Espressoman infocat
Bucuresti
Confirm, este o italiana buna, merita incercata de cei interesati de acest stil :)
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml
Espressoman infocat
Iasi
Salutare si craciun fericit!
De curand am dat de o cafea italiana, Vescovi, care mi-a placut foarte mult. Are acel gust intens tipic italian.
Sunt din Iasi, am gasit un magazin local de unde pot cumpara, insa pretul este un pic cam mare, mai ales pentru o cafea de genul, mai exact undeva la 350 de lei per kg.
Am cautat sa comand de pe net, insa mai peste tot este out of stock. Caut un anume tip, mai exact, Vescovi Grani D'Oro, 5 Star (pachetul maro, atasez o poza).
[attachment=12529]
Intrebarea mea e, stiti vreun distribuitor sau vreo alta sursa de unde as putea comanda aceasta cafea?
Am vazut ca se gasesc si pe site-uri din strainatate, in jur de 40 de euro per kg (ceea ce e mult mai rezonabil), insa cu transport as ajunge la aproximativ acelasi cost. Singurul avantaj ar fi sa iau eventual mai multe kg, dar as evita sa fac asta, pentru a nu risca sa se piarda calitatea cafelei, din cauza stocarii pe un timp mai indelungat.
Multumesc!
Lelit Grace, Niche Zero
Past: Baratza Sette 270
Espressoman infocat
Bucuresti
În general nu beau cafele dark dar cele italiene pe care le-am băut aici (nu de fiecare data am baut o cafea buna in barurile lor) chiar mi-au placut. Dacă vrea cineva vreo punga de la Saint Eustachio as putea sa strecor 1-2 in plus prin bagaj!
#Lelit Bianca V3 Gold #DF64V + SSP MP, #Eureka SD Pro #Pullman 876 #VST #WWW.CAFFYX.APP - Espresso Journal & Live Data Monitoring (Personal Project)
Espressoman infocat
Bucuresti
@
Silviu_Iulian Daca nu e deranj mare, as dori eu o punga de 1kg de la Sant Eustachio. Multumesc :)
Ps. Craciun Fericit.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml
Espressoman infocat
Bucuresti
(25-12-2025, 21:13)mmariusc Wrote: @Silviu_Iulian Daca nu e deranj mare, as dori eu o punga de 1kg de la Sant Eustachio. Multumesc :)
Ps. Craciun Fericit.
Sigur!
Crăciun Fericit!
#Lelit Bianca V3 Gold #DF64V + SSP MP, #Eureka SD Pro #Pullman 876 #VST #WWW.CAFFYX.APP - Espresso Journal & Live Data Monitoring (Personal Project)
Espressoman infocat
Bucuresti
Espressoman infocat
Bucuresti
@
Silviu_Iulian Multumesc mult. Am trimis si un pm.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Coada se plateste suplimentar...
Espressoman infocat
Bucuresti
Servesc băieții acolo de zici că-i la shaormeria Dristor! :D
Espressoman infocat
Iasi
Am dat si de aceasta cafea recent, nu stiu daca s-a mai mentionat pe aici (e lung thread-ul

). Merita incercata, are corp, aroma, e super buna.
[attachment=12535]
Lelit Grace, Niche Zero
Past: Baratza Sette 270
Espressoman de modă veche
București
10-01-2026, 17:16
(Edited 10-01-2026, 17:17 by Cip.)
Un dublu blind test pe zona de espresso italian:
https://youtu.be/B3NDZOjQT2w?si=c_0zQ_nQSG5hqkHr
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Craiova
16-02-2026, 13:32
(Edited 16-02-2026, 13:33 by renatoa.)
Doresc sa semnlaz o cafea care s-ar putea sa va placa... repet, semnalez, nu recomand
https://www.vexio.ro/cafea/joerges/68497...no-1-1-kg/
Risc facand acest lucru... doar pentru ca a aparut azi in canalul unui influencer care eu il urmaresc pentru testari de echipamente, dar care din cand in cand mai face review si la cafea ieftina de supermarket.
Aici este video-ul in discutie:
Evidenta ca si aici imi asum un risc postand acest video... precis cineva va comenta prepararea pucului sau folosirea unei masini care pentru unii e inferioara, asta e... poate cineva o sa incerce totusi si de la noi cafeau asta si va veni cu alt punct de vedere
Pentru mine faptul ca nu are ulei pe boabe deja bifeaza criteriul numarul 1 de cumparare
Pretul criteriu 2... o recomandare avem... mai lipseste o a doua recomandare, ca la medic
Espressoman infocat
Satu Mare
"Probabil ați văzut aceste boabe peste tot pe tiktok".. da, nici nu caută disperat view-uri, e ok. L-ai căutat de diplome btw? Nu am nimic cu el și conținutul făcut de acesta, doar cu dubla măsura cu care unii dintre noi "cântărim" ce livrează "influencerii".
Posibil garnitura brew-head-ului este uzată, curge puțină apă, dar e ok, omul este profesionist, știe ce face :-))
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic
Craiova
Puteai gasi si tu informatia cu putin efort...
Quote:I always liked math and electronics, so I went to college for electrical engineering, first for a Bachelor’s degree in Milwaukee, then adding a Master’s degree, abroad in Germany.
Pentru mine n-a fost nevoie, am ceva experienta cat sa recunosc un interlocutor cu care pot vorbi aceasi limba.
Nu impresii artistice, ca cele venite de la cuplul de barmani faimosi la care probabil faci apropo.
Probabil omul deranjeaza cu motto-ul: Economical Home Espresso.
... si scopul declarat al canalului: My goal is to find the best espresso equipment for the money, and get the best out of them.
... asa ca inteleg frustrarea celor cu E61 si boabe de +400 lei kilu...
Espressoman infocat
Satu Mare
16-02-2026, 18:05
(Edited 16-02-2026, 18:07 by Florinush.)
Diplomele acelea îl califică, desigur. Se pare că nu ai înțeles, sau nu vrei să recunoști. Dacă o persoană îți este antipatică nu înseamnă că vorbește prostii. Și lipsa studiilor universitare nu îl descalifică să își spună opiniile legate de pasiunea lui. Btw, și el spunea că poți face cafea f bună cu aparate ieftine, are o groază de clipuri. Dar unul aleargă după "trend" (vezi graba cu care a făcut clipul cu Ninja și "inspirația" luată de pe tiktok :-)) Aș putea zice că îi faci reclamă: review adevărat, nu aleargă după senzațional, nu este plătit, samd. Dar criticăm votanții de "cult" :-))
Ajunge cu offtopicul, după culoarea măcinăturii nici nu pare "italian roast", dar poate să fie doar lumina.
FENNEL FACTORY CAFE zona Roma (mâncare bună, atmosferă plăcută) am primit o miscela Vecchia Napoli (20% robusta, fără multe urme de ulei, câteva boabe negre ici colo) extrasă la 88°, 19g in cu 25 out, fără astringență sau gust de cenușă, ciocolatiu în față, aftertaste cu iz de zeamă de la compot de caise în care s-au aruncat nuci prăjite.
LE cafeaua am extras-o în altă parte, în locație e așa și așa.
![[Image: leIyVNL.jpeg]](https://i.imgur.com/leIyVNL.jpeg)
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic
Slatina
Craiova
Show us the... beanz
Prajire 8/10 la cele de supermarket sunt ... 80% sanse sa fie cu ulei.
Daca vreau ciocolata si nuci, eventual caramel... le consum ca atare, nu in cafea
Slatina
Deloc uleioase si nici nu castiga vreun concurs de frumusete sau uniformitate a boabelor.
Craiova
17-02-2026, 00:11
(Edited 17-02-2026, 00:14 by renatoa.)
Deloc ?

Si luciul ala este de la ... tenul gras ?
introvert but willing to discuss coffee
Focșani, Vrancea
+ tipping si scorching la greu, de la "slow roasted"
• VBM Domobar S • Hedone Bugster • Expobar Brewtus • Iberital Expression
• Mahlkönig EK43 • Victoria Arduino Mythos 2 • Fiorenzato F83E XGI • Mahlkönig Tanzania • Hedone Honne • Mahlkönig KENIA
Espressoman infocat
Constanța
From the dark side.......
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Slatina
Espressoman infocat
Bucuresti
17-02-2026, 15:42
(Edited 17-02-2026, 15:46 by Silviu_Iulian.)
În București la Victoriei este localul Sensi by Beanz Cafe, are una dintre cele mai bune cafele dark.
Așa ca pe mine nu mă miră cele spuse de colegul mai sus, sper ca cea din comerț să fie ca cea din cafenea. O trec pe listă pentru viitor.
Incognito
Dacia
Passaparola Legenda!!! Top zustand!
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman infocat
Bucuresti
Cento per cento
Espressoman infocat
Bucuresti
(16-02-2026, 23:14)vdub Wrote: Deloc uleioase si nici nu castiga vreun concurs de frumusete sau uniformitate a boabelor.
![[Image: jLzISpg.jpeg]](https://i.imgur.com/jLzISpg.jpeg)
Am luat și eu acest sortiment de Beanz și eu super bun, nu are acea amărăciune regăsită în multe italiene. Și boabele nu sunt uleioase deloc, pun și eu o poza:
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman infocat
Timisoara
Brrr ... daca astea-s "deloc uleioase", cum arata alea uleioase?
Incognito
Dacia
03-04-2026, 11:05
(Edited 03-04-2026, 11:05 by coffeemilk.)
(03-04-2026, 10:28)dragos.stoian Wrote: Am luat și eu acest sortiment de Beanz și eu super bun, nu are acea amărăciune regăsită în multe italiene. Și boabele nu sunt uleioase deloc, pun și eu o poza:
![[Image: K8Q2Ysy.jpeg]](https://i.imgur.com/K8Q2Ysy.jpeg)
Spectacol!!! :D
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman fresh
Constanta
Salutare, daca se leagă o comandă la Saka, let me know. As lua 1 kg dek, de test. Mulțumesc
Espressoman infocat
Bucuresti
Just in case ... Subscriu si eu pentru Saka.