Hello There, Guest! Login Register


Cafflano Go-Brew

#1
https://m.youtube.com/watch?v=udnROQugLgA
 
Reply
#2
A fost anuntat ca proiect KS aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid107821

Pana nu e pe piata, e doar o intentie...
 
Reply
#3
Unde e avantajul portabilitatii, e vreun kettle portabil care incalzeste apa  cu baterii? Care e diferenta intre asta si dripper de plastic plus termos/cana? Caffiano Kompresso e intr adevar o mare chestie, asta e mai mult sa si valorifice imaginea pe care au castigat o. Utilitate greu de ghicit.
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
#4
Ca le ai pe ambele 2-in-1... si ca poti face brew la poiana, pe foc cu jar Smile
Desi, aia o puteai face si cu primul lor produs, cu rasnita incorporata...
Cred ca de asta au si pus de un KS, ca sa testeze piata, ca doar nu crezi ca nu au bani sa il fabrice singuri. Wink
Au facut prototipul la imprimanta 3D ca sa aiba un mulaj sa para in clipul video, si gata... ca matrita costa al naibii de mult sa faci ca sa dai drumul la banda in serie...
 
Reply
#5
Trecand peste partea de utilitate, care evident poate fi evaluata de catre fiecare utilizator in parte, raportat la nevoile lui, lansarea pe Kickstarter a devent in ultimii ani mai mult decat un mijloc de a strange bani. Lansarea pe Kickstarter este aproape un "must", este trendy, este inovativ si este o buna metoda pentru companii de a testa piata si a valida produsul. 

E un produs pe care il astept cu interes, pare un fel de competitor la KeepCup, mai mare insa cu extra valenta de a putea fi folosit pe post de "V60". Celalalt produs al lor, primul, Klassic, nu m a impresionat niciodata, nici ca si rasnita nici ca si brewer, de aceea nici nu prea l am recomandat oricui. Si acela va avea o versiune V2 unde se pare ca rasnita va fi imbunatatita, ar putea fi mai interesant. Dar Go Brew, desi pare f simplu, cred ca isi are rostul, sa vedem daca si in RO, worldwide situatia e foarte complexa.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#6
Și mai exact ce rost vezi? Nu e cu nimic diferit de un v60 de plastic și cana separata. Ca sa nu mai zic ca găsești soluții mult mai bune pentru un termos care sa și mențină bautură calda. 

Precum majoritatea proiectelor KS actuale, e în mare parte redundant produselor deja existente.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
#7
must, trendy... taman bun locul sa copiezi ideile, alea putine de sunt bune si originale...
 
Reply
#8
Macar dacă-l făceau din metal cu sticlă...
 
Reply
#9
Exact in spiritul portabilitatii: metal pentru o greutate mai mare si sticla pentru risc crescut de deteoriorare acolo pe unde l vanturi. Ori nu i a dus capul ori nu au gasit  consens in privinta semnificatiei de "portabil". 
Da, stiu, sunt si metale usoare, doar ca alea au alt cost si fiecare dolar in plus conteaza pentru o jucarie de genul asta.
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
#10
https://www.youtube.com/watch?v=bWcKDD5nwVg

un video nou de la cel mai mare fan Cafflano din lume! ( e un polonez ) Smile
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#11
Nu stiu ce sa zic, nu am avut niciodata incredere in judecata celor cu sosete de culori diferite.Tongue

Nu zic, poate fi considerata chiar foarte utila si pe deasupra poate fi o marca a apartenentei la comunitate, ei deja sunt un brand. Eu ii consider drept  Prometeu al espresso ului, au adus la pret modic echipamentul necesar prepararii unui espresso bun. Astept insa de la ei, pe langa noile produse pe care inteleg ei a le mai aduca pe piata, un Caffiano Kompresso  imbunatatit, si mai fiabil decat este.
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
#12
Eu sincer astept si mai mult rasnita de la ei capabila espresso, acest Go Brew doar a decalat lansarea ei insa li s a parut o oportunitate de business mai mare si acesta a fost motivul. Insa si rasnita capabila espresso, ultra light, sub 100 de euro, suna interesant, mai ales in combinatie cu Kompresso.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#13
Aia ar fi o a doua uriasa lovitura insa e totusi foarte greu. Uite ca in comunitatea noastra Xeoleo devine o mica vedeta, nu vor fi primii, macar in privinta pretului. Espressorul e revolutionar, m as mira sa reuseasca aceeasi minune cu rasnita dar speram.
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
#14
O sa rebranduiasca una... si o sa scoata xeollano Big Grin
 
Reply
#15
Xeollano ar trebui sa fie ... eoliana? Big Grin

Acum am devenit si eu curios si recunosc ca am asteptari mari de la ei, ceva extraordinar si revolutionar cum a fost espressorul manual. Probabil nu vor sa se pripeasca si e cu atat mai bine.
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
#16
Ce e revolutionar la "espressorul manual" ?  Confused
Erau deja destule "pistoane" pe piata pana in clipa aia...
Poate pretul corect Wink

Au chinezii unul acum, care este similar dar departe de a indrazni careva sa zica ca e copiat.
In plus, permite sa faci mai multa licoarea, pana la 100 ml, si, cireasa de pe tort, au si accesoriu de spumare lapte !
Totul la un pret in aceeasi plaja.
 
Reply
#17
Să readucem la viață topicul.
Cu niște noroc am devenit utilizatori de Cafflano Go-Brew. Cool
Prima încercare de azi a fost norocoasă, a fost ok cafeaua. Sunt curios dacă mai încerc ulterior, eventual cu altă cafea, ce va ieși(la Aeropress am postat recent pe topicul dedicat, tot așa am avut noroc la prima încercare și apoi... pauză).

 
Reply
#18
Vream să scriu în postul inițial și am renunțat la editare. Totuși revin cu un alt post pentru că pot fi informații utile cuiva.
Poate unii dintre voi vor dori sau au dorit să achiziționeze produsul, dar pot/au putut fi influențați de 2 probleme menționate de James Hoffmann în review-ul său postat în mai 2019(<- link video review).

1. La minutul 7:30.
Pe partea superioară a sticlei care ține loc și de "pâlnie", pe exterior existau acele mici suporturi 2 într-o parte și 2 în partea opusă (sunt câte 2 paralele, poziționate astfel încât primele se așează pe sticlă, iar celelalte se așează pe manșonul de pe sticlă care se poate ridica/coborî; se ridică manșonul respectiv sau nu, în funcție de capacitatea totală dorită, simplă/dublă, 270/380 ml).
Cum suporturile formau o singură "axă", pâlnia nu era foarte stabilă.
Revizia actuală are suporturile respective în 4 părți(formează 2 axe perpendiculare). Acum se fixează corect.

2. La minutul 9:35
Pe aceeași parte a sticlei, dar la interior - evident, există o garnitură care ieșea destul de ușor de la locul ei, la produsul din review.
Revizia actuală se pare că are modificări și aici, garnitura este mai înaltă, iar jumătate din ea este mai subțire și intră într-un canal existent acum în sticlă(interiorul pâlniei), astfel nu mai poate fi scoasă atât de ușor.

Am lăsat un comentariu și la acel video review pe Youtube, pentru aceste probleme.

Și acum îmi dau seama că am exportat aiurea video-ul iar pe mobile nu se poate vedea corect în full screen.
L-am reîncărcat așa:
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)