Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

Cum sunt setat mai bine pe spalate decat naturale, i-am cerut lui Bogdan pe final de festival cand am ajuns si eu...o spalata. Direct Honduras El Puente washed a zis, direct la tinta a mers! Cel mai bine mi-a iesit pe profilare, fiind un light care se simte bine la macinatura fina si preinfuzie, fara vreun bitter. E drept ca si eu stau in zona de 88-89 de grade ca sa fiu mereu safe :)  Nu stiu daca in espresso poti atinge notele de pe eticheta gen "strawberry" dar cu siguranta un shot bine facut va fi asemanator cu muscatul dintr-un fruct proaspat semicopt.

[Image: SSbdZwk.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
N-a incercat nimeni cafeaua prajita de Barshaker?
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Se lucrează, se lucrează, vom reveni cu vesti :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(07-06-2022, 23:47)tecsi78 Wrote: N-a incercat nimeni cafeaua prajita de Barshaker?

Am luat eu o Costa Rica si o Ethiopia. Momentan sunt la Costa Rica - nu prea este pe gustul meu. Imi pare prea prajita. Curgerea este frumoasa, probabil cu lapte merge mai bine.

ps. am baut ieri dimineata un espresso foarte bun la Pava Presso !
DUO DE/XL/KINU/BRAVO/KRIBLI
past:SAB HX E61/ANFIM

Reply
Revin cu impresii despre cafeaua de la Barshacker: dupa diverse reglari (in special scaderea temperaturii) incepe sa devina mai buna. Chiar am trecut la o Ethiopie care incepe sa se apropie de ceea ce trebuie.

In continuare imi pare prea prajita dupa gustul meu, extrag 17in/40out/91 grade; urmatoare va fi la 90 grade, sa vedem...

Reply
Mai exact se fac niste reglaje, le-am dat si eu feedback, exista un mare potential si imediat cum se cizeleaza profilurile de prajire veti afla de pe forum, putina rabdare :)

Reply
(15-06-2022, 08:50)brotundu Wrote: Revin cu impresii despre cafeaua de la Barshacker: dupa diverse reglari (in special scaderea temperaturii) incepe sa devina mai buna. Chiar am trecut la o Ethiopie care incepe sa se apropie de ceea ce trebuie.

In continuare imi pare prea prajita dupa gustul meu, extrag 17in/40out/91 grade; urmatoare va fi la 90 grade, sa vedem...

cu cat o cafea e mai prăjită cu atât se micșorează ratia de extracție.

O cafea prăjită mai tare, va avea o aciditate redusă, așa ca o rație mai mică nu va avea o aciditate ridicată.

Sfatul meu dacă vrei este sa tragi în maxim 1-2 sau chiar sub și vezi dacă iei place 1-1.5 rație.

Reply
Multumesc, @Darsidius.

Am tras acum 18in, 30 out, 30sec, 91C; ai dreptate, a iesit mai placuta.

Noroc ca am luat doua pungi din aceasta Ethiopie, e de experimentat ! Data viitoare incerc sa reduc timpul de extractie. 30 sec sunt de cand s-a activat timerul la cantar, de fapt cred ca au fost 35-40 pe timerul aparatului, cu 2sec preinfuzie, etc.

Reply
O Geisha superba, chiar light si foarte buna in profilare, cu preinfuzie lunga, bravo Buimace!
[Image: ePOgUIH.jpg]

Si o Ethiopia de asemenea foarte buna, cu iz de ferment dar nu puternic, pe care o stiti de la evenimentul Mabo unde a fost si pe rasnita. Eu unul am inceput sa prefer acest gen de cafele mai mult in aeropress, unde intensitatea fermentului e mai mica decat in espresso, eventual extrasa la temperatura mai scazuta. A fost cafeaua vacantei!
[Image: VwkheZr.jpg]

Reply
Mi-a trimis un amic niște cafele mai rare. Sunt încă în stare de șoc, din cauza mirosului. 

așa arata Cauca black honey, nu pot sa miros mai mult de 1 secunda punga
[Image: vVwI18x.jpg][Image: AUTGPdN.jpg][Image: R7s67cM.jpg]

Reply
O cafea impresionanta, vibranta cu o aroma pronunțată de piersica. Am făcut un fel de turbo shot, 18g : 40g în aproape 20 sec la un debit mic.
[Image: WxX8N2Z.jpg]

Reply
Friedhats-Brazil-Allesandro Hervaz, minunata pentru bauturi cu lapte, o brazilianca adevarata, ciocolata cu alune.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Diego Bermudez filtru, Manhattan. Reusita.
[Image: 15d0fc4f6907cee1efa0f3f92a2b247a.jpg]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Chestii noi, experimentale, de vara,  pina coladice.

[Image: oO0N7c5.jpg]
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Super, il intreb vineri pe Emil daca mai are Smile

Reply
De pus la colectie si in rasnita:

Ethiopia Garse de la Mabo, fara nicio atingere de ferment in ciuda procesarii anaerobe, chiar acida pentru pasionatii de fructe exotice si citrice, dulce si in filtru dar mai ales in espresso fara profilare, cu un touch de rom specific cumva procesarii, extrasa simplu 1:2

[Image: xVbsDrG.jpg][Image: hgL8bwp.jpg]

De la targul de cafea mi-a placut mult si Ethiopia Beshasha a lui Papajacques, spre caise / zmeura, inclusiv pt profilare
[Image: RRNtlRF.jpg]

plus Ethiopia Danisa Organic de la Sloane, tot de la festival, foarte foarte misto

[Image: dIU9Zdc.jpg]

Si inca o cafea superba, spre fructe exotice in gust, preferata mea de la Dropshot, Ethiopia Woman Project. Eticheta este de la alta cafea, a scris Razvan cu pixul denumirea corecta pentru ca era rezultatul final al unei profilari de cateva zile pe Loring-ul lor si nici nu scosesera eticheta cu noul lot.
[Image: AQ4dA2k.jpg]

Reply
Mi-a plăcut mult, zici ca mănânci o prăjitură cu cirese și caramel!

[Image: spWICg8.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Columbia Guava El Vergel de la DropShot, extrem de buna, dulce, siropoasa, se simte ca un milkshake de capsuni, un pic acida dar e prajita acum 7 zile, intra in topul cafelelor mele. Nimic de reprosat momentan. N-am mai apucat sa fac poza, am savurat-o prea bine.

Reteta: 93 grade, 18g in 38g out in 28 secunde cu preinfuzie.
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
(18-01-2023, 10:30)Daniul Wrote: Columbia Guava El Vergel de la DropShot,

Reteta: 93 grade, 18g in 38g out in 28 secunde cu preinfuzie.

Da, foarte buna Columbia Guava El Vergel, vad ca a intrat la vanzare si noul decaf El Vergel, sunt curios cum e. Mi se pare o directie foarte buna, asta in care decaf-ul e cumva "luat in serios" si in care avem parte de decaf de caliate buna.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Eu am tot incercat din astea fermentante in ultima vreme, am si zis ca toate parca mi se par la fel. Cafeaua e ok, nu zice nimeni nimic, dar parca dupa un timp nu mai ai chef, eu genul asta de cafea as bea la 3 zile. Tim Wendelboe a caracterizat cel mai bine cafelele astea, pai nu conteaza de unde e cam toate au fermentul ala si aroma de capsuni mai intensa sau mai putin intensa. Ceva asemanator am baut de la Roastery 29, carbonica nu anaeroba ca la dropshot, parca aia mi se parea mai ok. Ahh si parca a zis Razvan ca o sa aduca si infuzate, de alea chiar nu ma ating, dar poate o avea vreun target.

In alta ordine de idei, Guatemala lor m-a surprins placut. Prima data am observat ca e mai prajita fata de Columbia, zic hmm, dupa care rasnesc si vad cam multa pleava. Eu am oroare de pleava ca am avut o Geisha din Panama si la aia efectiv stateam minute intregi sa suflu pleava. La asta, mai mult de 15 secunde nu ma stresez, iar aroma chiar e misto, e fix cum zic ei, prima data un pic de portocale rosii si dupaia dulceeeeeeeeeeeeeeeee.[Image: J4nFXiH.jpg]
zp6/v60 

Reply
folosesc dulce de pitalito si ethiopia de la papa jacques.astea sunt pe gustul meu.azi vreau sa fac o alta comanda si surpriza...contul meu este blocat.ati patit si voi?

Reply
Eu mi-am verificat contul acum și totul e ok. Recomand călduros Kenya -- am avut în paralel Kenya de la Underdog și Fjord și este de calitate comparabilă la jumătate de preț.
Profitec Pro 700, Profitec T64, Fellow ODE Brew Grinder, Mahlkonig Vario, Kinu M47

Reply
Si eu am facut comanda in decembrie la Papa Jacques si a trebuit sa imi refac contul, la "forget password" mi-a spus ca nu exista cont cu adresa mea de mail. Probabil a fost sters fiind inactiv mai mult de un an.

Altfel cafeaua a fost foarte interesanta. Mi s-a parut educativ cum a trebuit sa rasnesc gros pentru Kenya si fin pentru Columbia.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
(26-01-2023, 14:54)adrian1 Wrote: Si eu am facut comanda in decembrie la Papa Jacques si a trebuit sa imi refac contul, la "forget password" mi-a spus ca nu exista cont cu adresa mea de mail. Probabil a fost sters fiind inactiv mai mult de un an.

Altfel cafeaua a fost foarte interesanta. Mi s-a parut educativ cum a trebuit sa rasnesc gros pentru Kenya si fin pentru Columbia.
exact,a trebuit sa-mi refac contul.curios este faptul ca eu comand aproape lunar de la ei.

Reply
Oricand e ceva de discutat, e recomandabil sa il contactati pe Radu direct.
E prietenos si raspunde prompt de obicei.
Nu mai are prezenta pe forum.
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(27-01-2023, 09:47)vladdooo Wrote: Oricand e ceva de discutat, e recomandabil sa il contactati pe Radu direct.
E prietenos si raspunde prompt de obicei.
Nu mai are prezenta pe forum.

Imi place foarte mult cum prajeste Radu. Stiu ca tine de gust dar mi se par unele din cele mai bune cafele din tara. Confirm ce spune @vladdooo, raspunde prompt si ofera foarte multe informatii daca le soliciti. Il recomand cu mare placere.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
(27-01-2023, 09:45)mikutzul Wrote: exact,a trebuit sa-mi refac contul.curios este faptul ca eu comand aproape lunar de la ei.
In cazuri de genul asta cel mai probabil a fost schimbat site-ul/solutia web folosita si partea de autentificare nu s-a putut transfera.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Foarte faina Columbia de la Guido de azi. Și bericica și atmosfera.[Image: e144a441d4a34d5efae8c75887e07249.jpg][Image: fc709c84a11fd8c65031e63262bcefbe.jpg]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Sarkis Chocolate, spectacol! Nu am lăsat-o la degazat, rașnit, așteptat 2 minute și tras! Addictive!  :D
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Păcat ca au transport 40 RON sub 1 kg ..
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)