Espressoman fresh
Bucuresti
16-12-2017, 16:51
(Edited 16-12-2017, 16:51 by snowgoose.)
Salut,
După un pic de studiu pe net am înțeles cum că Mazzer Super Jolly ar fi "the holy grail" of espresso grinders. Aș avea nevoie de câteva clarificări dacă se poate, pentru că nu prea înțeleg diferențele dintre diferitele modele. (Menționez că totul este pentru utilizare acasă)
- văd că există modelele "Electronic", care sunt toate mai scumpe decât echivalentele lor non-Electronic. Dacă înțeleg bine, au aceleași cuțite, diferența făcând-o faptul că nu au dozator. (Mai e și altceva? Ce este de fapt "electronic" în ele?)
- văd că există Super Jolly manuală - aprox. 3000 de lei și Super Jolly automată - aprox. 4000 de lei. Care e diferența între ele? Mă afectează în vreun fel, dat fiind faptul că e vorba de folosire casnică?
- care e faza cu Mazzer Mini? Partea cu "mini" îmi sună mai potrivită pentru utilizare casnică. Există și vreo diferență în calitate?
- ce e
asta, care pare mai ieftină decât celelalte?
Mulțumesc mult pentru ajutor!
espresso aficionado
de peste Prut
eu, avand Mazzer Mini, as merge la moment cred pe asta
http://barshaker.ro/Baratza-Sette270W
sau varianta fara cantar incorporat, mai ieftina
http://finenoble.ro/baratza-sette-270.html
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Piatra Neamt
In ziua de azi pasionatii cauta rasnite pretabile single dose ceea ce Mazzer nu sunt. Conceptul de "holly grail" se refera la faptul ca rasnitele Mazzer se gasesc la preturi foarte bune pe piata sh si ofera rezultate corecte in espresso. Nu prea recomanda nimeni rasnite Mazzer noi fiindca exista alternative mai ok pentru home-use fara modificari sau adaptari.
Variantele electronice au acea palnie de inox.
Mazzer Mini exista in 3 variante: Electronic A, cu butone programabile, sau B, fara butoane, ambele cu cutite de 64mm si varianta mai veche Mini Timer cu cutite de 58mm si dozator. Toate au motor de 250w.
Super Jolly vine si ea in 3 variante: electronica, doser si doserless, asa zisa varianta pentru aprozar. Toate au cutite de 64mm si motor de 350w.
Pentru home-use cele mai ok sunt cele fara dozator cu amendamentul ca nu e asa de greu de inlocuit dozatorul cu o palnie diy.
Diagrame si detalii mai jos:
http://cafeparts.com/Espresso-Coffee-Gri...rts/Mazzer
http://www.mazzer.com/en/electronic-grinder-dosers/
Salut si bine ai venit. Rasnita SuperJolly nu este holy grail deloc, este o rasnita buna, de calitate, cu minusuri si plusuri. Este o rasnita entry spre medium, cei de la Mazzer au preturile sus insa fac reduceri puternice fata de preturile gasite in Romania. Mazzer este o firma buna, tine pas cu noile produse de pe piata (vezi mazzer ZM), si este un producator de elita, care face produse foarte bune, insa nu se axeaza pe utilizarea in regim casnic, deci dupa cum vezi, rasnitele lor vin cu unele inconveniente, gen retentie.
Daca vrei holy grail ar fi Robur de la Mazzer, insa dupa standardele forumului, e bine sa nu vorbim de lucruri scumpe si bune, ca nu se incadreaza in tiparele acestui forum, unde se cauta cat mai ieftin si cel mai bun.
Si daca mai conteaza parerea mea, nu as platii 3000-4000ron pe o rasnita super jolly.
espressoman amator
TIMISOARA
Vezi ca este un mazzer pe olx
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman fresh
Bucuresti
Mersi de răspunsuri! Dacă tot suntem la subiectul ăsta, ce ați recomanda ca râșniță exclusiv pentru espresso, utilizare casnică și buget pe la un 3000 - 4000 de lei?
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
(17-12-2017, 22:15)snowgoose Wrote: Mersi de răspunsuri! Dacă tot suntem la subiectul ăsta, ce ați recomanda ca râșniță exclusiv pentru espresso, utilizare casnică și buget pe la un 3000 - 4000 de lei?
Honne
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.