Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

Ai vreo preferata dintre primele doua "extra dolce" si "espresso crema"?
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Astăzi au sosit și doar extra dolce am încercat, dar ca și idee Extra dolce e 100% Arabica, Espresso Crema 800 are și 20% Robusta.

L.E
Ca și gust pare ce trebuie, fără gust de ars/acid/amar. Am tras fără să modific setările râșniței: 18gr. in, 29gr. out, 29 sec, temp. +90C°. Mâine scad la 17-17.5gr. pentru o rație de 1:2-1:2.5.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Chiar sunt curios dupa ce le compari, daca o sa ai o preferata. Pe punga de la "espresso crema 800" chiar specifica proportiile? Pe site-ul K.fea este data 50% arabica si 50% robusta. Care este adevarul?

Reply
Nu scrie pe pungă rația dintre Arabica și Robusta dar eu am cautat și pe alte site-uri din afară și am găsit 80% cu 20%.

https://www.google.com/url?sa=t&source=w..._oMqu1WRl_

Aici găsești toate detaliile.

Reply
(27-07-2021, 22:03)coffeemilk Wrote: După 2-3 luni de 'rătăcire' am revenit pe 'calea cea dreaptă'. :D 
Nimic nu se compară cu o cafea prăjită corect!!!

[Image: pwx5iU7.jpg][Image: 9ImZEnN.jpg][Image: a0ygTMU.jpg]

Sa ne zici cum sunt pls, le ochisem si eu
Luate de la importator sau de la kfea?
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Revin, revin. :)
De pe kfea le-am luat.

Reply
Eu sunt mega mulțumit de anticabottega, prăjită de 3 luni.
Sortimentul asta contine și robusta? Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Conform site-ului K.fea, Botega ar fi 100% arabica, dar nu mai poti avea certitudini. Florin, ai incercat si Vergnano esspresso rosu? Mie mi-a placut. E clar ca Vergnano au cafele pe gustul celor ce prefera cafeaua italieneasca.

Reply
Încă nu dar o sa încerc. Ms de pont.

Reply
(28-07-2021, 10:59)d2florin Wrote: Eu sunt mega mulțumit de anticabottega, prăjită de 3 luni.
Sortimentul asta contine și robusta? Ms

Cred ca fiecare din ele contine procentul de arabica dat de nume: ottocento ar fi 80 la suta de ex,mai au seicento si settecento
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
Vroiam sa punctez pe acest topic ca am incercat o cafea dintr-un brand classic italienesc (80% Arabica, 20%Robusta) la o cafenea nou deschisa intre Kisselef si Aviatorilor.

Au si origini si blendul casei doar cu arabica.

Jupiter Coffee Shop
https://maps.app.goo.gl/MVYti2RGvDQy48Yr8
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
(28-07-2021, 19:05)slavic1983 Wrote: Vroiam sa punctez pe acest topic ca am incercat o cafea dintr-un brand classic italienesc (80% Arabica, 20%Robusta) la o cafenea nou deschisa intre Kisselef si Aviatorilor.

Jupiter Coffee Shop

au cafea de la tastecrafers cred

Reply
(28-07-2021, 19:05)slavic1983 Wrote: Vroiam sa punctez pe acest topic ca am incercat o cafea dintr-un brand classic italienesc (80% Arabica, 20%Robusta) la o cafenea nou deschisa intre Kisselef si Aviatorilor.

Jupiter Coffee Shop

Cum se numește brandul respectiv? Sau voiai sa scrii *blend*

Reply
Pentru amatorii Alinataromei, are eMAG ofertă azi: 10 lei/500g de Jacobs Kronung.

Poate aveți vreo rudă care servește.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Lume multă, oameni puțini!

Reply
(29-07-2021, 15:40)TVTVTV Wrote: Pentru amatorii Alinataromei, are eMAG ofertă azi: 10 lei/500g de Jacobs Kronung.

Poate aveți vreo rudă care servește.

Foarte inteligent. Dancila mai era asa de fina.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Ms chiar bag o comanda. Apreciez postarea.

Pot cumpăra maxim 2 bucăți... Plus transport, nu fac niic o afacere, doream 5 :((!

Reply
(29-07-2021, 16:54)d2florin Wrote: Ms chiar bag o comanda. Apreciez postarea.

Pot cumpăra maxim 2 bucăți... Plus transport, nu fac niic o afacere, doream 5 :((!

Asta pt ca le-am luat eu pe restul :aq:

Reply
Tocmai ce m am întors din capitala : am băut un Illy bun am dorit sa ajung la ds în herăstrău da am nimerit la avstore :)))

Reply
(29-07-2021, 17:22)d2florin Wrote: ...am băut un Illy bun ...

Asa ceva nu exista...  Confused

Reply
:)) poate pt dv :) pai dacă renumitele cofee store - uri sunt greu de găsit :( prin capitala..

Reply
(29-07-2021, 15:54)coffeemilk Wrote: Lume multă, oameni puțini!

(29-07-2021, 16:15)Cip Wrote: Foarte inteligent. Dancila mai era asa de fina.

Facerea de bine... :D

Reply
Ai greșit topicul, vezi la nuiele verzi cu 100 lei punga, fix pe inima ta de altfel, acum nu știu dacă reducerea sau cafeaua......

Reply
Buna asta cofee milk :)).

Oricum parca Tvtv bea cu lapte asa ca merge :)

Reply
(29-07-2021, 19:49)coffeemilk Wrote: Ai greșit topicul, vezi la nuiele verzi cu 100 lei punga, fix pe inima ta de altfel, acum nu știu dacă reducerea sau cafeaua......

Ce să zic, prietene? Îmi pare rău că eu am papile funcționale și nu-mi trebuie zamă de cărbuni ca să simt ceva. Sau c-am stomac de om normal și nu mă arde cafeaua pe instalație. Sau c-am bani să dau 100 (o sută!) de lei p-un kil de cafea. :D

Mă rog, aparent voi ăștia cu 1'st wave-ul sunteți cam fragili. Post-ul meu inițial a fost 100% serios. Ai mei, spre exemplu, chiar beau doar Jacobs, drept pentru care am zis să dau pontu' ș-aici că poate ajută pe cineva. Dar dacă n-ai cu cine, n-ai cu cine.

Hai o seară bună s-aveț'.

Reply
Acu mai sunt și anormal :( Tvtv eu zic sa rămânem la aprecieri asupra cafelei nu asupra persoanelor, mai ai puțin si mai zici ca suntem și săraci. You are still. My friend. :)

Reply
(29-07-2021, 20:10)TVTVTV Wrote:
(29-07-2021, 19:49)coffeemilk Wrote: Ai greșit topicul, vezi la nuiele verzi cu 100 lei punga, fix pe inima ta de altfel, acum nu știu dacă reducerea sau cafeaua......

Ce să zic, prietene? Îmi pare rău că eu am papile funcționale și nu-mi trebuie zamă de cărbuni ca să simt ceva. Sau c-am stomac de om normal și nu mă arde cafeaua pe instalație. Sau c-am bani să dau 100 (o sută!) de lei p-un kil de cafea. :D

Mă rog, aparent voi ăștia cu 1'st wave-ul sunteți cam fragili. Post-ul meu inițial a fost 100% serios. Ai mei, spre exemplu, chiar beau doar Jacobs, drept pentru care am zis să dau pontu' ș-aici că poate ajută pe cineva. Dar dacă n-ai cu cine, n-ai cu cine.

Hai o seară bună s-aveț'.

Cum spuneam și mai sus în alt post: lume multă, oameni puțini!

Reply
(29-07-2021, 18:39)renatoa Wrote:
(29-07-2021, 17:22)d2florin Wrote: ...am băut un Illy bun ...

Asa ceva nu exista...  Confused
What he said.
Singura cafea italiana pe care am băut-o cu placere a fost caffè Napoli.
Am băut inclusiv la Illy caffe pe un fancy espressor cu aspect de dozator de bere, no-go.
E clar ca mai am multe de testat dar cu Illy cred ca m-am lămurit.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Cred ca mi sa părut bun din cauza ca am mers prin capitala la 43 grade afara cu, copii în mașină și nu găseam neam o cafenea plus loc de parcare și normal mai tre sa fac si 20 min dintr-un loc In altul :))). Cu viteza melcului... Și mai și ajung la. Muzeul Ferdinand și cică expoziția cu tancuri e în renovare timp de 2 ani, explicate băieților :))), normal ca un Illy m- uns. Da bine ca nu am simtit miros de Gunoi din sectorul 1 (joke )
BTW și ala servit în pahar de carton la Ted pe undeva lângă avstore herestrau..

Reply
Vlaicu, s-a discutat demult ca topicul asta e pt adeptii acestui stil si nu pt versus/dat cu piatra. Nu iti place, nu bei, fair enough; le place altora, asta e,unii mananca gandaci/melci/lacuste etc,ce sa le faci? :) Eu am baut Illy acasa si mi-a plăcut, fiecare cu gusturile lui. Dar am macinat-o si am extras-o pe un espressor manual,ce te astepti sa iasa din capsule? Esti destul de vechi pe forum ca sa stii chestia asta
TVTVTV idem, recomandare ta de Jacobs a fost o ironie,nu esti de 2 zile pe forum ca sa nu stii diferenta intre Jacobs si alte branduri băute de iubitorii de italiene
Cred ca daca ne-am vedea fata in fata am fi cu totii super chill,super ok unii cu alții, dar deh.. pe net te iei la tot felul de certuri absurde
Sa avem cu totii extractii reusite - pe gustul fiecăruia

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)