citata mai sus.

Tija la Eric are 7/16".

B

Asta incerc sa spun că dimensiunea corecta este de unde se sprijină fitingul pe grup până la mijlocul bifurcației din grup.
 HX,F6.

(04-02-2017, 19:55)renatoa Wrote:

...

Din documentul asta eu inteleg ca lingimea varful dincolo de filet este 3/8" = 9.5mm.

Ce mie se pare mie discutabil este ca dincolo de bifurcatia apa nu mai curge, si va fi cel mult un pic turbulenta in jurul bifurcatiei... dupa care in zona busonului va fi stationara/statuta... si nu stiu cat de corecta va mai fi citirea in cazul asta... as zice ca trebui sa fie in fluxul de apa curgatoare ca sa simta orice variatie in timpul extractiei...
Deci as intra macar cu varful ascutit al sondei in bifurcatia in T, daca vi se pare ca dincolo de ea obturarea canalului ar perturba functionarea... :s Huh

Sincer sa fiu cred ca ajunge: apa in presiune umple toate golurile ( deci si dupa T) dupa care se scurge... adica o ia pe T inspre grup.

B

(04-02-2017, 19:58)gorexxx Wrote:
(04-02-2017, 19:55)renatoa Wrote:

...

Sincer sa fiu cred ca ajunge: apa in presiune umple toate golurile ( deci si dupa T) dupa care se scurge... adica o ia pe T inspre grup.

B

Din cauza asta varful tijei NU trebuie sa vina la mijlocul T ului ( va optura) ci la marginea lui.

B

Eu am măsurat la mine. Locul până unde se întâlnesc cele 2 canale se află acolo unde se termină și filetul pt șurub. La mine de la marginea grupului (din exterior) si pana la canal sunt aproximativ 13mm.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Deci inseamna ca si eric "obtureaza" cat de cat... Huh daca varful continua 3/8" dincolo de filet... :s

Idem 13 mm și la mine
 HX,F6.

(04-02-2017, 20:25)renatoa Wrote: Deci inseamna ca si eric "obtureaza" cat de cat... Huh daca varful continua 3/8" dincolo de filet... :s

Lundu-ma dupa pdf ul postat mai devreme, filetul are 0.315" iar lungimea tijei este intre 1/4" si 3/8", si cele postate de colegi adica acea lungime de 13 mm, eu personal as opta pentru o lungime de 11-12 mm. Cu alte cuvinte nu as optura acel canal dar m-as opri cu varful tijei, la marginea lui.

B

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)