Hello There, Guest! Login Register


Clasificare Grupuri Saturate vs Non Saturate

#1
Salutare,

Incercand sa dau un raspuns la un comentariu dau peste o clasificare interesanta facuta de cei de la Clive Coffee : 

https://clivecoffee.com/product-category...roup-head/

Desi e un termen care este vehiculat in esenta de La Marzocco si a fost asociat atatia ani cu stabilitate termica si consistenta datorita reputatiei producatorului cel mai cunoscut in zona aceasta, in clasificarea asta apar branduri destul de "exotice" daca ar fi sa consideram reputatia legata de stabilitatea termica Smile 

Pana la urma, ar trebui sa consideram ca deja celebra sintagma "grup saturat"nu inseamna neaparat o stabilitate termica predefinita si sa facem deja distinctie intre tipurile de grupuri saturate? 

Personal cred ca daca acceptam definitia Clive Coffee,

"Saturated group heads are essentially surrounded by an extended section of the boiler. This means they warm up much faster than E61 group heads and hold a specified temperature more precisely."

ar trebui sa studiem mai atent cum sunt gandite aceste grupuri saturate inca de la inceput si sa vedem care elemente constructive le fac cu adevarat mai stabile / instabile termic, pentru ca e clar ca sunt diferente destul de mari intre modele respective.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)