Hello There, Guest! Login Register


Clarificare/delimitare categorii de espressomani

#1
Dupa oarece contre cu unii colegi mi-am dat seama de un lucru. Pe acest forum activeaza mai multe feluri de cafegii, adica vreo 3 dupa mine:
- espressomanii 3dr wave - titularii
- espressomani mai spre clasic/italian
- cafegii alternativi.
E normal sa existe multe dezacorduri de genul "mere cu pere".

Nu s-ar putea cumva declara apartenenta la unul dintre grupuri pentru a evita tensiuni inutile?

In alta ordine de idei, butonul de like cred ca e "must have"
Gaggia Espresso; Quamar T80e;
 
 
Reply
#2
Deci avem o schisma trei in unu? Smile Cine este patriarhul Fotie ,ca noi,desi ortodocsi ,ne-am dat cu papistasii italieni? Big Grin
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
#3
Cred ca se vede din echipare... Tongue

LE: Cred ca putem si sa trecem acolo in semnatura si ceva gen "Cafegiu de valul al doilea"...
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#4
Nu cred ca este vorba de apartenenta la un val , am impresia ca mai mult tine de gust . Unuia place cafeaua mai light prajita si pregatita la V60 , spre exemplu , altuia espresso pregatit in stil clasic . Tine de gusturi , frumusetea cafelei tocmai in asta consta , arata altceva in functie de prajire , macinare , mod de servire si nu in ultim rand ( as putea spune chiar in primul rand ) de perceptia fiecaruia .
Nu cred ca putem discuta gusturile
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#5
(04-01-2016, 22:23)honciucmihai Wrote: Nu cred ca este vorba de apartenenta la un val , am impresia ca mai mult tine de gust ....

Nu cred ca putem discuta gusturile

Exact!
Poti aprecia la fel de bine si un espresso, si un V60...
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#6
Te poti considera 3rd wave si fara sa o prepari espresso.

"Distinctive features of third wave coffee include:
direct trade coffee,
high-quality beans (see specialty coffee for scale),
single-origin coffee (as opposed to blends),
lighter roasts, and latte art.

It also includes revivals of alternative methods of coffee preparation, such as vacuum coffee and pour-over brewing devices such as the Chemex and Hario V60."
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)