Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

Imi place 100% arabica sau cu procent mai mare de arabica...lavazza pe care am luat-o are 60% arabica si nu ma incanta deloc
Gastroback Dual Boiler, Porlex Tall

Reply
O sa merg la sarkis si o sa ma hotarasc pe loc

Reply
(22-07-2015, 13:16)raduwrc Wrote: Daca pana sa iau espressor cheltuiam 40-50lei/luna pe cafea acum daca dau 100-120lei nu sunt chiar 10-20lei in plus...si probabil o sa-mi placa iar doza de cafea zilnica se va mari

Nicio grija, este o dilema clasica a celor care trec de la "bullshit coffe" la cafea proaspat prajita. Inclusiv a mea candva.

Aceste diferente mari de pret (procentual vorbind) le vei gasi si intre vinul la PET de 5l din Metro si un vin imbuteliat de o podgorie recunoscuta, intre franzela alba de 70 de bani si o paine integrala cu seminte de la o mica brutarie, intre dulceata mamei sau bunicii tale si o dulceata aromata din Carrefour etc.  In general calitatea costa, iar productia artizanala scumpeste putin costul final fata de zona industriala. Insa, asa cum spunea zuluafonu, ipotetic vorbind,  si la pret dublu fata  de cei 70 de lei in discutie, tot pe cafea proaspat prajita ar ramane majoritatea celor care au apucat sa bea de cateva ori cafea de calitate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Just,absolut just!Mai simplu si mai neaos spus,sau dai un ban dar face,sau stai in fata,sau sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine, samd.In fond nu vorbim de diferente ci pur si simplu de lucruri diferite.Cu vremea iti dai seama ca este o pierdere de timp sa compari chestiunile la punga vidata cu ceea ce propria"moara"macina.Si atunci umbli la masina cand iti permite bugetul :) .
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Majoritatea am crezut ca e mai scumpa, dar satietatea (after-taste-ul, retrogustul) unei cafele proaspat prajite si rasnite, este cu totul altceva. Si eu beam inainte cam 3 cani mari (350-400 ml) de cafea sau ness (3 lingurite cu cel mai mare varf la cana, minim), iar apoi imi ajungeau 3,4 shot-uri. Daca nu as bea si cu lapte, sigur nu as depasi 4 shot-uri pe zi. Trebuie sa mai tinem cont si ca ingeram o cantitate mult mai mica de cofeina, atat prin soiul cafelei, dar si prin metoda de extractie.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Mda, voi vedea zilele viitoare cand voi ajunge la sarkis...dar nu stiu cati din cei care se bat cu pumnii in piept ca beau doar cafea proaspat prajita mananca doar carne de vita argentiniana si beau vin de 10 ani vechime....eu am baut in italia cafea kimbo super buna si nu era bullshit

Si eu imi doresc sa beau o cafea buna in ficare zi dar de la 70lei la 120lei e cam mult pt ca sunt multe alte cheltuieli iar daca la fiecare chestie cresti pretul ajungi sa termini banii in mai putin de o sapt indiferent cati bani castigi

Reply
Incearca intai si discutam dupa aceea... :D
(reactia mea a fost " Daca asta e cafeaua, ce am baut eu 25 ani???")

Iar daca ne arde prea tare la cheltuieli, nu a murit nimeni daca nu a baut deloc cafea. Si economisesti si mai mult, nu?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Nu te pune nimeni sa sari de acel buget de 70 lei/kg. Ai cafea ok si acolo. 

Dar gandeste-te ca la supermarket o cafea de toata jena gen Lavazza costa 77 lei + TVA  si de  multe ori are in ea si robusta, care este un sortiment de dat dusmanilor (cu extrem de putine exceptii, tot proaspat prajite) sau un Tchibo vai mama lui 50 de lei. Ce sa mai zic de capsule, unde Dolce Gusto sare de 200 lei / kg (7g intr-o capsula). Tinand cont de toate acestea, mai ales ca esti din Bucuresti si poti "fenta" curierul, 70-80 de lei / kg pentru o cafea arabica de calitate, proaspat prajita, nu mai pare asa mult. 

*comparatiile nu trebuie duse in extrem. Nu am pomenit de astfel de cafele care ar putea fi comparate cu o carne de lux sau cu un vin rar, invechit multi ani, ci de normalitatea lumii cafelei. Mai vorbim in cateva luni, sa vedem daca mai poti sari inapoi in barca "brand-urilor".
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Si de cand si din cate ma uit pe forumul asta,ca sa aduc un agument in plus,nu vad nici un Arsitotel si nici un Donald,Onassis nu filozoful, Trump nu ratoiul.Iar despre batut cu pumnul in piept,hai sa fim seriosi...,e chiar ultimul lucru la care s-ar gandi cineva de pe aici.

Reply
Pai deja economisesc ca m-am lasat de fumat...de 4 luni de cand nu mai fumez m-am apucat de cafea mult mai rau decat inainte cand fumam...

Reply
Hai ca nu e asa mult 70-80 lei kg de cafea...cei de la hot spot am vazut ca nu au magazin fizic deci nu poti fenta curierul doar sa mergi la armenii astia care au prajitorii

Reply
(23-07-2015, 07:15)raduwrc Wrote: de 4 luni de cand nu mai fumez m-am apucat de cafea mult mai rau decat inainte cand fumam...

Pai na, suma viciilor trebuie sa ramana constanta [emoji1]
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
(23-07-2015, 07:20)raduwrc Wrote: Hai ca nu e asa mult 70-80 lei kg de cafea...cei de la hot spot am vazut ca nu au magazin fizic deci nu poti fenta curierul doar sa mergi la armenii astia care au prajitorii
Te poti apuca si de prajit, scade pretul pe kg sub 50 lei, ai mereu proaspat prajita, plus ca suntezi transportul (sunt care dau transport gratuit la comenzi mai mari). Cafeaua verde rezista luni, sa nu zic ani si o metoda ieftina de prajire se incropeste repede. Singura intrebare ar fi: simti, ca si gust, diferenta intre ele (prajita proaspat si de raft)? Numai atunci e cazul la astfel de calcule si intrebari.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Asta ar trebui sa ma apuc si de prajit....dupa o luna ma duc si la cules, decorticare si altele...hihi

Reply
Ce sa-i faci,numai inconveniente.Asa ca e mult mai simplu sa iei punga, sa o desigilezi si sa amesteci respectivul praf cu apa.Numai ca trecand prin experienta asta vreo 40 de ani ,nu prea cred ca e drum de intors.Asa cum am mai zis, fiind lucruri total diferite ,nu merge deloc sa amesteci mere cu pere.Fie alegi comoditatea si o calitate cel mult mediocra ,fie alegi investitia mai mica sau mai mare("fiecare dupa buget" cum scria cu har candva nenea Iancu)si degusti de la foarte bun in sus.Cam astea ar fi variantele.

Reply
Pai da, normal ca este mai comod sa cumpar cafea proaspat prajita si sa-mi fac un espresso...nu ceed ca e mediocritate daca iti iei cafeaua de la un magazin specializat....nu am spus nici o clipa ca militez pt cafea ambalata

Reply
raduwrc,
Pana la urma cafeaua nu este doar un simplu produs luat in modul si rupt de context (desi poti privi si asa). Cafeaua este o cultura, un canal de comunicare sau socializare, are o istorie si o poveste in spate. Gandeste-te ca fiecare boaba de cafea provine dintr-o cireasa care a fost culeasa cu mana de un fermier ! Acest lucru cred ca spune multe despre "calatoria" cafelei de la ferma pana in ceasca ta. Exploreaza lumea acesta si o sa descoperi lucruri extraordinare in bolta palatina.
Asa cum chiar tu ai spus mergi la Sarkis sau la orice alt prajitor si incearca. Vorbeste cu Mihai sau cu prajitorul de unde cumperi si roaga-l sa iti povesteasca putin despre originile oferite, cere-i sfatul in legatura cu modul de preparare. Exploreaza putin si vezi ce parere ai ! Oricand poti sa te intorci la cafeaua din comert dar pana atunci eu zic ca esti 'dator' sa incerci :)

Reply
domnilor nu mai deviați de la subiect, eu pe aici intru să mai văd ce să mai cumpăr nou sub soare lăsați politichia pe alt topic, sooo cine ce a mai băut bun în ultimu timp
Expobar Leva Hx, Zerno Z1, Eureka Atom, Kinu Phoenix, Wacaco Picopresso

Reply
Mie mi-a placut Panama Emporium de la guido. Excelenta si la espresso si la cappuccino. O aroma de struguri rosii cum nu am mai simtit vreodata. Recomandarea lui Pascalau pt care ii multumesc.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Am fost la Sarkis, am luat amore si chocolat....am desfacut chocolat, am facut un cappucino dar nu m-a dat pe spate sau sunt eu plin de nervi din cauza aglomeratiei...o sa mai vad maine dimineata ca e sambata...e mai buna ca lavazza pe care o am dar nu a fost wow

Reply
A consumat cineva Etolia proaspat prajita? Vad ca sunt mai multe sortimente pe kfea.ro.

Reply
Nu stiu daca am nimerit bine topicul...spuneti-mi va rog dupa cat timp se poate consuma o cafea proaspat prajita...dupa cate zile?

Reply
Da, l-ai gresit.
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-C...o-consumam

Reply
(24-07-2015, 16:58)raduwrc Wrote: Am fost la Sarkis, am luat amore si chocolat....am desfacut chocolat, am facut un cappucino dar nu m-a dat pe spate sau sunt eu plin de nervi din cauza aglomeratiei...o sa mai vad maine dimineata ca e sambata...e mai buna ca lavazza pe care o am dar nu a fost wow

si eu am luat sarkis café ... inca sunt in picioare. Mai trec pe acolo sa incerc si altceva. As vrea sa ma dea pe spate ... dar nu stiu de ce am un feeling ca nu este asa. Poate doar chestier de gust. Nu trebuie sa fiu luat in seama.

Reply
@raduwrc , @LiviuG
Din fericire in ultima vreme avem destul de multe optiuni cand e vorba de cafea proaspat prajita. E doar o problema de a gasi ce iti place din ofertele existente :) .

Reply
Asa este, doar mi-am expus un punct de vedere in legatura cu prima cafea proaspat prajita pe care am cumparat-o

Reply
Degusta fara lapte daca vrei sa vezi cu adevarat diferenta, respectând si modalitatile corecte de preparare, inclusiv cantitatile.

Reply
Dupa paterea mea daca o cafea este buna iese un espresso fff bun la fel si un cappuccino...nu doar shot-uri pt ca tampesti daca bei doar shot-uri

Reply
Nu intru in detalii despre unele sortimente potrivite pentru capuccino si altele pentru espresso, dar vroiam sa spun ca cel mai bine iti dai seama de diferenta intre doua cafele atunci cand bei cafeaua curata, preparata corect, espresso sau alt mod.

Reply
(28-07-2015, 15:39)raduwrc Wrote: Dupa paterea mea daca o cafea este buna iese un espresso fff bun la fel si un cappuccino...nu doar shot-uri pt ca tampesti daca bei doar shot-uri
Nu comentez intenția, însă mi se pare o remarca ușor jignitoare adresata majorității de pe acest forum.

Gusturile nu se discuta însă, cu o crema de lapte corect preparata, aproape orice shot devine baubil. Ce nu am înțeles eu de la tine este dacă ai băut vreodată o cafea care, în accepțiunea ta, sa te dea pe spate. Ai fost în vreo cafenea și ai băut un shot care ți-a plăcut? În general, dacă nu știi ce cauți este foarte greu sa găsești..
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)