Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

+1 pentru Pellini Top
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Și eu am vrut să o cumpăr dar din păcate este doar la 1kg și vroiam musai 250gr., ca să nu dureze așa mult până o termin sau dacă nu îmi place. 

Poate pe viitor putem împărți cumva pe cele care sunt doar la ambalaje mari, sau de ex., de pe site-ul din străinătate. Dacă ne adunăm 4-5 și cumpără fiecare 500gr-1kg, ne încadrăm pentru transport gratuit și apoi le împrăștiem prin țară. Cine își bate capul e scutit de transport pentru că pachetul vine la el. Nu e cel mai rentabil dar probabil e cea mai bună variantă pentru diversificare, zic și eu.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
(17-02-2020, 13:52)coffeemilk Wrote: Și eu am vrut să o cumpăr dar din păcate este doar la 1kg și vroiam musai 250gr., ca să nu dureze așa mult până o termin sau dacă nu îmi place. 

Poate pe viitor putem împărți cumva pe cele care sunt doar la ambalaje mari, sau de ex., de pe site-ul din străinătate. Dacă ne adunăm 4-5 și cumpără fiecare 500gr-1kg, ne încadrăm pentru transport gratuit și apoi le împrăștiem prin țară. Cine își bate capul e scutit de transport pentru că pachetul vine la el. Nu e cel mai rentabil dar probabil e cea mai bună variantă pentru diversificare, zic și eu.

Eu ma bag

In ce oras locuiesti?
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
... Asta au adus-o acu' o saptamana pe stoc  - dupa ce a lipsit ...  mai bine de o luna , eram si eu curios cum este dar , am apucat sa iau deja Tre Forze ! ... Cool ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(17-02-2020, 13:56)dragos.stoian Wrote:
(17-02-2020, 13:52)coffeemilk Wrote: Și eu am vrut să o cumpăr dar din păcate este doar la 1kg și vroiam musai 250gr., ca să nu dureze așa mult până o termin sau dacă nu îmi place. 

Eu ma bag

In ce oras locuiesti?

M-as baga si eu.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
(17-02-2020, 13:02)tavasz Wrote: Salut, 

Imi puteti recomanda ceva ce ar merita de incercat 1stwave de pe kfea.ro? Nu ca as avea ceva cu ei, dar am de comandat cateva lucruri la birou de la ei  si as strecura ceva cafea de la ei sa incerc. 
Sotiei ii plac mai mult cafele amare si ma gandeam sa ii fac o surpriza, dar nici cele cu gust de cenusa nu ii plac, ceva mai mild . 
M-am uitat la Izzo gold si silver sau New York XXXX cu Jamaica Blue Mountain , sau recomandati altceva? 
Sa nu fie nici exagerat de prajit si uleios. Smile

salut
Incearca cu in Borbone Blue..este o cafea de "colectie"...ieftina si bunisoara dar ofera spectacol in ceasca si te poti juca cu ea , cu rezultate f bune, intr o plaja maricica de macinaturi si temperaturi..o gasesti la Kaffearoma, obligatoriu cu espressor ... @Levo a scris in review f detaliat anterior in acest topic...cred ca iese bine aceasta cafea si daca o pui intr un servetel si torni apa calda Smile ..glumesc
Bezzera Magica S MN/Eureka Specialita 16 CR/Kinu Phoenix/Motta Tools

Reply
Multumesc pentru sfaturi, m-as baga si eu la ceva comenzi, dar maxim la 1-2 pachete a 250g. 
Anumite cafele pe kfea sunt la 500g sau 1kg, ceea ce ii mult pentru mine, ar dura prea mult sa le consum.
Lelit PL41EM, Kinu M47  Phoenix  

Reply
Ne organizăm cumva și poate dăm o comandă. Dacă sunt mai mulți colegi ( chiar și doi) din București ca ex., e de preferat să se facă transportul acolo, eu nu am o problemă să plătesc la FAN. Dacă nu, facem unul dintre noi și aia e.

Personal și eu sunt interesat de gramaje de 250, 2-3 sortimente. 

Vă mai anunțați aici dacă nu deranjăm, sau pe PM dacă nu, sau poate se mută discuția.......
Dacă cineva are alte propuneri, go for it.

Reply
De unde doriți sa dați comanda?
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Eu site-ul acesta l-am văzut pe topic ca fiind recomandat; https://www.espresso-international.com

Se spunea că precizează și data dar nu am verificat.
Dacă sunt alte propuneri.....

L.E
Dragoș, nu merge să îți trimit PM.

Reply
(17-02-2020, 19:05)coffeemilk Wrote: Eu site-ul acesta l-am văzut pe topic ca fiind recomandat; https://www.espresso-international.com

Se spunea că precizează și data dar nu am verificat.
Dacă sunt alte propuneri.....

L.E
Dragoș, nu merge să îți trimit PM.

Comand o data pe luna de pe acel site impreuna cu colegii de la serviciu..la 100 de euro dau transportul gratuit..in 2 oameni nu e asa mare problema..4 pungi de cafea..preturile sunt ok si cafeaua este recent ambalata pt aproape toate sortimentele
Bezzera Magica S MN/Eureka Specialita 16 CR/Kinu Phoenix/Motta Tools

Reply
Pam pam! :)

https://imgur.com/a/I1rH5GO

Ambalată în 15.11 2019, deci e la mijlocul 'vieții' să zicem. :) Pe cutie zice să se consume în 5 zile de la deschidere. Nu îmi place sistemul de închidere al capacului, sigur intră aer dacă nu improvizezi ceva. 

Ca și gust, excelentă, un pic mai soft ca și Passalacqua Harem.

Reply
(18-02-2020, 12:39)coffeemilk Wrote: Pam pam! :)

https://imgur.com/a/I1rH5GO

Ambalată în 15.11 2019, deci e la mijlocul 'vieții' să zicem. :) Pe cutie zice să se consume în 5 zile de la deschidere. Nu îmi place sistemul de închidere al capacului, sigur intră aer dacă nu improvizezi ceva. 

Ca și gust, excelentă, un pic mai soft ca și Passalacqua Harem.

Cele la cutie cica tin prospetimea mai mult (bine,saFie de calitate cutia cum e asta, are si o valva pe fund, cu scoci)

Ti-am raspuns la PM
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
Așa e, are valva respectivă pe fundul cutiei, trebuie să scot scociul?

La cutia de la Illy e mai bun sistemul de închidere și văd că și asta are valvă.

Reply
Va faceti prea multe griji pentru o cafea prajita atat de tare. Nu neglijati nici "secretul bucatarului" care permite pastrarea aromelor vreme de cativa ani.

Reply
Dev, nu te contrazic, doar atât spun; am încercat jumate de an proaspăt prăjită și era la un pas să mă las de cafea. Devenise un stres prepararea și gustul din ceașcă, de multe ori cu stomacul întors invers.

Nu contest, poate nu sunt suficient de pregătit pentru acest 3wd wave, sau nu știu să extrag corect, dar la urma urmei important e ca mie să îmi placă ce beau așa cum pot eu să fac un espresso.

Dacă tot nu mai e așa problemă păstrarea ei înseamnă că am mai scăpat de o grijă, deși pe cutie are semnul de fulg, deci păstrare la congelator/frigider/zăpadă/frig/etc., or fi știind și macaroanele ceva. :)

La cate E-uri consum de pe raft, încă unul în plus din 'rețeta bucătarului' este egal cu zero.

Reply
La fel ca in orice alt domeniu, o alegere cat mai educata e singura solutie pentru evitarea dezamagirilor. 

In acelasi timp, imi este aproape imposibil sa cred ca nu s-a gasit, cafea proaspat prajita, solubila si usor de extras. Sau ca s-a cerut asa ceva de la un prajitor prezent pe forum si nu s-a obtinut. 

Intoarcerea la cafeaua comerciala, traditionala, industriala etc e un regres din toate punctele de vedere. Mai ales ca au deja 93% din piata.

Reply
Sa ma bag în seama..
Pana la urma gustul din ceașcă contează și decât sa bem cafea proaspăt prăjită doar pt ca e proaspăt prăjită.. Și sa avem atâtea griji... Ca o las prea mult la degazat, ca se pierde aroma, ca tre sa extrag la o temperatura mai joasa ba mai inalta ba mai lunga ba mai scurta, ne place sa fim puțin sado, Ca nu găsim fructul... Și pe urma investim mi-o de euro in aparate sperând totuși ca vom găsi aromele desxrise pe pachet. Și soției mele nu ii plac astea cu arome de cireșe piersică etc. Parca nu e de acolo, nu se pupa cu cafeaua...
Keep IT simple, cred ca sunt alte pro lene în viata unde chiar merita sa ne facem griji,

Reply
Dev, crede-mă că am încercat, chiar mi-am dat silința. Au fost și rezultate bune, dar prea puține și prea multe variabile.

Posibil, sau nu, să fi făcut un regres, dar cafea proaspăt prăjită o să mai cumpăr doar soției pentru filtru. Aia e, e prea scurtă viața ca să mi-o complic inutil.

Reply
Cu alte cuvinte, mai bine doi pasi inapoi si niciunul inainte. 

Cred ca s-a pierdut undeva, pe drum, esenta forumului....

Reply
Relativ. Dacă sunt persoane ce consumă doar V60, sau alte alternative, înseamnă că s-a pierdut esența? Adică forumul e doar despre cafea proaspăt prăjită?

Reply
Pentru mine cam da... asa am ajuns la el, si doar cu atat am ramas de aici... cafea proaspat prajita.
In rest, toata oferta mainstream de solutii de prajire, macinare si preparare nu a facut decat sa ma dezamageasca si sa ma faca sa imi caut propriul drum in toate.
Daca al vostru drum este sa beti ceva amar si uleios... asta este. Eu de gustul asta am incercat sa scap o viata de om, si sa regasesc in ceasca ceva din aromele de la deschiderea pungii... ca sa descopar cand am ajuns aici, acum vreo 5 ani, ca de fapt aromele alea sunt in boaba doar o luna de la prajire, si prin deschiderea pungii ele de fapt iti fac cu mana, de "la revedere".

Reply
A comandat cineva de pe espressimo.de , mi e imi refuza plata si cu Revolut si cu Visa 

ms

Reply
(18-02-2020, 16:05)renatoa Wrote: Pentru mine cam da... asa am ajuns la el, si doar cu atat am ramas de aici... cafea proaspat prajita.
In rest, toata oferta mainstream de solutii de prajire, macinare si preparare nu a facut decat sa ma dezamageasca si sa ma faca sa imi caut propriul drum in toate.
Daca al vostru drum este sa beti ceva amar si uleios... asta este. Eu de gustul asta am incercat sa scap o viata de om, si sa regasesc in ceasca ceva din aromele de la deschiderea pungii... ca sa descopar cand am ajuns aici, acum vreo 5 ani, ca de fapt aromele alea sunt in boaba doar o luna de la prajire, si prin deschiderea pungii ele de fapt iti fac cu mana, de "la revedere".

Tocmai, fiecare am ajuns aici din anumite motive, uneori aceleași, uneori diferite. Pentru mine se pare că cele 14gr. de boabe uleioase și negre sunt ce trebuie, și nu e amar, ba dimpotrivă, mai multă amăreală am avut în ceașcă de la friptura 3wd.

Probabil acest versus 1st - 3wd e un non sens pentru că suntem diferiți la gusturi. E ca și cum mi-ai spune că fructele de mare sunt bune. Or fi, nu contest, dar mie tot nu îmi plac, și nici nu am chef și stomac ca să consum că e în trend sau la modă, sau un steak black angus în sânge, că dacă o frigi mai tare nu mai e ce trebuie. Uite că mie îmi place friptura well done, nu sushi, indiferent de trenduri.

Dacă eu respect pe cel de lângă mine care consumă friptură în sânge sau fructe de mare, și nu încerc să îl conving că nu sunt bune, de ce eu nu aș avea parte de același tratament? De ce eu sunt pe o cale greșită și el nu e? De ce la mine se pierde esența și în partea cealaltă nu?

Reply
Pentru a prelungi viata rasnitei sette 270 si alti colewgi sa aiba mai putine batai de cap cand regleaza rasnita  propun sa zicem ce cafea folosim  gen :,italiana sau proaspat prajita , gramajul si setarea folosita . Sa facem un fel de Wiki . Stiu ca nu o sa fie exact da sa fie is un punct de plecare pt incepatori asa ca mine ,,, :d 

1. Cafea proaspat prajita ,prajitorii autohtone 18 grame . Time based-5.20 secunde , Setare 9D-9A.

Reply
(18-02-2020, 16:05)renatoa Wrote: Pentru mine cam da... asa am ajuns la el, si doar cu atat am ramas de aici... cafea proaspat prajita.
(18-02-2020, 16:05)renatoa Wrote: ... ca de fapt aromele alea sunt in boaba doar o luna de la prajire ...

... Dar macar spune toata poezia pana la capat , sa intzeleaga si oamenii  de ce , respectiv  -  cum ca :   

-  pentru aeropress nu este recomandata cafea prajita medium dark , intrucat metoda este bazata mai mult pe infuzie si nu pe extractie presurizata
                     - cafeaua prospat prajita , nu garanteaza si prospetzimea in verde ( ... mai ales daca tzinem cont ca suntem in RO si asta ne ocupa tot timpul ... :D ... )
                     - ca vorbim de o cafea single origin sau o cafea de specialitate  ( ... dar nu de o calitate exceptionala ! )  si care suna , tot ca o singura nota muzicala cantata la nesfarsit - si nu k o miscela din mai multe origini , si cu ceva robusta ... sau ceva Jamaica ( de ce nu ? ) o intreaga melodie ... si nu dupa cum se spune " din cele mai ieftine boabe " pentru ca :   putzin dai  - putzin primesti ... si medaliile de excelentza la cafele , nu se castiga cu ieftineli si cu sedintze ... iar bribe este valabila doar in RO , unde concurentza are loc doar intre corbi ... Smile ... " pe afara " insa , se lasa cu ani multzi de meditatie o astfel de abordare ...
                     - ca pentru a extrage ceva relativ baubil  ( chiar daca rezultatul este acrisor / sau acidutz ... :D ... ) tot sunt necesare scule cu profilare , de regula scumpe ... pentru a putea extrage totusi , o bautura din lemn verde ... sau celuloza semi - prajita ( ... uneori exagerat de cruda ! )
                      -  ca notiunea de " cafea proaspat prajita "  NU trebuie confundata , cu cafea insuficient prajita sau dezvoltata  - aici este o alta pacaleala , ca doar trebuie sa traiasca totzi ! Cool ...

Hai sa nu mai zic ... ca se supara colegii care inca  mai experimenteaza ... Cool ...

(18-02-2020, 16:05)renatoa Wrote: Daca al vostru drum este sa beti ceva amar si uleios... asta este.

... Ceva amar si uleios este ... tocmai cafeaua extrasa prin metoda espresso , iar daca mai este alcatuita si dnitr-o miscela ... atunci , cu putzina indemanare chiar se poate obtzine un espresso vero ... sau nu despre asta se vorbeste pe acest forum ? ... Cool ... ( pentru restul sunt " n " alternative  si ceaiuri si siropuri si ciocolata calda si ... etc.

... vorba lui Nea'  Izzo  - It's My Way ... :D ... ca Jean plateste ... Tongue ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(18-02-2020, 16:54)coffeemilk Wrote:

Tocmai, fiecare am ajuns aici din anumite motive, uneori aceleași, uneori diferite. Pentru mine se pare că cele 14gr. de boabe uleioase și negre sunt ce trebuie, și nu e amar, ba dimpotrivă, mai multă amăreală am avut în ceașcă de la friptura 3wd.

Probabil acest versus 1st - 3wd e un non sens pentru că suntem diferiți la gusturi. E ca și cum mi-ai spune că fructele de mare sunt bune. Or fi, nu contest, dar mie tot nu îmi plac, și nici nu am chef și stomac ca să consum că e în trend sau la modă, sau un steak black angus în sânge, că dacă o frigi mai tare nu mai e ce trebuie. Uite că mie îmi place friptura well done, nu sushi, indiferent de trenduri.

Dacă eu respect pe cel de lângă mine care consumă friptură în sânge sau fructe de mare, și nu încerc să îl conving că nu sunt bune, de ce eu nu aș avea parte de același tratament? De ce eu sunt pe o cale greșită și el nu e? De ce la mine se pierde esența și în partea cealaltă nu?

Se reia conversația de versus din vechiul topic, aceeasi persoana alimentand flameul. @Lyvyoo pls poate stergi postarile astea off topic, am convenit demult ca aici avem dreptul sa vorbim despre cafea it.

Pentru mine nici nu e vb de branduri sau comercial,imi place cafeaua ceva mai bine prajita (nu neaparat cu ulei dar imi plac si acelea daca se potrivesc blendurile cu acea prajire), si de aceea chiar si cumpar de la prajitori dar nu am asa multe optiuni, plus ca prajitorii nostri nu stiu sa faca un blend fain cu robusta (am incercat ) ca italienii.

Daca as trai in Italia as lua direct de la prajitorii mici miscele clasice italiene, super proaspat prajite - chiar vorbea cineva pe HB de o mica prajitorie in Napoli care nu vinde publicului larg decat de la 6kg in sus si ii cunostea personal pt ca si-a facut trainingul de barista acolo, in aceste locuri nu adaugă nimic necurat pt conservare pt ca nu vand industrial

Reply
Lucaffe Mr. Exclusive, foarte buna si nici n-a trebuit sa umblu la rasnita decat putin spre o macinatura mai grosiera.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Cred ca scapam din vedere un lucru : clienții ar trebui sa educe furnizorii de servicii si nu invers. Nu cred ca prajitorii de cafea nu ar da curs unor provocari de prajiri diferite. Nu de alta, dar își pun in pericol piața.
In fond : nu e mai sănătos sa incurajezi si sa dezvolti o piata locală, decât sa tot dai bani catre eternii mari producatori?!
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress

Reply
(18-02-2020, 19:40)Dimitriyus Wrote: Cred ca scapam din vedere un lucru : clienții ar trebui sa educe furnizorii de servicii si nu invers. Nu cred ca prajitorii de cafea nu ar da curs unor provocari de prajiri diferite. Nu de alta, dar își pun in pericol piața.
In fond : nu e mai sănătos sa incurajezi si sa dezvolti o piata locală, decât sa tot dai bani catre eternii mari producatori?!
Asta am întrebat și eu de ce prajitorii locali nu prajesc italian și nu fac blenduri.. pt ca nu vor :D asta răspuns l am primit... Adică un blend 2 3 pot face..

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)