Espressoman
Deva
09-07-2015, 15:17
(Edited 09-07-2015, 15:19 by hhanu.)
El Salvador Loma La Gloria/Hotspot
Ethiopia Wottona/Guido
Blendurile si Guatemala/YumeCoffee
Panama Palmyra/Papajacques
Si mai nou Costa Rica Angelina/ClaroCafe
HX,F6.
Espressoman infocat
Bucuresti
(09-07-2015, 15:17)hhanu Wrote: Si mai nou Costa Rica Angelina/ClaroCafe
Interesant - nu stiam de ClaroCafe...
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM
Espressoman Administrator
Bucuresti
Claro Cafe sunt o noua descoperire de care sunt si eu foarte incantat. O sa va explice owner-ul mai multe. Cu alte cuvinte, in sfarsit are si Buzaul prajitorie! Succes!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
Stiu ca suna a milogeala si ei deja au preturi OK, dar ceva reduceri pentru forumisti...?
amator espresso traditional
Bv
10-07-2015, 03:36
(Edited 10-07-2015, 03:40 by radudani.)
remarcabil faptul ca e primul sit cu vanzari online de cafea, de care stiu eu, care vinde in mod explicit cafea verde boabe pentru prajit acasa!
in plus, ofera facilitatea de transport gratuit pentru comenzi peste un plafon valoric;
am comandat din fiecare sortiment...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
Espressoman infocat
Baia-Mare
Si eu am comandat si verde si prajita. Calitate foarte buna in ambele cazuri, servicii la fel de bune !
Bezzera Unica, Mahlkoning Vario, VST18, prajitor tip coretto
Bucuresti
Vor fi si facilitati pentru forum din cate se pare, in curand.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
TM
A baut cineva Estralla del Caribe [23Eur/kg] de la Corsini? Dar Jamaica Blue Mountain [155Eur/kg] tot de la Corsini ?
Espressoman infocat
Constanta
16-07-2015, 17:33
(Edited 16-07-2015, 17:34 by stefandinescu.)
Ecl, vad doua postari in care pomenesti de o anumita marca de cafea. Pe acest forum discutam de cafea proaspat prajita. Ai incercat vreodata asa ceva? Compara cafeaua de brand, oricare, chiar si acesta pe care o promovezi cu cafea de specialitate, proaspat prajita. Iti garantez o experienta mai mult decat placuta.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
Bucuresti
Corect,
vezi aici mai pe larg.
Espressoman infocat
TM
17-07-2015, 01:50
(Edited 17-07-2015, 01:57 by ecl.)
Nu stiu de unde pot lua in TM sau AR...ca nu stiu sa prajeasca cineva pe aici. :@ M-au uitat si eu la cafea scumpa, ca am zis ca decat banalele deja cunoscute, tot e ceva mai OK. Poate o sa deschida cineva o prajitorie si in TM.
Daca aveti ceva "prajitorii" care au si site-uri ptr comenzi cu livrare rapida, rog sa ma ajutati cu linkuri. Plus ca nici nu stiu ce sa comand...
Espressoman infocat
Constanta
Cauta harta prajitoriilor, parca era Semiramis in Timisoara. Nu vei gasi cafea proaspat prajita la 20 euro/kg dar la 30 gasesti si poti comanda online. Crede-ma ca meriti ceva mai bun decat cafea de brand. Dupa ce bei speciality coffee proaspat prajita te asteptam pe acest topic sa ne impartasesti experientele tale.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
-
cj
Espressoman infocat
tulcea
Sunt mai multe,dar dintre toate Panama Geisha e cea care imi place cel mai mult.Dupa umila mea parere are toate calitatile.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.
Espressoman infocat
Rm Valcea
Subscriu, Geisha este cea mai buna cafea bauta de mine . Pacat totusi ca TVA -ul la ecuatorcafe este tot de 24%.
Expobar Brewtus IV Rotary Pump, Fiorenzato F4E Nano
Espressoman infocat
Bucuresti
(17-07-2015, 14:47)gicugg Wrote: Subscriu, Geisha este cea mai buna cafea bauta de mine . Pacat totusi ca TVA -ul la ecuatorcafe este tot de 24%.
Cum asa? Credeam ca s-a redus la 9% la toate alimentele...
Espressoman infocat
Bucuresti
S-a redus, dar ei nu au modificat preturile
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
21-07-2015, 22:35
(Edited 21-07-2015, 22:36 by raduwrc.)
Lyvyoo, spuneai intr-un post ca se poate lua cu reducere aplicata membrilor forumului cafea proaspat prajita cu 70lei/kg...poti sa-mi spui prajitoria si sortimentele?multumesc
Gastroback Dual Boiler, Porlex Tall
Bucuresti
Haig Keskerian, Ecuator Cafe, Hot Spot si cred ca mai sunt.. Oricum, si daca dai 10-20 de lei in plus, nu cade cerul, deci majoritatea prajitoriilor au sortimente pana in 100 de lei, incluzand aici si reducerile acordate
comunitatii Espressoman.
Espressoman infocat
Bucuresti
Daca pana sa iau espressor cheltuiam 40-50lei/luna pe cafea acum daca dau 100-120lei nu sunt chiar 10-20lei in plus...si probabil o sa-mi placa iar doza de cafea zilnica se va mari
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
chiar cu prețul dublu, câștigul în calitate e de incomparabil mai mare. Liviu se referea la 10 lei în plus față se cei 70, de unde să știe el cât dădeai tu înainte pe kg de cafea?
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E
Espressoman infocat
Bucuresti
22-07-2015, 14:58
(Edited 22-07-2015, 14:58 by raduwrc.)
Eu nu am spus ca dadeam banii aia pe un kg de cafea ci ca atat ma costa pe luna...nu am facut niciodata socoteala cata cafea beau(in grame)...el a spus intr-un comentariu acum cateva zile ca se poate lua cafea cu 70lei cu reducere de membru al forumului...de la 70 la 100lei este mare difefenta...este inca jumtatet de kg
Espressoman infocat
Bucuresti
Ma gandesc sa cumparam si la serviciu cafea proaspat prajita pt ca avem un saeco intelia super automat...o sa fie o schimbare in bine si la acel automat sau e diferenta doar la semi automate?
-
cj
22-07-2015, 15:25
(Edited 22-07-2015, 15:27 by coffeesnob.)
(21-07-2015, 22:35)raduwrc Wrote: Lyvyoo, spuneai intr-un post ca se poate lua cu reducere aplicata membrilor forumului cafea proaspat prajita cu 70lei/kg...poti sa-mi spui prajitoria si sortimentele?multumesc
Ca exemple, vezi
http://www.clarocafe.ro/shop/cafea-praji...ia-mogiana (35 Ron/500g) sau
http://hotspotcoffee.ro/shop/index.php?id_product=15&controller=product (91 Ron - 30% / 1kg). Mai sunt si alte optiuni, ramane doar sa gasesti un echilibru intre cantitatea comandata si plata transportului daca e cazul.
(21-07-2015, 22:35)raduwrc Wrote: Ma gandesc sa cumparam si la serviciu cafea proaspat prajita pt ca avem un saeco intelia super automat...o sa fie o schimbare in bine si la acel automat sau e diferenta doar la semi automate?
Se simte o oarecare diferenta dar sa nu te astepti la un salt foarte mare.
Espressoman infocat
Bucuresti
Deci sa inteleg ca cea mai ieftina cafea proaspat prajita este mai buna decat alte cafele ambalate cine stie cand gen illy, lavazza, kimbo...etc
Espressoman infocat
Bucuresti
hotspot blend iese la ~66 RON pe kg. din pacate livrarea costa ~19 RON
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Espressoman infocat
Bucuresti
La papa jacques nu exista reducere?...ma atrage columbia supremo si din ce am mai citit pe aici sunt multumiti colegii de forum...acum am luat o lavazza crema profesionale dau cam asa ceva dar nu ma da pe spate si chiar nu prea imi place...cred ca maine cel tarziu poimaine o sa iau proaspat prajita....nu vreau sa iau multa pt ca mi-e frica ca nu-mi place....pt inceput o sa iau 2 diferite....ce-mi recomandati??
Espressoman infocat
Bucuresti
du-te la sarkis in piata gemeni. prajeste cam in fiecare zi. poti sa-ti iei ce cantitate vrei tu.
iti recomand amore sau chocolat din blend-uri si java blawan din origini
-
cj
(22-07-2015, 15:55)raduwrc Wrote: Deci sa inteleg ca cea mai ieftina cafea proaspat prajita este mai buna decat alte cafele ambalate cine stie cand gen illy, lavazza, kimbo...etc
Daca vorbim de prajitorii decente care aleg gandit sortimentele de cafea pe care le vand, cam da.
Dar cel mai bine e sa incerci singur si sa-ti formezi propria parere, gusturile si asteptarile difera mult de la om la om. Asteptam sa ne povestesti experienta ta!
-
cj
(22-07-2015, 16:05)raduwrc Wrote: nu vreau sa iau multa pt ca mi-e frica ca nu-mi place....pt inceput o sa iau 2 diferite....ce-mi recomandati??
Depinde de cat de aventurier esti :).
Poti incepe cu cafele sa le zic clasice gen brazilia, columbia, zona Indo-Pacific care au aciditate mai redusa, corp bun.
Sau poti incerca cafele bine cotate, dar pe care ajungi sa le gusti dupa ceva experienta formativa , gen Kenya, Ethiopia, etc. Sunt cafele cu aciditate mai mare si arome mai diferite de cele clasice.