Am baut azi un shot dintr-o cafea de la Burdet la Coloniale, in Campulung Muscel, gustul foarte fain, notele dulci de nuci si lapte usor de identificat.
Am venit pornit sa beau un shot dublu si sa plec repede pt ca nu aveam mult timp la dispozitie, insa dupa 30 de minute inca stateam la discutii cu managerul de acolo despre cafea, politica si despre viata in Suedia unde au stat o perioada managerul si sotia lui.
E inca un loc care imi adevereste mie ca apare un nou trend despre care imi place mie sa glumesc ca, dpdv social/cultural, in loc sa mergi la birtul satului/cartierului, te opresti la cate o cafenea cu atmosfera foarte primitoare, unde iti primesti doza zilnica de serotonina (pe langa cea de cofeina) din interactiunea sociala cu oameni faini.
In week-end lucreaza acolo managerul si sotia lui si in timpul saptamanii inteleg ca barista este alta persoana.
Pe scurt, e genul de loc pe care il vezi recomandat in ghidurile Lonely Planet ca "highly recommended", adica trebuie sa il cauti "pe stradute", dar e foarte ingrijit si cu mult suflet si unde mereu gasesti ceva special, fie ca e vorba de cum e aranjat locul, fie ca e vorba de produsele vandute, fie de personalitatea celor care gestioneaza localul.
Foto exterior si interior si pagina facebook.
Am venit pornit sa beau un shot dublu si sa plec repede pt ca nu aveam mult timp la dispozitie, insa dupa 30 de minute inca stateam la discutii cu managerul de acolo despre cafea, politica si despre viata in Suedia unde au stat o perioada managerul si sotia lui.
E inca un loc care imi adevereste mie ca apare un nou trend despre care imi place mie sa glumesc ca, dpdv social/cultural, in loc sa mergi la birtul satului/cartierului, te opresti la cate o cafenea cu atmosfera foarte primitoare, unde iti primesti doza zilnica de serotonina (pe langa cea de cofeina) din interactiunea sociala cu oameni faini.
In week-end lucreaza acolo managerul si sotia lui si in timpul saptamanii inteleg ca barista este alta persoana.
Pe scurt, e genul de loc pe care il vezi recomandat in ghidurile Lonely Planet ca "highly recommended", adica trebuie sa il cauti "pe stradute", dar e foarte ingrijit si cu mult suflet si unde mereu gasesti ceva special, fie ca e vorba de cum e aranjat locul, fie ca e vorba de produsele vandute, fie de personalitatea celor care gestioneaza localul.
Foto exterior si interior si pagina facebook.
Mazzer Mini E + SSP brew, Niche, ECM Classika PID + robinet