(01-03-2014, 00:32)alex_mitran Wrote: Harrar este comandata mai rar dar in nici un caz nu dureaza mai mult de 5 zile din momentul prajirii pana cand ajunge la dvs, numarul comenzilor este in crestere si cafeaua este mereu proaspata, iar despre Yirga nu stiu ce sa zic dar e destul de des comandata deci practic nu are timp sa se invecheasca. Iar din punct de vedere al calitatii stiu ca tatal meu nu face compromisuri.
da, in timp am verificat din plin asta!
cele scrise de mine se refera la situatia de acum mai bine de un an, asa cum o vedeam eu; si da, a fost un prim lot cu boabe inegale si degradari; dar si acum imi amintesc de o Kenya impecabila!
de atunci s-au schimbat multe in bine, la mai toti furnizorii de cafea verde, iar livrarea d-lui Mitran din decembrie, a fost la superlativ: si Yirga - boabe neobisnuit de mari, cam gr.1 - si, Columbia Supremo Huila - impecabila dupa prajire (!); si in ianuarie boabele au fost foarte bune, desi Yirga era deja din alt shipment;
pe vremuri, fortat de imprejurari - cafeaua verde se obtinea mai greu in cantitati mici, de ordinul Kg-elor - consideram cel mai important, nu sortimentul, ci calitatea boabelor;
acum, am cam trecut la a aprecia anumite origini cu precadere; dar in continuare apreciez in primul rand calitatea boabelor - verzi, in timpul prajirii si prajita, cu mirosul ei in borcan la o zi, 3 si 5 zile dupa;
ca si consumator, vad o problema in consistenta livrarilor pentru un anume sortiment; evident, nu ma refer in special la Ecuator Cafe;
vorbim de un produs alimentar, sunt recolte diferite, surse diferite si in consecinta e foarte posibil ca, dupa ce ai apreciat o anume varietate livrata, dupa o luna, sa primesti sub acelasi nume, boabe din alta aprovizionare;
am si acum vreo 200g din Columbia care mi-a placut; daca fac o noua comanda, va fi din acelasi lot oare?
rugaminte? mereu aceeasi: furnizorul sa indice
sursa, dar mai ales,
batch-ul, lotul de saci - un numar, un nume, o data a intrarii in firma; adica, Et Yirga 12/01/2014 etc.
si atunci, inainte de a face comanda, il intreb de dl. Mitran: mai aveti din lotul x etc.
cum Ecuator Cafe livreaza cafeaua verde ambalata in pungi (quattro?) etanse, de foarte buna calitate, cu o eticheta plina de text, nu ar trebui sa fie prea complicat de adaugat si date ref. la lotul intrat in magazia firmei, nu neaparat sursa externa, daca asta e un fel de secret comercial...
sigur, urmatorul pas ar fi sa poti rezerva o cantitate dintr-un anume lot preferat si sa primesti din ea mai multe luni la rand, pe durata unui abonament...
apropo de...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)