Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

La prima vedere cam tot pe acolo.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Ma intereseaza ceva proaspăt prăjit. Nu din comerț gen lavazza sau segafredo

Reply
Singura cu adev dark proaspăt prajita (well into 2nd crack,cu ulei pe boabe) ar fi Carabelaian Schwartz de la Florescu

Si Leonard caffe mai prajeau destul de dark

Dar da,nu prea o sa găsești prea multe dark proaspăt prajite pe la noi
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
@Theolala acum 3 zile am primit comanda de la mokaflor. După data de expirare pot trage concluzia ca a fost prăjită in februarie. [Image: pxa8WdB.jpg][Image: yI1bvH6.jpg][Image: dvuaxoz.jpg][Image: Kofn8CL.jpg]și pentru ca nu m-am putut abține am luat și un tricou de la ei. [Image: sYR7ZBE.jpg]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Corect,poti face rost de cafea prajita de câteva sapt de la unii prod italieni, și chiar reprez in Ro ai acestora(de ex Mokasirs).
Ce o sa constată Theolala e ca acest gen lent de prăjire e cam la fel la gust după câteva sapt ca și după câteva luni, deci nu e mare avantaj.
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
De unde stiti ca e prajita lent ?

Reply
Din ce am vazut comportamentul e similar cu cel 3rd wave in anumite conditii. Drept exemplu, daca pun 300g in hopper, la ceva timp dupa trebuie sa strang rasnita, crema se diminueaza. Din pacate doar vizual am inspectat nefiind neaparat o cafea pe placul meu. O beau cu placere daca n-am altceva ;) dar nu este prima optiune.
Eu o portionez in 150g - 200g, o sigilez si o bag la congelator. Cand o scot merge cam 3 - 4 zile. Dupa am impresia ca degradarea este mai accelerata. Cu toate acestea, cand o scot din congelator este ca in ziua cand am bagat-o (sau asa imi pare mie).
Cum transportul este gratuit peste o suma anume (cam 50E) de obicei ajung sa cumpar cate 2kg (sau mai bine). Cu gardelli e mai usor, ajung la suma aia sub un kg ;p
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(26-01-2022, 18:52)dragos.stoian Wrote: Pt cei care beau cu robusta, am încercat Hausbrandt Qualita rossa cu 40% robusta. Surprinzător de lejera (prajita medium-dark fără ulei pe boabe),gustul de robusta nu e acel cauciuc sau semințe arse, ci de cioco,alune de pădure și condimente gen nucșoară, cu un bitter destul de redus pt astfel de blend. Si merge super și straight si cu un pic de lapte gen macchiato.
Evident ca nu are vreo complexitate, dar recomand, e f ok pt un "comfort blend" dpmdv.

Intr-adevar buna. Am comandat-o deja de cateva ori.  Cremoasa, gust placut, clasic, cu note de paine prajita, cereale si o aciditate foarte redusa. Cred ca imi place chiar mai mult decat blendul lor espresso.

Reply
In seara asta am făcut o "probă" la Mokaflor Bio 100% Arabica.
​​​​15g in - 33g out in 26s
Miroase a alune coapte și cacao/ciocolata neagră. Gustul era puțin spre amar, o sa mai lucrez la rețetă (eventual cobor presiunea de la jumătatea shot-ului). Nu are gust de ars, cărbune, dar parcă aș vi vrut mai multă dulceață. Eu nu prea beau din asta asa ca nu știu în ce măsură o sa apuc sa ii fac dial in; vom vedea...
[Image: d9iJrD7.jpg][Image: b5Xso21.jpg][Image: Ck2fa8u.jpg][Image: UzpJwVN.jpg]

Reply
Și un video aici

Reply
O experienta wow cu Saka, cea mai buna cafea napoletana pe care am baut-o. Prajita acum o luna, cu ulei pe boabe dar mai puțin prajita decât Passalacqua de ex.

Am încercat 2 miscele: una de 80% A, alta 50-50 :)
Fără bitter, gustul f pregnant,,ciocolata,migdale, coniac... ceva ce îți rămâne pe limba timp de 30 min după,parcă ai mâncat o cutie cu praline.

Cat despre blendul cu 50% robusta,sunt impresionat ca nu simt niciun gust neplăcut caracteristic robustei și am încercat ceva miscele cu multa robusta (peste 40% R îmi era greu sa beau,chiar dacă era prajita mai light).

[Image: PrFdyLp.jpg][Image: Tp8LG9x.jpg][Image: P9XV1bn.jpg][Image: 0wucYah.jpg][Image: 81Kutc4.jpg][Image: lCKLTNr.jpg][Image: 1fNNbVd.jpg]

Reply
Ce cauta zaharul acolo? :D recenzia e înainte de zahar sau după zahar?
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Da, e destul de buna, si ieftina.  Se poate vorbi cu ei pe whatsapp sau mail. 100% de incredere

Reply
(04-03-2022, 12:41)dragos.stoian Wrote: O experienta wow cu Saka, cea mai buna cafea napoletana pe care am baut-o. Prajita acum o luna, cu ulei pe boabe dar mai puțin prajita decât Passalacqua de ex.

Am încercat 2 miscele: una de 80% A, alta 50-50 Smile
Fără bitter, gustul f pregnant,,ciocolata,migdale, coniac... ceva ce îți rămâne pe limba timp de 30 min după,parcă ai mâncat o cutie cu praline.

Cat despre blendul cu 50% robusta,sunt impresionat ca nu simt niciun gust neplăcut caracteristic robustei și am încercat ceva miscele cu multa robusta (peste 40% R îmi era greu sa beau,chiar dacă era prajita mai light).
Ai comandat de pe site-ul lor? In cat timp a sosit? 
Magazinul online nu are decat cafea vad, ceasca ti-au dat-o cadou ?
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Arata f bine  Rolleyes  data viitoare ma bag si eu pt un pachet

Reply
Florin, eu beau mereu cafelele italiene cu puțin zahar și asta e chiar stilul napoletan, dar cred ca merge și fără. Dacă tu le bei fără, sigur nu o sa ți se para amara.

Nu am comandat de pe site, nu exista opțiunea în cos de a trimite în România.
Le-am dat mail și am plătit prin Paypal. Atenție, la tel de pe site nu răspund și nu are nici whatsapp asociat,dar răspund prompt pe whatsapp la tel de pe pag de Facebook.

Comanda a venit cam intr-o sapt. Transportul costa 25 eur pt 2kg(nu merita) sau 35 eur pt 6kg, așa că m-am grupat cu 2 colegi de forum și am luat fiecare câte 2kg. La cantitatea asta îți dau și un discount de 10% la cafea.
Au inclus cescuta gratis,a fost o surpriza plăcută.

Reply
Și eu as proba o punga. Poate data viitoare punem de o comanda de grup?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Daca cineva are timp/resurse/posibilitati sa se ocupe de o comanda de grup, as lua macar 2kg. 
Ori daca vor face posibila pe site selectarea Romaniei, altfel, momentan nu am cum sta la discutii telefonice//viramente prin paypal, pt mine e mult prea mare bataia de cap.
Sper sa ne gasim cativa Smile
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Sa ne intelegem, ca sa nu se creada altceva. Se discuta cu ei pe mail sau whatsapp spui ce doresti, apoi o persoana draguta iti emite factura cu transport, se achita dupa care se trimite cafeaua. Primesti si tracking, nu e afacere pe ochi dulci sau la negru.

Doar ca e un alt fel de abordare fata de vanzarea pe site, fara sa avea nici un fel de relatie directa cu producatorul.

Reply
Da, sunt f serioși,am primit imediat cum am plătit tracking pe UPS. Bataia de cap la comandă de grup ar fi sa strângi oamenii,sa te întâlnești, sa trimiți în tara dacă nu sunteți în același oraș etc.
Dar merita cafeaua asta! :)

Reply
Eu de obicei nu pun zahăr la cafea și am încercat blendul Saka 50% Arabica - 50% Robusta (Espresso Bar) și gustul a fost foarte bun, nu am simțit nevoia de zahăr. 
Foarte mișto cănuța, Dragoș  :D .
PL41TEM / PL43MMI / Tamper metalic Motta 57cm / Nivelator Lelit / sita Ascaso 14-20gr
Bialetti Moka 

Reply
[Image: ddTKbX3l.jpg][Image: Al2iym9l.jpg]
O cafea cu gust echilibrat ce iti aduce acasa cafeneaua italiană. De fapt, este chiar tipul de cafea servit in cafenelele brandului, la noi in țară.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Bună, cum sa procedez sa scot ceva din pachetul de Passalacqua abia primit?Precizez ca boabele sunt extrem de uleioase și fooooarte prăjite.Am încercat cu GCP și,la raportul clasic de 1:2,în 27-28 sec.,nu simt decât gustul amar.

Reply
Ai invercat sa scazi temperatura apei? Undeva la 90-91?

Reply
Eu o extrag La 91 grade si din 20 grame scot 30. Poti jongla cu timpul de extracție între 25--32 sec linistit. Vezi ce iasa asa.
[font][font]Kinu m47, Staresso Mirage Pro SP 300, Presso Q2 1Z, oală Moka, V60[/font][/font]

Reply
(27-03-2022, 12:03)Camelia V. Wrote: Bună, cum sa procedez sa scot ceva din pachetul de Passalacqua abia primit?Precizez ca boabele sunt extrem de uleioase și fooooarte prăjite.Am încercat cu GCP și,la raportul clasic de 1:2,în 27-28 sec.,nu simt decât gustul amar.

Cate grame de cafea folosesti la ratia de 1/2 ?
Sfatul meu e sa nu pui mai mult de 15-16gr si sa tragi una sau doua ristretto , ratie de 1/1, maxim 1/1.5 sa vezi cum iti place. Daca nici asa nu e pe gustul tau, o poti face cadou Smile

Reply
Sikania - aroma bar. O cafea siciliana echilibrată, poate chiar prea echilibrată.
[Image: ETDRRu0l.jpg][Image: bgPVhAzl.jpg][Image: 2iYin5Jl.jpg][Image: HuAAAfal.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Salutare tututor! 

Cred ca este primul meu post pe acest forum, insa voiam sa ii multumesc pentru sugestia lui @coffeemilk privind Bazzara Dodicigrancru. Am fost surprins sa gasesc o cafea chiar pe gustul meu, desi inca sunt amator si nici nu am cunostintele celorlalti de pe forum cand vine vorba de cafele/soiuri/arome.

Eu unul am comandat-o de pe ladymarmeladboutique.ro
(*admin edit: sters descriere de 5 randuri pt un magazin)

Multumesc @coffeemilk again pentru recomandare.

Reply
@borgorek incearca si Choco Blend de la Manufaktura..Nu stiu al câtelea wave e, dar e buna rau cu putina spuma de lapte.

Reply
Bazzara dodicigrancru e foarte buna. Când are data de expirare?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)