Espressoman infocat
Cluj
Indonezia Pegasing - Carbonic Maceration.
Daca nu o fi cea mai buna SO din toata viata mea, e cu siguranta cea mai ......interesanta (?)
Termenul de cel mai bun este usor problematic , chiar si pentru gusturile personale, care in timp se schimba mereu. Dar cafeaua asta este o experianta pe care nu stiu sa o pun in cuvinte. O singura data am mai simtit ceva similar, dar nu atat de intens, tot o anaeroba de la Meron in toamna anului trecut. Din notele trecute pe eticheta nu cunosc deloc Tamarinul, deci nu il pot asocia cu vreun gust concret, cert este ca rezultatul in ceasca are o nota dominanta de "ceva" ce nu pot numi. Ca o fi aroma lui, sau o fi de la procesare, sau...sau..
Oricine are ocazia sa incerce cafeaua asta, sa o faca fara sa stea pe ganduri. Sunt curios sa aud pareri
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Espressoman infocat
Deva
Așa și aceasta Indonezia Pegasing - Carbonic Maceration este prăjită de...?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman infocat
Cluj
Pressco, scuzati omisiunea :)
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Espressoman infocat
Bucuresti
Gesha Village, Mabo, V60, mmm!
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman Administrator
Bucuresti
Iasomie curată si in espresso. Am baut-o la botul calului. De asemenea Ambela iarasi e senzatie, fara profilare.
![[Image: AnJyWgs.jpg]](https://i.imgur.com/AnJyWgs.jpg)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
fara masca? :D
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Bucuresti
Ne proteja energetic lemnul sculptat de deasupra
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
tulcea
Pentru provincialii mai mărginași care ar fi adresa?
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.
Bucuresti
Inca nu era deschis - Vulturilor 31
Espressoman infocat
tulcea
05-06-2020, 17:39
(Edited 05-06-2020, 17:41 by organon.)
Când va fi, dați-ne și noua un semn pentru a navali civilizat în portofoliul de arome și gusturi!
Roaster
Bucuresti
Sapt viitoare deschidem, dar pana setam casa de marcat si POS ul se poate vizita fara probleme, suntem oameni salon si dam o cafea
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe
Espressoman infocat
tulcea
Ok. Așteptăm cu nerăbdare.
Espressoman infocat
Bucuresti
Pj: Rwanda Coco. O cafea excelentă. Recomand.
Profitec Pro 700, Profitec T64, Fellow ODE Brew Grinder, Mahlkonig Vario, Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
La Picona, Nicaragua, RightSide - fina, matasoasa, prajitura lichida
Revin maine cu poze [emoji846]
XXX
Ploiesti
06-06-2020, 13:52
(Edited 06-06-2020, 13:52 by gorexxx.)
DEV Burundi ceva foarte deosebit, felicitari!
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress
Espressoman de import
București
In ultimul timp am băut doua cafele foarte bune de la Mabo.
Prima a fost Etiopia Yo Genet și este m-a surprins prin solubilitate și complexitate ei.
Ce am remarcat este ca avea nevoie sa fie răsnita un pic mai grosier decât deobicei ci ca fiecare curgere era un spectacol.
Al doilea cafea de la ei care m-a plăcut a fost Rwanda. Si ea este o naturala dar cu caracteristice diferite.
Este o cafea foarte dulce și solubila (dar nu ca Etiopia), dar ce o caracterizează, la mine, a fost aciditate delicata și retrogustul extrem de pronunțat (știri reclama cu parfumul care durează trei zile? Cam asa ceva... [emoji3]: ok, nu chiar 3 zile, dar 3 ore da!).
Felicitări la cei de la Mabo... ați întrat în piață cu ambitii mari și ați ridicat ștacheta.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
Bucuresti
F. MENEGUETTI/ FILTER, Brazilia, RightSide
Inca o brazilie excelenta si surprinzatoare pe filtru (a mai fost una anul trecut ADILSON ARAÚJO care i-a placut si lui dev

)
Bucuresti
Nu sunt eu musteriu de brazilien©e dar cand am fost pe 15 iunie la Sloane abia ce prăjiseră una mai deosebită. Macerare carbonică Teodora?
A iesit o piersică bine coaptă, duuulce , fara bitter, putin ferment si o aciditate chiar interesantă pentru o Brazilia.
In altă ordine de idei Aradul are in sfârșit prajitorie, chiar una bună de tot daca ma iau dupa aceasta Ethiopia si inca o Guatemala foarte ok. Aflam pe saptamana viitoare...
Espressoman infocat
Bucuresti
Cine a prajit Brazilia?
Espressoman traditionalist
ro
(09-07-2020, 18:53)vladdooo Wrote: Cine a prajit Brazilia?
... Bolsonaro ... nu ? ...

...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Reprezentant Sloane
Bucuresti
09-07-2020, 20:15
(Edited 09-07-2020, 20:19 by Teodora_Sloane.)
(09-07-2020, 18:53)vladdooo Wrote: Cine a prajit Brazilia?
Eu, eu. Tot ce s-a prajit in ultimele 2 luni e prajit de mine. Bogdan alege profilele de prajire insa la Brazilia asta nu a putut veni si e toata opera mea.
Sent from my iPhone using Tapatalk
(09-07-2020, 18:47)Lyvyoo Wrote: Nu sunt eu musteriu de brazilien©e dar cand am fost pe 15 iunie la Sloane abia ce prăjiseră una mai deosebită. Macerare carbonică Teodora?
A iesit o piersică bine coaptă, duuulce , fara bitter, putin ferment si o aciditate chiar interesantă pentru o Brazilia.
![[Image: YE9Z9Qu.jpg]](https://i.imgur.com/YE9Z9Qu.jpg)
In altă ordine de idei Aradul are in sfârșit prajitorie, chiar una bună de tot daca ma iau dupa aceasta Ethiopia si inca o Guatemala foarte ok. Aflam pe saptamana viitoare...
![[Image: pBzbwpA.jpg]](https://i.imgur.com/pBzbwpA.jpg)
Da, cred ca macerare-carbonica este termenul in limba romana. Este un procedeu preluat ca tehnica si denumire din procesarea vinului. E o procesare experimentala de tipul fermentare prelungita in cireasa in mediu scazut in oxigen, in situatia asta inlocuit cu CO2.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Espressoman infocat
arad
Adica Sloane au deschis prajitorie in Arad? Daca da, unde? Deschid si cafenea?
In arad e seceta de cafea de specialitate.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
Crem One LFPP, e37s
Sibiu
(09-07-2020, 22:14)rob8402000 Wrote: Adica Sloane au deschis prajitorie in Arad? Daca da, unde? Deschid si cafenea? 
In arad e seceta de cafea de specialitate.
Nu prea esti atent la detalii. E vorba de poza a doua. Pe punga neagra scrie Rosters Coffee (
https://rosters.coffee/magazin/) :idea:
Espressoman infocat
Cluj
(09-07-2020, 18:47)Lyvyoo Wrote: Nu sunt eu musteriu de brazilien©e dar cand am fost pe 15 iunie la Sloane abia ce prăjiseră una mai deosebită. Macerare carbonică Teodora?
![[Image: YE9Z9Qu.jpg]](https://i.imgur.com/YE9Z9Qu.jpg)
Sunt tare curios de reteta ( temperatura, ratie, timp).
Pentru ca oricum trag din cafeaua asta scot niste bombe de ciocolata pura de parca am topit 2 tablete de Lindt intr-o ceasca de 30ml. Ceea ce e fix pe gustul meu, dar mi-ar placea sa scot macar o data piersica aia cu ferment de care zici
Bucuresti
87-88 de grade, 18.5g in, 40 out, 30s, fara profilare.
Bucuresti
Inca doua cafele foarte bune pe radar:
O Ethiopia Guji de la Claro (varietatea mea preferata dintre "Ethiopii") ca la carte, fructata, dulce, mai ales in profilare
O Columbia cat se poate de speciala, pentru mine care beau rar aceata origine experienta asta fiind "cea mai cea" ever. Pur si simplu caramel si un strop de piersica! Asta in prajire light. Daca nu ma insel e cea Rafael Pedrero Suns.
Scrisul de mana al campeonului pe punga mea, priceless...
![[Image: C1ya0CP.jpg]](https://i.imgur.com/C1ya0CP.jpg)
Espressoman infocat
Bucuresti
O Columbia Antioquia el Manzanillo si o Panama Geisha, de la Claro. In ordinea asta :).
Lelit PL72 William, Lelit PL92T Elizabeth, Kinu Phoenix
Incognito
Dacia
Pentru cine apreciază genul e top!
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman infocat
tulcea
08-08-2020, 16:59
(Edited 08-08-2020, 16:59 by organon.)
M-a dat gata campeonul cu Gesha Village. Cafeaua pana la urma e cam totul. E printre cele câteva excepționale băute în anii ăștia. Prăjirea ireproșabilă. Curgere perfecta. Arome distincte, imbatatoare. Merita pentru suflețel din când în când.De la Mabo evident, ca uitasem sa spun.