(29-09-2015, 11:18)FAP Wrote: Propun lui Liviu , daca este posibil , un nou topic unde sa se poata acorda note (prin vot) de la 1 la 5 (cu stele sau fara ,cum fac Amazon & Altii) pentru fiecare produs in parte indiferent daca este vorba de aparate sau tipuri de cafea...
(subl. mea)
foarte interesant, dar ca de atatea ori, se pune problema de
justa apreciere, ori aici, fara criterii - complicate si vulnerabile mereu - totul e pierdere de timp populista...
cateva aspecte la care ma gandesc, avute in vedere in mai toate competitiile - tehnica foto, multimedia, tehnologia informatiei etc. - care face laborioasa orice abordare cu expunere publica pentru un nume respectabil, cum imi place sa cred ca e
espressoman.ro:
- existenta unor
categorii si
criterii in cadrul domeniului de competitie;
dupa ce criteriu am compara la gramada notarea corecta - sa zicem - a unui espressoman cu experienta lui Gaggia sau Lelit, cu un 4,5 pentru o Rancillio Silvia, cand eu am resurse si ceva preferinte si as nota o Bezzera Magica tot cu 4,5 gandindu-ma la Vibiemme-ul lui RaduCarutasu, sau la Bosco-ul de la Yume Roastery (pe care l-am vazut doar prin vitrina, locatia era inchisa intr-o sambata la ora 17:30 - scuze pentru off topic

sau, eu as acorda note, ponderand pe un criteriu de pret/performanta; altcineva, cu resurse mai mari decat mine, ar fi mai putin influentat de pret si mai mult de calitate; etc.
- acordarea calificativelor prin
autorizarea competentei; vreau sa spun ca nu as indrazni sa acord public un calificativ la o cafea boabe verde de la Claro Cafe de ex., daca nu as fi cumparat si testat cafele de la cel putin inca 4-5 prajitori...daca nu chiar de la toti cei activi; ori nu am nici resurse, nici aplicatie pentru asa ceva...
as vedea normal sa existe un colectiv de referinta in cadrul forumului, caruia fiecare dintre noi sa ii delege aceasta sarcina;
- nu vad corect sa se acorde doar note/puncte, ca la eurovision, fara
a avea la baza o recenzie, studiu comparativ/justificativ;
exista o alternativa, desigur la cele de mai sus: asumarea raspunderii de catre o persoana sau o 'organizatie', care scrie - orice, dar scrie -
asta-i parerea mea, asta-i gustul meu;
drept pentru care le-am facut publice; ca de-aceea e forum, nu
dar asta-i Internetul, un mediu de atractie magnetica, ostil si caldut deopotriva, manipulator si posesiv pana la urma, un mediu virtual nemarginit in care orice incercare de ordonare si clasificare se va izbi pana la urma de imaginea sa negativa, pentru un rezultat in nedeterminare si dezordine...
ca sa termin mai clar: nu vad utilitatea unor calificative cu amprenta - fie ea si colectiva - espressoman.ro, doar ca initiativa/opinie personala, ceea ce oricum e posibil mereu;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)