Espressoman traditionalist
ro
(23-02-2018, 17:57)nfs01 Wrote: Stie careva cand tevin in stoc?
... :ne: :ne: :ne: ... la noi in oras nu am mai vazut ... s-a desfiintzat si raftul ...

, mare paguna -n ciuperci ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Sa nu bea lumea amarata o cafea decenta....
Espressoman infocat
Craiova
Eu am intrebat pe la inceputul anului la Kaufland despre cele doua cafele. Ziceau ca gama exquisite apare numai de sarbatori, deci ori la Paste, ori Craciunul urmator
Actual - Vibiemme Domobar 2b + Honne slim
In trecut - Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
- Gaggia Classic + Mazzer Mini
- Mazzer Major
ro
24-02-2018, 12:04
(Edited 24-02-2018, 12:06 by Levo.)
... Si pentru ca mai aveam un as in maneca , ... am mai testat una dintre cele mai bine temperate miscele , prajita aproape uniform , cu un agtron de 55 - 60 max. ( in viziunea mea ) , deci cam city , un corp mediu extrem de confortabil la gust , cu o aroma discreta de prune uscate si retrogust catifelat , bine balansat si atins usor de vanilie ce persista fin , dar pentru lung timp ... nu incita si nu lezeaza simturile in mod agresiv , iar in opinia mea este una dintre cafelele ce se preteaza a fi servite la orice ora si in orice loc ...o cafea buna , dulce si de cursa lunga. ( ... o surpriza deosebit de placuta ...

... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Ce sa zic, arata bine, si nu fac misto. As fi tentat sa o incerc, dar n-as comanda o cantitate asa mare. La noi nu prea sunt bautori de cafea, in ritmul in care consum eu cafea, ar fi expirata (250grame-300grame maxim la 7 zile).
ro
... No , nu cred ... eu o trec din punga mare intr-un borcan de sticla etans , pe care al umplu full si scot de acolo cate un borcanel mai mic de cca. 200 g. de cate ori este nevoie ... cam 1 / sapt. si nu se duce aroma ... e o cafea decenta , mi-a placut si am sa incerc si dupa masa , in varianta espresso sample sa mai vad o data , cam cum se mai prezinta si dupa masa ... ( am fost placut surprins , pentru o prajire nespecifica sa aiba un gust asa de bun ... )
Espressoman infocat
Piatra Neamt
"Problema" e pretul pe kg. Ce a prezentat Levo mai sus se duce in zona 150-200 de lei pe kg, adica unde e cafeaua prajita proaspat de calitate de noi. Cam mult pentru experimente.
amator
Bucuresti
Eu m-as opri la "cafeaua prajita proaspat de noi" ...partea cu "de calitate" ...nu stiu ce sa zic... dar as avea curaj sa pariez ca ca orice cafea verde care ajunge la noi este calitativ sub sau maxim de aceeasi calitate cu cafelele comerciale "high-end". Eu unul, dupa aproape un an de incercat, sunt satul de valu'3 ... dragute in filtru, pretentioase si acide pt gustul meu in espresso ...cu foarte mici exceptii. Plus ca mi s-a cam taiat si de "dialling in" constant la fiecare punga noua de cafea ...
Rocket R60-V; Macap M7D; Kinu M47
ro
... Da , dar eu nu pot rezista ... trebuie sa aflu , sa experimentez ... nu recomand , decat celor care vor neaparat si alte gusturi ... mai altfel. Noi am servit mai bine de un an , numai proaspat prajita de la noi din RO si mi se pare cinstit sa acord un pic de atentie si la ce se mai gaseste prin jur ( ... mai ales ca este vorba de experientza si consacrare ).
In alta ordine de idei ... am reusit sa-mi impresionez consoarta , de Dragobetele asta ... i-a placut in mod special si ei aceasta cafea ... deci se confirma ...

.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Ne mutam aici cu discutia despre calitate
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Constanta
Din cauza vremii nasoale am incercat Fortuna verde si Exquisit Ethiopia Moka Sidamo, cea din urma din Kaufland.
Nu mi-au placut chiar daca beau cu lapte. Nu's de nebaut dar cam atat dai cam atat face. Sau mai putin :)
Bucuresti
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Aero...
Bucuresti
Pai care e problema...? Si resturile de la procesarea carnii ajung in produse pentru caini, pisici, etc...
Aaaa, asta era pentru oameni...? [emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Eu cred ca bucatile de arabica sunt net superioare resturilor care ajung in crenvursti si parizer, din mancarea pentru oameni.
Bucuresti
Totusi, marketing-ul lor nu a vazut montajul?! Nu putea sa porunceasca scoaterea cadrelor la editare?! Pe de alta parte, stiu si ei prea bine ca omul de rand ce bea asa ceva nu e interesat decat de ce spune reclama TV :)
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
E bromura espressomanului ce am vazut acolo.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
ro
(04-03-2018, 21:43)Lyvyoo Wrote: omul de rand ce bea asa ceva nu e interesat decat de ce spune reclama TV 
... Multi vad , putini pricep ... si mai putini inteleg ... :D ... ( in rest paine si circ )
ro
06-03-2018, 16:01
(Edited 06-03-2018, 16:05 by Levo.)
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Voi vedeti imaginile de mai sus afisate in forum ?
Eu le vad ca link-uri la imgur si trebuie sa fac click pe fiecare ca sa o vad...
Buba la forum sau (iar) la mine ?
Bucuresti
Ai mai avut tu probleme de genul asta...
espresso aficionado
de peste Prut
da @
Levo, si eu aveam asteptari mai mari de la Lucaffe, dar ma rog, asta e.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
ro
(06-03-2018, 18:33)maki Wrote: da @Levo, si eu aveam asteptari mai mari de la Lucaffe, dar ma rog, asta e.
... Stai ca ,... n-am terminat inca , cu maimutzoii ... :D ...
Espressoman infocat
Bucuresti
Espressoman infocat
Bucuresti
Voi vedeti imaginile de mai sus afisate in forum ?
(06-03-2018, 18:27)renatoa Wrote: Eu le vad ca link-uri la imgur si trebuie sa fac click pe fiecare ca sa o vad...
Buba la forum sau (iar) la mine ?

Eu...nici atat, linii cu nume de fisiere, fara link-uri...Firefox ESR 52.6.0...
Ibric conic marca "Emailul", rasnita manuala[s] din alama mostenita de la bunica [/s]Commandante, aragaz...
Bucuresti
Nici in Chrome?
Espressoman in foc@
Iasi
In Vivaldi (Chromium) imaginile se vad.
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
ro
... Se vad si in Firefox 58.0.2 lejer ...

, ( - Doncafe e de vina ... :D... )
Espressoman in foc@
Iasi
Testat si in versiunea mobile a forumului. Ok
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Espressoman infocat
Bucuresti
Espressoman in foc@
Iasi
Daca e gata macinata si fara data prajirii, e cih! Si, probabil, e si scumpa.