Welcome Back Log In Create Account

Cesti espresso, capuccino, latte

Frumoasa cea de jos.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Care e jos? :)
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(19-01-2016, 20:28)baloozzy Wrote: Care e jos? :)

da, chiar asa :D
daca treci peste imagini ai numele pozelor care contin si numele producatorului.....deci la care te referi Stefan ?
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

Reply
(19-01-2016, 19:49)TudorB Wrote: .....nu inteleg cum poti publicita cele de la kahla la 0.03....

Pe youtube am vazut extractii realizate in astfel de pahare .
Pana voi gasi niste cesti ok de 30 de ml , le voi folosi si eu . 
Daca e shot de espresso atunci sa-l beau ca pe un shot  :P !

Paharul are exact 30 de ml si se infierbanta foarte repede . Il tin de fundul inalt si gros ca sa nu ma frigă lichidul extras .
Chiar imi place sa vad cum curge cafeaua in pahar si sa-i observ calitatea .
Din 12 g de macinatura extrag 25 de g de lichid cremos . Umplu astfel paharul si nu mai trebuie sa folosesc cantarul !  Cool
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
comic paharul :D
eu oricum sunt in continuare consternat (evident raportat la nivelul dramei :D ) cat de mincinosi sunt cei de la kahla

Reply
(19-01-2016, 20:29)TudorB Wrote:
(19-01-2016, 20:28)baloozzy Wrote: Care e jos? :)

da, chiar asa :D
daca treci peste imagini ai numele pozelor care contin si numele producatorului.....deci la care te referi Stefan ?
[Image: 7f30af944884906fd7dfcab6801b9636.jpg]
La aceasta. Eu am o ceasca Inker de acest gen dar are buza rotunjita.[Image: 212a25dd8ab4cea89a13ad6dfcc2511b.jpg]
Aceasta este Inker a mea cu 30ml de apa.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
(19-01-2016, 20:51)TudorB Wrote: ...eu oricum sunt in continuare consternat (evident raportat la nivelul dramei :D ) cat de mincinosi sunt cei de la kahla

nu cred ca cei de la Kahla "mint". Este pur si simplu intrebarea, cum masoara (si declara) fiecare capacitatea cestii de "lichid X": unul zice ca e pina la marginea de sus (ca englezii la bere), altul zice pina la marginea de jos a buzei cestii, iar celalalt zice ca un espresso (pt. aia e facuta ceasca de espresso!) se bea la "la 3-5mm de marginea de jos a buzei".

Deci, cine are dreptate?
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
are dreptate cine e sincer. Tu ai spune ca acea ceasca e 0.03 ? palermo de ce zice 56cc parca....adica 56 ml....?
daca acum trebuie definit cum masuram un volum chiar am ajuns rau de tot. Pastrand proportia inseamna ca in aia de espresso ,,suprainaltata'' a lor intra un cappuccino de fapt. Chiar de aia exista marimi masurabile si calculabile.....sa stim cat de cat ce luam si despre ce vorbim. Evident mici aproximari merg si se admit....dar sa fim seriosi....asa ceva e fix pix.... e vorba de 50% totusi.....
Sau sa inteleg ca acum masuram pana la jumate pentru ca luam in calcul buze ,,botoxate'' ? :D
in opinia mea e marketing gimmick pentru cumparat online. Deci minciuna. Nu trimit inapoi doar datorita farfuriei si aspectului general. Dar daca eram in postura lui Raducarutasu cam iti dai seama ce nasol te simti cu asa ceva.

Reply
Capacitatea declarata ar trebui sa fie pana la buza, ca sa te lase sa alegi in liniste. Mie imi plac cele mai mari putin, de 80 spre exemplu, pentru ca te lasa sa simti mai mult din aroma, conducand aburii spre nas. E ca la un vin (rose) - prefer paharul foarte inalt, ca atunci cand degust sa inspir si aroma  :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(20-01-2016, 01:20)TudorB Wrote: ... cam iti dai seama ce nasol te simti cu asa ceva.

Da, imi dau seama! Asta era si ce am zis intr-un posting de mai sus, adica:

(12-01-2016, 18:24)VladP Wrote: KAHLA Café Sommelier Espresso Cup 0,03l ?
...Mie nu mi s-au parut atit de mici - cred ca fiecare masoara volumul cum crede.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
nou model de palermo 45cc...langa cel de 56cc
in ambele 30ml de lichid...apa undeva la 28gr

imi plac

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Cele mai frumoase! Parca sunt bomboane de ciocolata! Acelasi pret prohibitiv?

Reply
pretul e identic cu palermo-ul de 56cc....si desi as fi preferat complet alb, se fac doar asa brun cica.
deci mai ieftin decat walküre....si decat kahla....si cel putin fata de kahla merita din plin
voi incerca maine niste shot-uri cu ele....ca sa fie cu adevarat bomboane de ciocolata pe de-a-ntregul :)

Reply
Am vazut Walkure la Barista School care este la subsolul The Coffee Shop Baniei. Imi place muchia aceea a buzei...

Reply
si mie imi place
merge bine si la dimensiunea mai mare de cappuccino

Reply
Salut.
Ma gandeam sa-mi cumpar si eu ceva seturi pentru espresso si cappucino si am gasit ceva made in tara noastra de la Apullum. Merita oare ?
Espresso
Cappucino
Sunt iefine si cred ca bune pentru inceput.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
Da sunt ieftine si bune. Si eu am pentru latte. Nu ai vrea pentru cappuccino ceva cu gura mai larga (pictezi pe A4, nu pe A6):P ?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
La asta ma gandeam acum, respectiv la faptul ca sunt inguste cele de cappucino, dar nu gasesc pe modelul acesta altceva. Mai studiez, pentru ca efectele picturii sunt spectaculoase pe cesti cu gura mai mare, e adevarat.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
Appulum produce multe modele de cesti. Mie imi plac cele cu toarta perfect rotunda. Seamana cu cestile Illy si cei de la Origo le folosesc.

Reply
Parca aceste ar fi mai frumoase.
Espresso
Cappucino

Reply
(26-02-2016, 10:39)Gozmin Wrote: Salut.
Ma gandeam sa-mi cumpar si eu ceva seturi pentru espresso si cappucino si am gasit ceva made in tara noastra de la Apullum. Merita oare ?
Espresso
Cappucino
Sunt iefine si cred ca bune pentru inceput.

Dupa parerea mea, cestile de mai sus nu sint ideale, nici pentru espresso, nici pentru cappuccino. Pentru cappu, o forma interioara de forma inspre o jumatate de sfera, fara rupturi de linie si muchii interioare, ar ajuta sa faci un latte art ceva mai usor - ca de exemplu propunerea de mai sus a lu stefandinescu, Apulum 482 CF.

Reply
Am postat deodata. O sa tin cont de cele spuse.

Am vazut ca pe sait apar acele cesti de cappucino dar la 130 ml. Cele de espresso sunt de 60 ml. In linkul de mai sus Apulul 482 CF apare cu 150 ml. Undeva e o greseala. 130 e cam putin.
130 ml

Un strop de ajutor: un cappucino se face dintr-un shot de 30 ml cu 60 ml lapte frotat care poate ajunge la fix intr-o ceasca de 130 ml sau din 60 ml cu 120 ml lapte frotat care poate ajunge intr-o ceasca de 220 ml ?
Eu as merge pe 30 ml cu 60 lapte ceea ce inseamna ca cescuta de 130 ml  ar fi suficienta.

Reply
din cand in cand, mai revin in acest thread, cu informatia de capacitati conform "standardului WBC" (n-am regasit un asemenea standard) asa cum aparea ea la vremea respectiva in situl notneutral:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-C...2#pid12302

in ce ma priveste, am lucrat double cappuccino, cel mai bine cu cesti apulum de 190 si 210 ml;
acum, folosesc (mostly cappuccino) pahare bodum - greoaie in manipulare la preparare, dar frumoase si utile in a vizualiza straturile ce se formeaza; plus: fund interior rotund, ...pereti grosi etc.
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Am comandat cestile. Abia astept sa le murdaresc. Au costat 103,70 lei cu transport inclus si cu o zaharnita de 280 ml.
Zaharnita
Cappuccino
Espresso

Reply
Cestile de pe "Maderomania" nu sunt toate  Apulum. Am vazut astfel de cesti cumparate de pe siteul maderomania.ro si sunt made in china. Nu au sigla pe dos, si au defecte.
Cesti Apulum gasesti la Metro.
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
Gozmin cestile de Cappucino de 130ml sunt prea mici! Ar fi trebuit sa cauți ceva între 150-180ml
Vibiemme Super 2B/PID, Honne/Arco, Bullet R1 v2
Prev: Breville BES920XL 2B, Niche Zero, K30, KN-8828B-2K+
Prev: LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E, Baratza Sette 270W, Kinu M47
Prev: Gaggia Evolution PID, Varion Home, Ascaso I-mini I1

Reply
(27-02-2016, 00:13)sorinherea Wrote: Gozmin cestile de Cappucino de 130ml sunt prea mici! Ar fi trebuit sa cauți ceva între 150-180ml

Asa ar trebui sa fie  , 150-180 ml ar fi niste volume convenit a fi potrivite pentru cappuccino . 
Avem de-a face si aici cu niste convenții .
Si eu  folosesc cel mai frecvent cesti de 150 de ml de la ASSA insa am cafele mai puternice , gen Brazilia , Columbia , Papua  la care folosesc cesi de 200 de ml .
La prajeli mai profunde , full city + sau putin peste , folosesc chiar si cestile de 220 ml de la Cilio sau paharele de la Bodum .
La Ethiopia sau la Malawi as folosi la cappucino cesti mai mici , de 130 de ml , deoarece nu au aceeasi intensitate a gustului ca cele de mai sus . Nu am astfel de cesti si chiar o sa-mi cumpar si eu un set . 

Ca o concluzie personala , am ajuns sa folosesc mai multe volume de cesti pantru a putea echilibra , dupa propria perceptie , gusturile din ceasca .
Proporțiile dintre cafea si lapte reprezinta , pana la urma , tot o chestiune personala , astfel incat volumul ceștilor ar trebui sa reflecte preferintele fiecaruia in materie de gust .

Extractii reusite tuturor !
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(27-02-2016, 00:13)sorinherea Wrote: Gozmin cestile de Cappucino de 130ml sunt prea mici! Ar fi trebuit sa cauți ceva între 150-180ml

Am sunat înainte de comanda la ei si au confirmat ca plina ochi ceasca are 150 ml.

(26-02-2016, 21:51)astinga Wrote: Cestile de pe "Maderomania" nu sunt toate  Apulum. Am vazut astfel de cesti cumparate de pe siteul maderomania.ro si sunt made in china. Nu au sigla pe dos, si au defecte.
Cesti Apulum gasesti la Metro.

Voi suna înainte de livrare pentru confirmarea originii. Daca acest lucru nu se confirma, nu voi plăti rambursul. Oricum produsele beneficiază si de retur.

Reply
Eu am acelasi model de cesti dar luate de la Metro. 
Chiar ieri le-am masurat volumul, vazand discutiile de aici si au 130ml. 

Ciudat ca pe site-ul Appulum apar cu 150ml, poate ca le-au modificat si acum se vinde versiunea noua, mai mare putin.
Lelit PL81T+Niche Zero
Ex: Lelit PL62S, Mazzer Major; Gaggia Classic, Vario

Reply
(27-02-2016, 11:52)Adonnis Wrote: .....Chiar ieri le-am masurat volumul, vazand discutiile de aici si au 130ml. 
Ciudat ca pe site-ul Appulum apar cu 150ml, poate ca le-au modificat si acum se vinde versiunea noua, mai mare putin.

Sau poate , cu aceeasi forma au mai multe capacitati si difera codurile de produs . 
La Romexpo am vazut , anul trecut , standul celor de la Apulum si chiar aveau modele interesante ,  in diferite variante de volum .
Si lor le venea greu sa identifice in catalog cestile pe care i-am rugat sa le prezinte si asta deoarece , la aceeasi forma aveau , asa cum am zis , mai multe variante de volum!  :s

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)