Hello There, Guest! Login Register


Ce cafea de la SLOANE ai baut azi? [Concurs]

#1
Hai sa vedem pe cate pagini se va intinde topicul asta Smile
Dam startul unui nou concurs pe Espressoman, premiul constand in 4 pungi de cafea Sloane, la alegere!

Asteptam fotografiile voastre in care sa se vada ce cafea de la Sloane ati baut in luna iulie, dintre cele publicate de Teodora pe topicul Sloane de reduceri luna aceasta. Pe 29 iulie, seara, extragem castigatorul. 

Astept sa imi vina si mie boabele ca sa am cu ce ma lauda Smile

ATENTIE! Cei care vor impresiona prajitoria prin talentul artistic al fotografiei, vor fi premiati separat, cu o punga de cafea Sloane!

Sa-nceapa dansul!
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#2
Sa spargem gheata


[Image: qqyfOHx.jpg]
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#3
Hop[Image: O6k7iHt.jpg] si eu
Dalla Corte Studio | Brasilia mini classic | gaggia | honne | kinu m47 | v60 | aeropress | acaia pearl S
 
Reply
#4
Incercati sa puneti si ceasca de cafea alaturi de punga preferată, eventual reteta de preparare.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#5
Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
PL41TEM; Kinu Pheonix  
 
Reply
#6
18g in -> 40g out in 35s.[Image: gbc1ysr.jpg]
ACS Minima, Sette 270, Eureka Atom Specialty 75E
 
Reply
#7
18g in -> 40g out , 30s, 93 grade.
[Image: qbyU34f.jpg][Image: bvfiu2Q.jpg]
PL81T, Mahlkonig Vario, Mignon Specialita
 
Reply
#8
18 in
OE Apex (de vanzare), Mazzer Mini E + SSP (brew), ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#9
Astăzi Etiopia Boji washed.
18, 5 în 40 out 33 sec.


[Image: a2z4ZD9.jpg]
Lelit Marax (CS flow control) /Eureka Atom 75e ; past: Lelit 41 TEM/Macap M2M Stepless
 
Reply
#10
Flair, 16.6g in -> 37g out in 65s parca.

[Image: FbvjFBc.jpg]
 
Reply
#11
Columbia Suarez.[Image: ff900667d9ae032da563ab9e4cc652b0.jpg]
Kinu M47 Phoenix, Gaggia Classic`19 
 
Reply
#12
18.5 g in -> 50g out / 32 sec[Image: 972b8fc39190a7f8cc6ed1c8559abab2.jpg]

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
PL41TEM; Kinu Pheonix  
 
Reply
#13
[Image: isv0Bns.jpg]

Și pt o poza cu extracția. 15g in. 8.5bar și profil descrescător pana la 5bar.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#14
https://i.imgur.com/MhZfgF2.jpg
Lelit PL41TEM, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, V60
 
Reply
#15
Si un v60[Image: 1yqDhXX.jpg]
Dalla Corte Studio | Brasilia mini classic | gaggia | honne | kinu m47 | v60 | aeropress | acaia pearl S
 
Reply
#16
Smile))) [Image: 0y7qU98.jpg]
 
Reply
#17
[Image: P6CUNB6.jpg][Image: Kg0tL7Q.jpg][Image: sJ85vvi.jpg]
Coldbrew: 40% gheata 60% apa calda in total 375 g apa la 24.3g cafea (v60 01), temperatură 92, pas 23 pe comandante, cafea Rwanda
Espresso: Brewtus IV-R (PL41TEM ex.) + Eureka Mignon Specialita + Quamar Q13 75E
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#18
18in>36out,25sec.[Image: B4xG15r.jpg]
Robot Cafelat,Hario V60,feldgrind1,ibric soy
 
Reply
#19
14g, 10s preinfuzie
[Image: eFnxETSW0HMQ0LmCIIgADrcJcNNxnmkQUeVjTkNB...xrc-=w2400]
Wilfa Uniform | Kinu M47  | Hario |  
 
Reply
#20
[Image: P8GvbyQ.jpg]18g in-> 36 out, 93 grade temp, aprox 25s
Lelit PL41TEM, Sette270
 
Reply
#21
[Image: 9f5ebfb7fe0ef1da656b28c34d783e65.jpg]
18.6g in - 38g out/ 94 grC/ 29 sec

Proaspata, verde, cu un gust placut de “hay” si un after-taste slab migdalat urmat de o placuta aciditate tipic keniana. Lasa si putin gura-punga.
Mai are nevoie de cateva zile de degazat. Noroc ca am 2 pungi

PS - noroc cu Raducanu ca o avea pe stoc la F190
Acasa: DC Studio, Compak E8 + OE Funnel, Bravo Tools
Delegatie: Kinu M47, Cafflano Kompresso si Aeropress
 
Reply
#22
Ca sa raspund public la o intrebare primita in privat legata de calitatea pozelor, desi extragerea o sa fie random deci premiul de 1 kg va merge la cine are mai mult noroc, cele mai frumoase poze (si descrieri) o sa le dam la schimb pe o punga de cafea la sfarsitul concursului. Asadar merita sa scoateti artistii din voi.
 
Reply
#23
V60 , metoda de preparare aleasa pentru prima cafea a zilei (cel mai adesea la 5 AM, azi nu) Big Grin

50g in pana la secunda 30, apoi inca 50g pana la secunda 60, apoi 100g "pana la capat." Total 200g, timp de curgere aproximativ 2 minute si 30 de secunde.
Folosesc un kettle non electric, de aragaz, care imi place tare mult, Kalita Wave.

Ethiopia Qore (multumesc, Oana!) se apropie de final, dar nu-s motive de tristete, mai am ceva Muhondo si o punga sigilata de Costa Rica San Carlos honey. Heart
[Image: L6X3dXY.jpg]





[Image: wiLSI6U.jpg]
 
Reply
#24
Caffloarea de dimineata  Smile
[Image: 84Wbnsu.jpg]
Flair Signature Pro | Elektra MCAL | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#25
[Image: 81X2aVf-ksIHqMTVlK5ZiSRes8oNa8395mpMQw8d...VyM7=w2400]
Wilfa Uniform | Kinu M47  | Hario |  
 
Reply
#26
[Image: xnPqTBH.jpg]
Gaggia Espresso; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
#27
[Image: d14bfafc0248eb51032e79a77e5b81da.jpg]
Expobar Brewtus IV Rotary Pump, Fiorenzato F4E Nano
 
Reply
#28
[Image: 5hXG5TF11WFppc3eyJmfOqkK45WyPLCRqyOz7LTP..._QO1=w2400]
Wilfa Uniform | Kinu M47  | Hario |  
 
Reply
#29
[Image: u6yRDyD.jpg]
18.5g->39g
in 33sec la 91°
Gaggia Classic 2019 PID | Kinu M47 | Sette 270
 
Reply
#30
Pasiuni reunite - un espresso memorabil, asa cum imi place mie, extras inspre ristretto:
18g IN, 32g OUT, 91*C, 32s

[Image: 9jbIiW4.jpg]
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, MK K30 V
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)