Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

Afiyet olsun! :D

Reply
(12-02-2024, 19:53)Cris007 Wrote: Nu stiu daca a mai incercat cineva insa recomand si eu Domingo Cafe Tosca de la cafele premiate. Cremoasa, caramelata, corpolenta, nu prea am ce sa-i reprosez, poate ca e prea cuminte ca sa zic asa.

Multumesc mult de sugestie! Imi place foarte mult! Putin amarauie, dulceaga, cremoasa exact ce cautam. Nu stiu prea mult ce inseamna cafea prajita in still italian dar de ceva vreme nu mai suport acreala cafelelor de specialitate si cautam ceva diferit.
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity

Reply
Săptămâna trecută am făcut o nouă comanda la Saka. Am menționat că vreau cafeaua prăjită mai puțin și spre surprinderea mea chiar e o diferență. În trecut am primit prăjeli ok, nicidecum ca ultima comanda făcută de Bogdan.
Data comanda: 21.06
Data prajirii: 23.06
Primire comanda: 28.06 (pe 27 a ridicat-o curierul).

[Image: 4a8a3aa0361cf9d35e62277abee0c82f.jpg]
[Image: 5e0028399784f2bb55935eb292f1c120.jpg]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
... E grav !!! ... Sad ... ultima data si mie mi-au spus ca ei NU prajesc in stil napoletan - nici macar picatzi cu ceara - In rest numai de bine ... cafeaua e buna , ce sa zic . Sleepy

[Image: 33m7uJK.jpeg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Salimbene re-revisited, superbitate. Cafea decisa, adevarata, pentru pirati! Forza Napoli! :D
[Image: SF5XgrB.jpeg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
... Oberklasse ... :az:
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
... Zum Wohl Herr @Levo :az:
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Aflându-mă prin Spania și având timpul foarte limitat, am intrat în grabă într-un supermarket de unde am cumpărat o pungă de Oquendo tueste italiano prăjită la sfârșitul lui aprilie.
Când am degustat-o la întoarcerea acasă mi-a părut rău că am luat doar o pungă.
Lelit PL81T Grace + DF64

Reply
(30-06-2024, 16:06)Levo Wrote: ... E grav !!! ... Sad ... ultima data si mie mi-au spus ca ei NU prajesc in stil napoletan

Asta nu știu dar le-am atras atenția în speranța ca nu primesc o cafea cu adevărat cărbuni și uleioasa. Nu ma așteptam sa fie asa blonda. Acum, cafeaua pare bine dezvoltata, coapta as zice. Nu ma pricep la prăjit dar se vede ca a pierdut multa apa, boabele fiind foarte ușoare. Gustul e bun, chiar simți gustul acela de cafea când ai manca un Bob, fără pic de amareala, ușor spicy, corpolenta. E diferita fata de precedenta cumpărată dar nu îmi displace. Pe de alta parte, nici nu beau în fiecare zi.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Ayahuasca alchimica :D Doar pentru olimpieni, nu si pentru olimpici.

[Image: rL9KQGy.jpeg]

Reply
Doar pentru cei cu adevarat pasionati de napoletane Cool
[Image: DJlKNks.jpeg]

Reply
(03-08-2024, 09:51)mmariusc Wrote: Ayahuasca alchimica :D Doar pentru olimpieni, nu si pentru olimpici.

[Image: rL9KQGy.jpeg]
Cum arata boabele? ultima data cand am incercat-o erau numai bucatele

Reply
S-a terminat de mult, nu mai pot face poze. Pentru pretul platit, mie mi s-au parut decente, in niciun caz nu erau bucatele toate, dar nici nu erau candidate la vreun concurs de miss. Este o miscela entry totusi. Shoturile extrase mi-au placut oricum, iar asta este cel mai important pentru mine.

Reply
Salutare! Ar mai fi cineva interesat de o comanda la Saka Cafe?
ECM Synchronika Antracit, Eureka Olympus 75HS, Comandante - C40 MK4 Nitro Blade

Reply
salut. in ce constă? n-am luat niciodată de la ei
lelit mara x v2 si eureka mignon xl 

Reply
Comanda se comunica pe whatsapp persoanei de contact de pe site. Ultima data am plătit cu op, m-a rugat sa evit PayPal (probabil comisioanele sunt prea mari).
Ulterior împachetează și trimite. Ultima data le-am cerut mai în sânge cafeaua și a ieșit destul de deschisa vs ce mai primisem (când nu le-am cerut nimic). Pe de alta parte, când Bogdan a făcut comanda a primit niște cărbuni de foarte bună calitate [emoji1787]. Acum na, eu nu am gustat-o, poate e buna. Am de la ei decaf asa și nu e rea deloc, foarte spicy as zice și nu se simte gustul de ars (sau m-am obișnuit eu deși în ultima vreme beau doar v60).
Transportul e destul de mult, asa ca e convenabil sa faceți comanda de grup.

Reply
La 3 kg transportul e 37 euro, am conversat ieri cu doamna
ECM Synchronika Antracit, Eureka Olympus 75HS, Comandante - C40 MK4 Nitro Blade

Reply
As da si eu comanda la ei, tocmai ce am vazut un video de la Lance si mi-ar placea sa incerc. Am intrebat pe whatsapp la ei si ar fi 22 EUR pe o comanda intre 1-3 KG. Ar mai vrea cineva sa dam?

Reply
(25-01-2025, 19:01)constantin.pop Wrote: As da si eu comanda la ei, tocmai ce am vazut un video de la Lance si mi-ar placea sa incerc. Am intrebat pe whatsapp la ei si ar fi 22 EUR pe o comanda intre 1-3 KG. Ar mai vrea cineva sa dam?

Salut, sunt și eu interesat de 2 kg(două pungi). Mulțumesc frumos și aștept să comandăm.
Rocket Cellini Classic, Staresso Mirage & G-Iota DF64, Kinu Classic
Past: Nuova Simonelli Oscar II/Lelit PL62S & Nuova Simonelli MDX, KinGrinder K6;
Gaggia Baby Millennium & Mazzer Major

Reply
Adica voi descoperiti ca exista ceva cand se indura sa publice "lance" ceva pe subiectul respectiv... Huh Confused
Si ne mai miram cum a aparut cg... probabil a avut "lance" un review...

Reply
Eu am comandat 10 kg, vreau să fac baie în espresso italian, să mă tatuez ca și Lance, freza și baby face ca a lui am bifat. Ce mai rămâne? Ah, să nu fiu trist ca al nostru renatoa care face paralele din astea triste, dar chiar triste. Lance nu este un cult, niciun Mesia, tu nici măcar nu ai urmărit sau nu poți să îl urmărești, și e ok, alegerea ta cu ce îți omori timpul. Pt tine nu e ok însă ca un anumit conținut media să deschidă un anume apetit. E ok și asta, alegerea ta. Dar atitudinea ta mie personal îmi provoacă milă.
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
Mno, mi se pare ca e fix genu de comentariu care incita la hate si la aruncat cu tot felul de cuvinte. Scopul acestui forum pentru mine este sa imi pot lua informatii care sa ma ajute cu acest subiect, cafeaua. Asadar, ma bucur ca am gasit pe cineva cu care sa dau comanda, si pe inca cineva care ma sustine sa incerc si zona de dark roast. Spor!

Reply
@Florinush
Ce se intelege din postarea ta ?
Cand nu mai ai idei, faci baie in cafea ? Un fel de exchibitie in stil italian ?
Ce-ar fi sa-ti spun ca dupa postarea ta, esti de toata mila ?? 

Oare cand o sa avem maturitatea de a accepta alte opinii, chiar exprimate prea direct, fara a recurge la gesturi care aduc atingere acelei persoane ?

Reply
Epresso modern inseamna cafea de specialitate prăjită cat mai light. Pentru cafele dark exista N-spe mii de cafenele și branduri. De la benzinării și pana la baruri, chioșcuri cu cafea și te miri mai ce gasesti peste tot cafele dark și sunt si la preturi destul de mici. Pentru cafea dark nu merita sa dai mii de euro pe rasnite si espressoare ca le găsești oriunde. O cafea dark se vinde în cafenea - bar cu 5-6 lei în timp ce una de specialitate ii 10-25 de lei. Oare de ce? Putem discuta orice pe acest forum dar o cafea dark, prăjită acum un an sau mai mult, cu origini îndoielnice și imposibil de verificat, nu este esență espressoului modern pe care noi incercam sa il rafinam și sa îl perfecționat cat mai mult.
[font][font]Kinu m47, Staresso Mirage Pro SP 300, Presso Q2 1Z, oală Moka, V60[/font][/font]

Reply
Rolling on the dark side... Cool
[Image: E9K5DLt.jpeg]

Reply
Las si eu parerea mea despre experienta mea cu Saka, poate ajuta pe cineva.
Eu beau cafea de la Yume de vreo 2 ani, inainte beam cafea banala din supermarket.
Acum vreun an am zis sa incerc iar cafea din primul val si am luat de la Saka, impreuna cu alt coleg de aici de pe grup.
Cafeaua era mai amara, nu avea arome, nu imi placea sa o consum. Nu am terminat acel kilogram cumparat si nici nu am de gand sa mai comand de la ei.
Poate mai incolo o sa mai incerc de la alta prajitorie, de curiozitate, dar nu sunt sigur ca o sa o fac.

Gusturile difera, dar pentru mine e mare diferenta intre cele doua prajitorii si de aici trag concluzia ca e mare diferenta intre cele doua tipuri de cafea. De la Yume iau tot timpul altceva ca sa schimb, dar tot timpul e buna.

Cei care vor sa incerce primul val doar ca sa vada daca le mai place, le recomand sa ia cat de putin pentru ca s-ar putea sa fie bani aruncati  Sick
PL41TEM, PL43MMI, Kinu Simplicity

Reply
@odor4fun eu aberam desigur, parțial. Sau îmi trebuie atestate, certificări, diplome să o fac? Doar alții au voie să contribuie cu tristețe aici? Eu nu atac pe nimeni, și rețin foarte bine cum alții ți-au criticat deciziile gratuit. Na, dar așa ne place unora să facem tot felul de comparații și atacuri și etichetări, gratuit. Una e să ai o opinie, alta e să te legi de oameni că își permit să aibă câteva surse de inspirație, poate din comoditate, lipsă de timp, sau pur și simplu una dintre ele (surse) sunt pe placul lor. Dau cu boltă pe aerele de superioritate și diplome dacă posesorii aleg atacuri ieftine și catalogări, ei contribuind dealtfel la alungarea membrilor comunității.
Votez Lance președinte.

@constantin.pop recitește ultimele pagini din topic (dacă nu ai făcut-o), pare că cei de la Saka au diferențe în pungă, să nu ai surprize. Aparent poți cere prăjire mai blândă. Spor!
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
Oricate mii de cafele de specialitate post 3rd wave as bea, ma intorc mereu la prima mare dragoste, cu aceeasi bucurie. La fel ca la casa parinteasca.
Aurul din Napoli ramane aur adevarat  Tongue
[Image: KuovQuo.jpeg][Image: fVQYGfi.jpeg][Image: v2q9PmD.jpeg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Sustin Smile
Ziua incepe cu 3rd wave, insa, cu mici exceptii, se continua si se termina cu espresso din miscele napoletane.

Reply
Pt amatorii de prajiri italiene, avem Neapolitan Dream de la Barshaker (nu pt ca e dark, pt ca are robusta buna si pt ca e o experienta in sine) sau Tiger Skin de la Hedone (cu sau fara robusta, dark).
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)