28-09-2013, 11:02
Salut,
Chiar acum este pe National Geo-Fabrica de cafea ILY
Chiar acum este pe National Geo-Fabrica de cafea ILY
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.
Cafeaua Illy pe National Geographic - Megauzine-fabrica de cafea Ily
|
(14-12-2013, 01:19)Ioni Wrote: ...ce sa facem daca cel mai mare dusman al cafelei e oxigenul?Din fericire presurizarea rezolva in mare parte aceasta problema...Oarecum exact, pentru ca neglijezi exact factorul "TIMP", pe care nici mama presurizarii/depresurizarii nu-l poate rezolva...
(15-12-2013, 01:36)Ioni Wrote: ...da,chiar daca e greu de inteles, factorul "TIMP" e benefic cafelei in recipiente presurizate,cafeaua suporta un proces de "imbatranire" unde componentii volatili intra in uleiul continut de boaba ,datorita presiunii din cutie.In felul asta se garanteaza o perioada mai lunga de pastrare,de pana la 2 ani.Totul se schimba dupa ce ai deschis cutia ,o consumi intr-o saptamana,maxim doua , nu sase saptamani.Deci un proces de imbatranire.. cat de controlat este astfel incat o cafea ambalata acum o luna sa fie identica cu una ambalata acum 23 luni? Si care in maxim doua saptamani o runci ca nu mai are nimic in ea...?
(14-12-2013, 01:19)Ioni Wrote: fata de cafeaua proaspat prajita pe care am cumparat-o,Brazilia Santos si care e buna,cu exceptia faptului ca are la mine un gust acru pe care trebuia sa-l acopar cu zahar,cafeaua boabe de la ILLy nu mai avea acel gust suparator de acru,ci unul echilibrat,care mi-a placut foarte mult si parca cu fiecare sorbire descopeream ceva nou la gust.
(15-12-2013, 01:36)Ioni Wrote: In cele mai bune hoteluri din lume se serveste cafea Illy.In cele mai bune hoteluri din lume, se serveste cea mai buna cafea. Personal, cele mai bune cafele, le-am baut in hoteluri, nu in cafenele. Si nu, nu este vorba de romanul Illy si nici de alte brand-uri cunoscute. Am stat foarte mult timp in Franta. Acolo cafeaua este execrabila. Dar am fost norocos sa beau cafea excelenta la ... cantina. La cantina la care mancam zilnic, exista o zona gourmet. Acolo mancam si beam cele doua cafelute zilnice. La cantina, ma intelegi? Aia e francezi ! Habar nu au de cafea dar cand e vorba de gourmet, stiu mai bine ca oricine cum se pune problema :)