Welcome Back Log In Create Account

Calin & Trezzo LATTE - Mangalia - Astoria

Buna ziua, va salut cu deosebita stima ! 
Ma numesc Calin si sunt un tanar anteprenor in jud CT, deschizandu-mi propria cafenea, de specialitate.

Am primit o multime de recomandari de la diverse persoane sa creez cont pe acest site si sa comunic cu comunitatea, a sunat interesant si cred ca trebuia de din-inainte sa achizitionez echipamentele.

Am achizitionat un astoria forma 2, cam cel ce il au si fivetogo, si o rasnita automata manuala, de la bilancia, considerand ca sunt din ct si sunt mai repede cu service etc.

La momentu actual folosesc cafea de specialitate de la dropshot, etiopia / 2-3 blenduri, dar etiopia e peste, la espressor am 10 bari cu 120 grade celsius, plus recalibrarea espressorului la 20 ml espresso iar 40 double, spre surprinderea multora care au vazut acest aspect la extractie, chiar o extrage ok. 

As dori cateva sfaturi, idei si niste critici cum sa scot din astoria sa l duc la alt nivel, e cu un singur boiler, asta e impedimentul cel mai mare, si de asta nu pot sa bag dropshot ori alte cafele single origin cu sca 88 +, de asta am beandropsuriile de la ei, cum si origo mi au dat brewzeus.

multumesc !

Reply
Bine ai venit !

Nu imi e foarte clar ce are asa special o cafea "single origin cu sca 88 +" de nu o poti extrage pe masina aia. Confused
Poate ai omis sa ne spui gradul de prajire... asta ar explica multe.
Oricum, nu single boileru e limitarea in tot lantul asta, dar astept intai clarificare cum e cu cafeaua.

Reply
Salutare Călin și bine ai venit.
Reglajul presiunii se face de la bypassul pompei care se afla in partea dreapta jos, slabesti contrapiulita acestuia și rotești in sens invers al acelor de ceasornic, in timp ce faci o extracție manuala folosind sita blind, urmărești manometrul până ajunge la presiunea dorită. Nu uita să strângi contrapiulita dupa ce ai terminat. Aparatul este decent, faci treabă cu el, râșnița nu o cunosc, am avut rezultate bune folosind cafea de la Guido măcinată cu râșnița Anfim sau Mahlkonig. Coșurile cu care vine Forma sunt poate cam mici, ai grija la dozaj, sa lasi spațiu suficient intre puc si showscreen, folosește cântarul cand reglezi dozele si ar trebui să ai rezultate satisfăcătoare. Nu recomand folosirea coșului single, folosește cel de double și dacă ai nevoie de single espresso, ce rămâne este foarte bun pentru ice latte de exemplu.Temperatura boierului de 120° este bună, ai steam suficient și temperatură ok pentru extracție.
Succes!
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)