Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua si CO...fi...VID

Sunt peste 100 de prajitorii in Romania. Cam cate crezi tu ca prajesc doar cafea de specialitate, din cea mai recenta recolta? 

Nu ma dezic nici de asta "Nu orice cafea prajita local e mai buna decat orice cafea comerciala." pentru ca e cu atat mai adevarata cu cat sunt mai multe prajitorii care se "lupta" pe piata horeca, unde pretul mic bate calitatea.

Reply
(22-03-2020, 13:23)bemihai Wrote: Ce ma deranjeaza pe mine e ca multe cafenele/prajitorii pleaca de la premisa ca sustinerea asta li se cuvine de la sine

Unde ai vazut asta? Nu am vazut, cel putine pe forum, aceasta premisa. Cei mai multi prajitori s-au asumat acesta perioada grea si, de cat am vazut, incearca sa vina in ajutorul nostru cu oferte mai bune pt livrare acasa (Claro) sau cu oferte pentru cafele care nu le mai pot vinde in cafenele lor (Yume, Sloane).

(22-03-2020, 13:23)bemihai Wrote: Pana acum nu s-au gandit sa creeze o comunitate in jurul afacerii, sa ofere produse mai de calitate, sa angajeze un barista care stie sa faca cafea, sa nu mai vanda sarje ratate/afumate, etc.

Si asta nu este adeverat. Doar ajunge sa te uiți pe thread-ul lui Sloane sau Yume sa vezi cat de mult este importanta intre comunitate si business de cafea.

(22-03-2020, 13:59)Cip Wrote: dev, de când ai intrat în afaceri, nu pot sa nu observ la tine o grijă deosebită ptr. "comunitățile cât mai locale de producători și prestatori", din care, ce sa vezi, faci și tu parte acum.

Aici este încă ceva care nu cred ca este sănătos comunității. Pana când un user anonim arunca cu pietre in dreapta si stânga, atunci este tot ok. Iar când decide sa își deschide un business, atunci trebuie sa stea tăcut din gura, fiind ca el, având un business, atunci devine de parte, tot ce spune el este doar interesul lui si nimic altceva.

Ca soluție, se observa ca persoanele care au un business se auto-cenzureze, fiind ca orice spun ei poate fi interpretat greșit si folosit împotrivă lor. Si cred, ca in felul asta, pierdem cu toti.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(22-03-2020, 16:18)micrenda Wrote: Si asta nu este adeverat.

Ba este foarte adevarat, e suficient sa deschizi social media zilele astea si o sa vezi la ce ma refer. Prajitorii activi pe forum sunt aici pentru ca tin la ideea e comunitate, nu la ei ma refer eu. Ba chiar am ales sa comand de la cativa dintre ei zilele astea tocmai din acest motiv. Daca ai citi mai cu atentie ce-am scris, ai vedea ca n-am facut nicio referire la prajitorii de pe forum  Dodgy
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
Cred ca esenta a ce s-a vrut a fi transmis este ca toate comunicarile comerciale si cu tenta comerciala trebuiesc facute de fiecare pe topicul dedicat. In rest sunt binevenite interventiile prajitorilor in orice topic, ca orice user.
Dar trebuie sa recunoastem ca exista o componenta de imagine sa-i spunem. Cu cat esti mai placut ca om sau cu cat te faci mai placut prin postarile tale, esti mai usor acceptat in discutiile de orice fel, pentru ca e clar ca atunci cand ai trecut in zona comerciala optica asupra ta se schimba, vrand nevrand. 

Comunitatile la care s-a referit bemihai cred ca sunt ca tema generala, nu neaparat pentru prajitoriile care ne ofera reduceri in forum, pentru ca ele chiar asta au facut, s-au expus publicului chitibusar, au acceptat in fata marelui Google ca numele lor sa fie implicate si in laude si critici, toate organice si venite de la oricine a cumparat o punga de cafea, ceea ce e mare lucru. Pentru acestia nu cred sa fie probleme majore de trecere peste criza ptc a deja au o comunitate formata. Dar sunt si prajitorii intre cele 100 din Romania care au negjilat in general calitatea sau formarea de comunitati in jurul lor sau au vandut cafea naspa iar acum probabil ca se vaita. Am vazut ca se intampla si in cazul berariilor artizanale, de unde am luat de 100 de ori mai multe tepe decat de la o prajitorie de cafea si care vand bere artizanala cu probleme in foarte multe cazuri. Iar acum se clameaza ca tuturor berilor romanesti sa li se dea 5 stele... 

Cine s-a tinut de calitate pana acum in domeniul prajirii cafelei si cine a fost apreciat de oameni pentru individualitatea sa ori pentru munca depusa, nu cred ca se va duce in cap pe timpul crizei covid. Asa cum nici eu ca prezentator de evenimente n-am crapat cand a fost marea criza de acum 10 ani, tot pentru ca cei din domeniul meu au apreciat calitatea umana si profesionala.

[Image: QP9piVw.png]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(22-03-2020, 16:38)Lyvyoo Wrote: Cred ca esenta a ce s-a vrut a fi transmis este ca toate comunicarile comerciale si cu tenta comerciala trebuiesc facute de fiecare pe topicul dedicat. In rest sunt binevenite interventiile prajitorilor in orice topic, ca orice user.
Perfect concluzionat!
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
(22-03-2020, 16:38)Lyvyoo Wrote: Am vazut ca se intampla si in cazul berariilor artizanale, de unde am luat de 100 de ori mai multe tepe decat de la o prajitorie de cafea si care vand bere artizanala cu probleme in foarte multe cazuri. Iar acum se clameaza ca tuturor berilor romanesti sa li se dea 5 stele... 

+ 1  ...  ( imi pare bine ca n-am spus-o eu primul ... :D ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
https://www.mediafax.ro/social/metoda-de...i-19012816

Reply
Ghidul covid al afacerii cu cafea

... desi, dupa cifrele de azi, pare ca cea mai buna strategie este sa inchizi si sa gasesti o pestera cat mai adanca...

Reply
V-ati vaccina de la astia ? :D

https://www.nbcnews.com/news/us-news/was...t-n1254607

Reply
M-am vaccinat cu Moderna și m-a durut brațul 48 ore.
Ce varietate/procesare/măcinătură recomandați ca să nu i se mai întâmple și altcuiva, plus că nu trebuie să apară bitterși sub nicio formă?
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose

Reply
Ceea ce știu sigur e ca orice vaccin e preferabil bolii prin care am trecut. Am avut o forma ușoară spre moderata dar tot a fost nevoie de perfuzii, antivirale, antiinflamatorii puternice și anticoagulante pentru protecție în perfuzie timp de o săptămână în spital. Am dat jos cam 6 kg, nefiind obez, iar recuperarea în prima săptămână a fost groaznica mergând parca pe poante. Nu are rost sa zic cam ce am văzut și auzit. Și eu tot trageam de timp spunând ca ma voi vaccina în mai. Na ca m-a plesnit de ziua păcălelilor. Voi face și vaccinul, dar mai întâi îmi voi verifica titrul anticorpilor, nu de alta dar nu vreau din graba sa îmi provoc în caz de titru mare vreo reacție alergica puternica antigen anticorp. Dacă e moderat îl fac imediat. Tot familionul și l-a făcut sau și-l va face în perioada imediat următoare. Tot patitu-i priceput.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Mamă, frumos, ce să zic... Bine că ai scăpat întreg, organon.

Eu și soția am avut noroc de Pfizer și după prima doză ne-a durut pe amândoi locul împunsăturii vreo 48 de ore. Apoi... liniște și din când în când sunetul de start-up de la Windows 7.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
De acord cu @organon

Sotia mea a avut Covid și a facut și testul de anticorpi la vreo lună dupa, la Synevo daca conteaza. Pragul de detecție/imunitate era de 50 si ea avea peste 6500.

Eu (desi am stat în aceiași casa) am scăpat, iar intre timp am făcut si eu Pfizer. As vrea sa ma duc sa imi fac si eu testul de anticorpi...
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g

Reply
Imunitatea este fluctuantă în timp la aceeași persoană, în funcție de Ț factori. De la o persoană la alta nu mai spun. Din acest motiv poți să stai bot în bot cu persoana iubită toată ziua și să ai răspuns diferit. Valabil la mai mulți viruși și mai multe bacterii, nu numai la Coroană.
Eu nu mai fac test de anticorpi după vaccin. Iau doctoria și la revedere, mi-am îndeplinit obligația cetățenească. Am fobie la seringi și acele acestora  :((((((((
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose

Reply
organon daca in spital ai facut o pauza de la cafea ti-a crescut sensibilitatea la cafeina si acum te bucuri mai intens de shoturi o perioada  :D

Eu m-am vaccinat cu AZ. Am avut o zi cu stare de raceala si durere de cap, apoi gata.
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
Partea proasta e ca nu am putut bea cafea dupa primele 3 zile.Abia după externare la 3 zile am băut. Cu tâmpenia asta de virus mai e ceva. Toți vorbesc de pierderea gustului și mirosului. Nu e obligatoriu. Ceea ce se poate întâmpla frecvent este alterarea lor. Indiferent ce apa minerala sau plata, sau chiar de la rețea as fi băut, gustul era foarte prost, ceva spre alcalin. Dar oricum greu de definit. Mirosul a fost în regula. Abia acum pot bea apa fără sa mai simt nuanță aia tâmpită.

Reply
Abia am iesit si eu din carantina dupa doua saptamani, a luat copilul de la scoala si am descoperit testand intamplator dupa un caz semnalat in clasa. Se pare ca nu a mai luat nimeni in casa. O fi gena buna ca si bunicu' de 90 ani a luat din spital internat fiind cu inima, si nu a avut niciun simptom.
Am in schimb si un unchi ce s-a dus la spital cu inima, a luat de acolo si s-a dus...

Cele mai nasoale cazuri ale cunoscutilor ce au trecut cu bine au fost de pierdere temporara a vederii si miocardita (femeie, 45ani) sau spitalizari de lunga durata si recuperari anevoioase. Poate ca nici vaccinurile nu sunt apa de ploaie ca posibile efecte adverse in viitor dar putini antivaxeri au citit prospectul si efectele secundare frecvente ale tratamentelor tari din spital la un caz mediu, considerand tot sirul ala de antivirale, antibiotice, antitrombotice, antiinflamatoare puternice din protocoalele medicale.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(26-04-2021, 12:37)organon Wrote: Voi face și vaccinul, dar mai întâi îmi voi verifica titrul anticorpilor, nu de alta dar nu vreau din graba sa îmi provoc în caz de titru mare vreo reacție alergica puternica antigen anticorp

De unde scoateti treburile astea? Nu are nicio legatura vaccinul cu boala, la fel cum nu are nicio relevanta numarul anticorpilor cu protectia. (A nu se confunda cu a avea anticorpi, ca eveniment binar)

De la ministerul sanatatii citire, despre numarul de anticopri. Dati banii degeaba pe analiza.

https://www.facebook.com/watch/?v=481696996338154
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Pai sa vezi legat de efecte adverse ale medicamentelor. Sa luam numai dexametazona, absolut necesara, un antiinflamator teribil de eficient. Practic împreună cu antiviralul favipiravir fiind medicamentele forte ale schemei de tratament. Dar, pentru a sunt diabetic, e adevărat cu diabet tip 2 și echilibrat folosind siofor și diaprel sa vedeți valori modificate ale glicemiiilor din prima perfuzie, valori induse de de a. Am sărit la 360.apoi sub 200 nu prea scădea. Asa ca în spital cât am făcut tratamentul care a mai presupus și anticoagulante ca fraxiparina și adjuvante hepatice gen arginina, m-au trecut pe tipuri de insulina. Cum am ieșit cu ceva foame într-o săptămână am revenit la valorile mele pământene. Dar și acum mai am de luat pe lângă intaritoare hepatice, anticoagulant. Pastile. Doctorițele au fost extraordinare. Au o experienta de "front" după un an și ceva de pandemie. Nu mai zic ca din personal 2 treimi au făcut în timpul asta boala. De multe ori și membri ai familiei. Toată stima pentru oamenii ăștia.

Reply
Am făcut și eu vaccin cu AZ iar senzația a fost ca după cea mai grava beție. Sete, dureri musculare și articulare, durere de cap și frisoane.
24h a ținut toată distracția.
Dacă asta a fost o mostra de cum ar arata covidul, cred ca am făcut bine ca m-am vaccinat.

Reply
Uite care e treaba, întâmplător lucrez într-un laborator de vreo 41 de ani. Sunt niște principii de baza ale imunologiei. Cu astea nu te joci. Ca diverși, sa nu stric cuvintele cu ei, nu fac ce ar trebui sa facă, adică sa informeze corect populația, asta e altceva. Dar ca să fiu succint, în situația în care nu titrezi și ai ghinionul sa ai o cantitate mare de anticorpi, și faci vaccinul, riști sa faci o reacție de tipul socului anafilactic. Ori cu asta nu e de gluma, dacă nu se intervine extrem de repede,mori,moartea fiind unica și definitiva după știința mea. Cam atat.

Reply
(26-04-2021, 19:42)organon Wrote: Partea proasta e ca nu am putut bea cafea dupa primele 3 zile.Abia după externare la 3 zile am băut. Cu tâmpenia asta de virus mai e ceva. Toți vorbesc de pierderea gustului și mirosului. Nu e obligatoriu. Ceea ce se poate întâmpla frecvent este alterarea lor. Indiferent ce apa minerala sau plata, sau chiar de la rețea as fi băut, gustul era foarte prost, ceva spre alcalin. Dar oricum greu de definit. Mirosul a fost în regula. Abia acum pot bea apa fără sa mai simt nuanță aia tâmpită.
La mine mirosul a fost alterat. A revenit dupa vreo 3 zile de pauza, dar 2-3 saptamani dupa aceea cafeaua bauta mirosea doar a morcovel pus in supa.
Si zic ca nici acum nu si-a revenit complet.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Ai apelat la autoritate și generalizare fără sa ne oferi o legătură valida între efectul pe care anticorpii produși de un virus îl au asupra celor produși de un vaccin, sau invers. Sau dacă prea multi anticorpi e rău in cazul de fata, indiferent de sursa de origine a lor.

Probabil nu realizezi câți infectați asimptomatici (fara sa știe ca sunt infectați) s-au vaccinat în timp ce erau infectați sau imediat după "vindecare" fără probleme de șocuri anafilactice. 

Pana nu exista cazuri concrete sau studii specifice pe situația asta, nu avem de ce sa ne temem. 

Nu e o problema sa fii precaut, dacă vrei sa o faci, dar măcar fii transparent și spune ca este decizie personala, ca să nu influentam pe alții, în situații similare, in a amâna data vaccinării.

Reply
Eu zic ca daca te uiti la recomandari ar trebui sa intelegi.
Pentru cei care au facut tratament cu plasma, etc se asteapta 3 luni pana la vaccin. Pentru ceilalti, teoretic nu exista interdictii.
Practic insa... pe formularul de la vaccinare te intreaba daca ai avut virusul in ultimele 28 zile.
De ce oare?  Tongue
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Ca multe alte recomandări în pandemia asta, și aceasta recomandare a rămas de pe vremea când nu erau doze suficiente sau prospect de a fi doze suficiente. 

Cine s-a infectata și a scăpat nu era în pericol iminent, asa ca mai poate aștepta 28de zile. 

Găsește studiul care confirma probleme eventuale în aceasta situație...

Reply
De ce 28...? De ce nu 100? Sau 10?

Reply
Spun doar atât, înainte de externare am întrebat medicul care m-a tratat dacă ma pot vaccina și când. Mi-a spus ca după o luna de la externare pot sa ma vaccinez. Am întrebat firesc de risc. Mi-a zis ca nu ar fi. Prefer totuși, în virtutea principiului enunțat anterior sa fac o titrare, sau ma rog profil cum îl numesc cel de la Synevo, mai ales ca este cantitativ. Altfel dacă ar fi doar calitativ, nu m-ar ajuta. Dacă este în jur de 50,fac vaccinul imediat. Dacă valoarea e mare, sunt nevoit sa aștept și sa repet testul peste 3 sau 4 luni. E necesar sa fii precaut în situații din astea. Faptul ca exista cazuri de asimptomatici, sau hai sa folosesc sintagma clasica "purtător sănătos", care au anticorpi și fac vaccinul fără a păți nimi nu ma încălzește. Depinde ce cantitate de anticorpi au. E o situație în care pot sa nu ma aflu. Adică sa am o cantitate mare de anticorpi și sa o pățesc, lucru care nu interesează pe nimeni. Nici măcar statistic. Fiecare trebuie sa își apere pielea și pentru asta e bine sa evite orice risc. Asta voi face. Fiecare e liber sa creadă și sa aleagă ce vrea pana la urma. Am trecut prin ce am trecut, asa ca nu ma joc. Faptul ca și acum trebuie sa înghit tratament pentru protecție spune ceva, anume ca asta nu e o boala comuna.

Reply
Vaccinul oferă protecție mult mai consistentă decât o infecție asimptomatică sau anterioară.
Detalii aici
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ

Reply
Aaaa, și încă ceva. Nu cumpărați pulsoximetre ieftine chinezești! Sunt niște porcarii. După externare mi-am luat unul de calitate, e drept de vreo 6 ori mai scump fata de cel din boabe de orez. Dar și mult mai precis și rapid. Diferențe enorme de genul, cel chinezesc îți arată cu greu 88, celalalt 95.Risti sa te sperii rău cu tâmpeniile astea. Și un termometru bun și un tensiometru la fel. Cu astea trei cam știi cum stai.Gata, personal am închis subiectul și ma întorc la cafea. E buna, e reconfortanta, e pentru oameni ce au scăpat de griji. Deja ma simt mult mai bine cu gândul la cafeaua de dimineață. ?

Reply
(26-04-2021, 22:18)sebas Wrote: Vaccinul oferă protecție mult mai consistentă decât o infecție asimptomatică sau anterioară.
Detalii aici

Articolul abordeaza in special lipsa de anticorpi, inconsistenta lor dupa boala.
Tratamentul cu plasma are un efect mai puternic. Si acolo se recomanda cel putin 3 luni pana la vaccinare.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)